Hlavní obsah

Nábytek s nápadem: 10 kousků, které vás nadchnou!

Foto: Thinkstock

Porozhlédněte se po obchodech a pořiďte si alespoň jeden kousek, který se liší od běžného vybaveníFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chcete, aby se vaše bydlení trochu odlišovalo od toho, které vidíte u svých přátel a známých? Tak se odvažte a pořiďte si do bytu nábytek, který vám byt ozvláštní!

Článek

Připravili jsme vám pro inspiraci pár zajímavých kousků, které vás nadchnou a s vybavením bytu vám pomohou. Nebojte se barev ani extravagance či naopak velmi tradičních tvarů.

Foto: Punto design

Collerette je křesílko se srolovanou přikrývkou, která tvoří zádový opěrák. Cena 17 228 KčFoto: Punto design

Foto: Punto design

Přistavte křeslo k pohovce, a v okamžiku máte místečko pro relaxaciFoto: Punto design

Nábytek z odřezků. Super nápad!

Nápaditý nábytek z odřezků, které vznikají při výrobě masivních dřevěných panelů najdete například v kolekci Domesi Design. Z celé řady zajímavých výrobků jistě zaujme Coumes. Variabilní prvek, ze kterého si během krátké chvilky můžete sestavit konferenční či noční stolek, poličku nebo cokoli dalšího. V okamžiku oživí váš interiér. Popusťte uzdu své fantazii a vytvořte si sami originální kus nábytku.

Foto: Domesi Design

Moduly Coumes navrhl Vladimír Rajšl (hmotnost 5 kg, cena 3680 Kč)Foto: Domesi Design

Foto: Domesi Design

Sestavíte z nich například skříňkuFoto: Domesi Design

Foto: Domesi Design

A když ji rozeberete, v okamžiku složíte velký konferenční stolekFoto: Domesi Design

Foto: Dolce design

Pro inspiraci: Zajímavé křeslo DE-COM-POSITION je dílem designérů ze skupiny Protiklady. Ačkoli skutečně vypadá jako kompozice složená z polínek, najdete v něm spoustu zásuvek a dalších úložných prostorFoto: Dolce design

Šifonér – prádelník, komoda i kuchyňská skříňka

Tradiční šifonéry, komody z dob našich prababiček, se vracejí do moderních domácností. Tento úložný prostor s mnoha zásuvkami se hodí do všech místností. Všude tam, kde potřebujete uložit, schovat spoustu drobností tak, aby každá věc měla svou zásuvku. Tento kousek nábytku je velmi praktický a zdobný. Tak se podívejte na půdu, třeba tam najdete „poklad", který můžete vhodně zrecyklovat.

Foto: Fler

Tento model je od Home Furniture a stojí 15 540 KčFoto: Fler

Foto: Scandium

Stěhujete se často? Úložný systém Oto 100 má jednotlivé prvky, které se podle potřeby složí do sebe, svážou a zase rozloží a sestaví třeba do jiného tvaru. Pohromadě je drží popruh. Koupíte ho za 19 569 KčFoto: Scandium

Vyhřívaný věšák do koupelny

Své místo v koupelně si najde i vyhřívaný věšák v podobě stromu. Pro Siko koupelny jej navrhl architekt J. Pelcl, vyrábí ELVL. Krásně zahřeje ručníky i župan po koupeli nebo pyžama při večerní, ale i ranní osobní hygieně. Užijete ho i v zádveří, k usušení zmoklých kabátů a bund.

Foto: Siko koupelny

Věšák má příkon 60 W, vyrábí se v několika barvách, díky výseku části kruhové základny jej můžete přistavit ke stěně. Cena je 14 990 KčFoto: Siko koupelny

Pohovka pro zdravé poležení

Novou řadu pohovek, které neslouží jen k sezení, ale také ke kvalitnímu každodennímu spánku, nabízí například společnost Magniflex, výrobce italských matrací. Po rozložení se objeví schránka na polštáře. A co je nové? Potahy jsou snímatelné, takže je můžete čistit nebo si pořídit druhé rezervní.

Foto: Magniflex

Například pohovku Zahir včetně matrace pořídíte za cenu okolo 47 000 KčFoto: Magniflex

Foto: Scandium

Netradiční křesílko pro sezení v tureckém sedu nebo lenošení v rozloženém stavu. Po rozložení dostanete lůžko k příležitostnému přespání nebo k povalování u televize. Cena 5358 KčFoto: Scandium

Foto: Konsepti

Úložný systém Arne od designéra Antonia Citteria se díky pohyblivému spoji přizpůsobí prostoru. Cena k doptání u prodejceFoto: Konsepti

Foto: Konsepti

Arne dobře poslouží jako malá domácí pracovnaFoto: Konsepti

Závěsný stolek se hodí

Někdy v pokoji není hnutí a musíte volit i menší kusy vybavení. Pomůže vám například závěsný kovový stolek na hraní i psaní (rozměr 90 x 55 cm) od výrobce Sebra. Připevníte ho na stěnu do výšky, kterou vaše dítě právě potřebuje.

Foto: Girafa

Stolek koupíte za 3333 KčFoto: Girafa

A jeden tip navíc

Spousta lidí topí dřevem v krbech nebo v kamnech na tuhá paliva a potřebují v bytě i u domu skladovat naštípaná polena. Dřevník WoodBee je vyroben z nízkolegované oceli (corten steel) a můžete si jej poskládat podle vlastních představ: použít jeden box nebo jich spojit tolik, kolik budete potřebovat. Uskladnění dřeva je tak efektivní a dekorativní, polena se z úložného boxu ve tvaru dílku včelí plástve snadno vybírají a nehrozí, že se rozsypou.

Foto: Hede kamna.

Hexagonální prvky jsou 86 cm široké, 99 cm vysoké a mají kapacitu 2 m^3 palivového dřeva. Polena o běžné délce (asi 33 cm) se skládají do dvou řad. Cena k doptání u prodejceFoto: Hede kamna.

Jakým originálním nábytkem jste si byt zařídili vy? Nebo se raději držíte klasiky?

Reklama

Související témata:

Načítám