Hlavní obsah

Nádherný sex jako na začátku? Zkuste 4 polohy nabité emocemi!

Foto: Thinkstock

Právě polohy, které považujete možná za nejklasičtější, mohou být plné emocí a pocitu nejhlubší intimityFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlovka je fajn, ale někdy bývají nároky na partnera a milování trochu jiné. Potřebujete emocionálně hlubší propojení? Tak to jedině takhle!

Článek

Pozice, které posilují emocionální intimitu, nejsou složité na techniku, čili nezatěžují pár složitými postupy a návody, zpravidla umožňují pohled tváří v tvář (kromě jedné, která má jiné kvality, díky nimž jí tenhle handicap milerádi odpustíte) a eliminují možnost příliš rychlých pohybů vedoucích k předčasnému vyvrcholení. Tedy vlastně vítězství chtíče nad romantikou. Tolik překlad ze sexštiny do běžného jazyka, který vypovídá o tom, že skvělý sex není jen o technice!

Takže, komu budou následující čtyři pozice určeny? Kdo je nejvíc ocení? Začínající páry, kterým velmi záleží na úžasném milostném propojení, dál dvojice, jež navazují tam, kde před tím skončily (řeč je o znovunalezení vášně například po nevěře).

1. Misionář

Jistě vám neušlo, že misionář se považuje na nejintimnější polohu vůbec. Britská sexuoložka Tracey Cox o ní říká, že první misionáři, kteří byli vysláni do kolonií, aby přispěli k jejich „civilizaci“, považovali tuto polohu za jedinou bezúhonnou. „Tak asi proto se jí říká misionářská. A už hodně dlouho,“ vysvětluje sexuoložka s tím, že tuto romantickou polohu má v oblibě většina párů.

Je pohodlná, umožňuje oční kontakt, její provedení není vykoupeno velkou fyzickou aktivitou, takže nic neodvádí pozornost od „milostného tokání“. Navíc je k dispozici několik jejích variant. Vaše nohy na jeho ramenou, polštář pod vaší zadnicí a tak dále…

Míra intimity: 100 %

2. Lžíce

Bok po boku, to je lžíce. Tento typ milování je mazlivý a smyslný, nabízí blízký kontakt tělo na tělo. Uspořádání těl, kdy oba partneři leží na boku v řadě za sebou, se považuje za odpočinkové a obecně se o této pozici říká, že muže brzdí v orgasmu. Ten se tak může soustředit na jiné věci. Které? Hlazení a líbání na krk oné šťastné dotyčné před ním! Tady je chybějící oční kontakt odpouštěn!

Navíc, je-li partner těžší než žena, odpadá nepohodlí, fyzická „dřina“ a celkově řešení s hmotnostními rozdíly. A další body k dobru: v této pozici se nejdřív dá milovat, pak usnout.

Míra intimity: 90 %

3. Spanilá jízda

Mezi emocemi nabité polohy bezesporu patří i ta, kdy muž sedí na posteli, žena si na něj obkročmo sedne a obejme ho okolo krku, zatímco on ji svírá v náruči. Ani špendlík by neproklouzl, jak jsou si tihle dva blízko! Jeden druhému může prohrabovat vlasy, líbání na ústa či oční víčka povoleno také. A ani jeden nepřijde o třešničku na dortu.

Klouzavé pohyby, tedy tření těl, se postarají o stimulaci ženských bradavek díky mužskému hrudníku. To se zvlášť hodí, když se jeden topí v očích toho druhého a zapomíná na doprovodné dráždění.

Míra intimity: 95 %

4. Blízké setkání

K prohloubení partnerské intimity se hodí i okraj postele. Co hodí? Je skvělý! Žena si lehne na záda tak, aby nohy mohla svěsit dolů z postele. Muž si mezi ně klekne, zasune to, co zasunout má, a využívá volnost rukou k nezbednostem a hlazení. Žena, pokud mu chce být co možná nejblíže, se nadzvedne a opře o lokty. Ale není to podmínkou!

Již na první pohled je jasné, že tato pozice je o něčem jiném než o zbrklém zasouvání penisu dovnitř a ven. Jedná se o intimní milování naznačující odevzdanost s líbivými prvky. Vždyť pohled na ženské přirození při milování muže nikdy neomrzí!

Míra intimity: 80 %

A co nikdy neomrzí vás? Jaká poloha je úplně nejlepší a nejromantičtější?

Reklama

Načítám