Hlavní obsah

Nadváha vs. sex: Přibrali jste? Nedivte se, že se milujete méně!

Foto: Thinkstock

Přibývání na váze a sexuální apetit zapadají do jednoduché rovniceFoto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaoblila se vám postava? Najednou nemáte zájem o sex? Oba případy spolu souvisejí! Odborníci tvrdí, že přibývání na váze je stále častějším faktorem milostné nespokojenosti a nízkého sexuálního apetitu!

Článek

Psychologové a sexuologové. Ti všichni tvrdí, že pokud se necítíte dobře ve svém těle, ovlivňuje to vaši sexuální touhu i výkon, který je ve většině případů ovlivněn hlavně tím, jak si myslíte, že vypadáte v očích druhého. Je až k nevíře, co udělá s milostným životem pár kil navíc! Kromě pohody a prožitku je ve hře i otázka zdraví. Víte, co se změní, pokud vy nebo on přiberete deset, dvacet, pětadvacet kilo?

Hmotnost hraje významnou roli

„Až třicet procent lidí s nadváhou má sexuální potíže, včetně dysfunkcí s pohlavními orgány, a trpí nedostatkem svalové koordinace a fyzické síly. Kromě toho, stimulace klitorisu a penilní erekce jsou nepříznivě ovlivněny přírůstkem hmotnosti v důsledku nízkého průtoku krve v této části těla,“ varuje na svém blogu doktor Ken Taylor z Atlanty, výzkumník s pětadvacetiletou praxí, který se zabývá objevováním souvislostí mezi fyzickými dispozicemi, emocemi a sexem.

Foto: Thinkstock

Ono nejde ani tak o to, kolik váží vaše tělo, ale jak vás zatěžují vlastní komplexyFoto: Thinkstock

Jeho slova potvrzuje i studie z univerzity Duke Medical Center v Severní Karolíně, která uvádí, že lidé s nadváhou nejsou sexuálně uspokojeni kvůli vlastní pošramocené sebedůvěře. Jejich pocit naplnění ze sexu se snižuje až o 25 procent!

Co ženám snižuje sex-appeal?

Jenže, nejen, že pár kil navíc zatočí s vlastním sebevědomím, ale i v očích milenců původní atraktivita klesá. Sexuolog Zlatko Pastor například říká, že dokud má žena pas užší než boky, mužům se líbí. Ale jak je to v opačném případě?

„Ukládá-li se více tuku na bocích než na břiše, jde o známku ženského zdraví a plodnosti, ovšem má-li žena tlusté břicho, vyvolává to dojem nemoci, její přitažlivost klesá,“ vysvětluje ve své knize Tajemství ženské sexuality. Z bochánků nekouká nic dobrého tak jako tak! Co se proti nim dá podniknout?

Foto: Thinkstock

Pohyb je jednou z cest, jak začít bojovat sami se sebouFoto: Thinkstock

5 tipů pro sexuální refresh

  • Zhubněte. „Zvýší to vaše sebevědomí. V ložnici můžete být atraktivnější a některé pozice pro vás i milence budou snáze proveditelné,“ uvádí doktor Ken Taylor.
  • Nepreferujte misionáře. Lidé, kteří se ve svém těle necítí dobře, prý častěji dávají přednost misionáři. Nic proti němu, ale zvažte i jiné možnosti. Určité nepohodlí při milování vás bude motivovat ke změnám tělesných dispozic.
  • Zkontrolujte hormonální hladiny. Podle Kena Taylora hormony hrají významnou roli v sexuální touze a leckdy je to i důvod, proč se souběžně s přibýváním na váze snižuje sexuální apetit. „U žen je nutné sledovat hladinu testosteronu, který jim pomáhá se sexuální touhou,“ říká odborník. Obraťte se na svého gynekologa!
  • Posilujte. Kegelovy cviky a posilování pánevního dna mají smysl vždycky, ovšem ještě větší při nadváze, kdy je tělo „povolené“ a rosolovité. Vysvětlení? Zápřah tohoto typu pomáhá pochvě udržet přilnavost na penisu. Tedy laicky řečeno.
  • Používejte sexuální hračky. „To je skvělý způsob, jak se vrátit zpět k pocitům, které chcete cítit,“ uzavírá výzkumník, podle kterého je pohodlí v ložnici naprosto nezbytné. Souhlasíte s ním a děláte něco pro své tělo? Pokud ne, ovlivní to vaše touhy dřív než později!

A jak se vaše tělesná hmotnost podepsala na sexuálním životě a vášni? Je znát, když hubnete nebo přibíráte?

Reklama

Načítám