Hlavní obsah

Nadýchanou mašli vyrobíte za 2 minuty. Ukážeme vám jak!

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zavázat obyčejnou mašličku někdy nestačí. Větší krabice si žádá pořádnou mašli. Možná budete překvapeni, že to není žádná věda – chce to jen vědět, co kam poskládat a kde co přidržet. Ukážeme vám to.

Článek

Spolu s balicím papírem si můžete koupit i hotové mašličky, ale proč utrácet, když se to dá zvládnout vlastními silami. Fint je hned několik a týkají se samotné stuhy, z níž chcete mašli vyrobit. Její šířka by měla odpovídat velikosti výsledné mašle – my jsme použili třícentimetrovou. Užší vyžaduje více stočených ok, což je náročnější pro udržení v ruce.

Až budete stuhy vybírat, sáhněte po té s kovovým okrajem. Je sice o fous dražší, ale drátky po stranách usnadní manipulaci a udrží výsledný tvar mašle. Klasické saténové stuhy jsou také vhodné, lesklé plastové raději nechte odborníkům, hodně kloužou.

Čističem dýmky se myslí drátek omotaný barevnou přízí, který v případě nouze můžete nahradit obyčejným zahradnickým drátkem. Splní svou roli ve fixaci jednotlivých skladů mašle a ve výsledku není vidět.

Jak vám jde balení dárků? A baví vás to? 

Reklama

Související témata:

Načítám