Hlavní obsah

Náhodný sex? Při něm, dámy, vyvrcholení nečekejte!

Foto: thinkstock

Jste-li s partnerem sehrané, je výsledek o poznání lepšíFoto: thinkstock

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sexuální dobrodružství s novým neznámým? Tudy cesta k ženskému vyvrcholení nevede! Čím čerstvější milenec, tím menší šance na velké óčko! Že by jedno z negativ příležitostného milování?

Článek

„Jako vědec, který studuje sex, se setkávám se spoustou dotazů. Ale mezi ty nejčastější patří ty, co mají co dočinění s orgasmem,“ říká psycholožka a profesorka Debby Herbenick z Indiana University s tím, že přestože orgasmus není všechno, pro většinu lidí znamená hodně.

Ptají se: Jak ho dosáhnout a mít častěji? Záleží na hloubce partnerského vztahu!

Vyvrcholení jako společný motiv

Některá odhalení přinesla nedávná studie publikovaná v časopise American Sociological Review (ASR). Výpovědi více než třinácti tisíc respondentů z řad vysokoškolských studentů prokázaly, že existují nápadné podobnosti mezi těmito údaji a daty z výzkumů dospělých. Zkrátka lidé v každém věku očekávají totéž: aby je partner přivedl k orgasmu. Jistě, to není překvapení, nicméně někdy se muž i jeho milenka mohou snažit sebevíc, ale k vyvrcholení nedojde. V čem je chyba?

Foto: thinkstock

Vědět, co chce on a co chcete vy, stojí vážně za toFoto: thinkstock

„Hurá akce“ přináší zklamání

Pouze 11 procent žen v rámci zmíněného výzkumu mělo orgasmus „na první pokus“, 16 procentům respondentek se to povedlo při druhém či třetím milostném setkání s toutéž osobou, třetina žen uvádí, že čím víc pravidelných orgastických cest a „pokusů“ se stávajícím partnerem, tím víc úspěchů. A prý to rozhodně není v technice a zapálení!

„Jinými slovy je to otázka partnerských investic. Ženy mají dvakrát větší šanci na orgasmus během sexu v partnerském vztahu. Cítí se dobře a svému partnerovi důvěřují,“ říká psycholožka Herbenick a dodává: „Tato studie, stejně jako moje vlastní a výzkumu druhých, ukazuje, že orgasmus ženy je pravděpodobnější s pravidelným partnerem v rámci péče a lásky.“ Během příležitostného sexu dochází k orgasmu jen zřídka. Dokazuje to výhodu partnerství nebo dlouhodobého mileneckého vztahu.

„S tím nelze než souhlasit,“ podotýká čtenářka Beáta. „Mně u každého chlapa trvá, než si zvyknu. S mým posledním přítelem jsem zažila orgasmus až půl roku po tom, co jsme spolu zahájili sexuální život.“ Skvělé techniky a postupy nepřebijí péči, důvěru a trpělivost… Ale co dělat, je-li čekání na orgasmus přece jen příliš dlouhé?

Foto: thinkstock

Náhodný flirt, který skončí v posteli, většinou k extázi nevedeFoto: thinkstock

Když orgasmus nepřichází

Věřte, že další chování, které podpoří šance na to, zda žena může docílit orgasmu, je větší sexuální rozmanitost – včetně přijímání orálního a vaginálního styku. „Tohle jsou skutečnosti, které jsou spojeny s větší pravděpodobností ženského orgasmu,“ radí odbornice. Nejdřív tedy naladit mozek, pak tělo. Podobný názor zastává i český sexuolog Petr Weiss, který se domnívá, že i když některé ženy zůstávají celoživotně anorgastické, u mnoha z nich jde pravděpodobně pouze o technickou záležitost, tedy o problém nalezení správného způsobu dráždění a uspokojení. A ten se nedá objevit během příležitostného sexu. Zase platí, že učení dělá mistra.

A co vy? Jak dlouhou vám trvá, než s novým partnerem dosáhnete orgasmu?

Související témata:

Načítám