Hlavní obsah

Pleť volá SOS? Nasaďte masku!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Přírodním prostředkem na vytvoření masky je mátaFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zimní měsíce dávají pokožce zabrat, a nejen pokud jste byla donedávna těhotná. Jak vymazat z obličeje nevzheldné rýhy? Dokážete si zpět přičarovat zářivý vzhled, aniž byste utrácela za nákladná kosmetická ošetření? Vyrobte si ošetřující masku z domácích zdrojů...

Článek

Správná resuscitace

Pleťové masky patří k nejrychlejším metodám, jak dostat pleť do pohody. Pro efektní výsledek je důležité vědět, jaký problém chcete pomocí masky řešit. V každém případě je dobré držet se jednoduchého postupu:

1. Masku nanášejte vždy na dokonale očištěný obličej. 2. Pro intenzivní efekt tvář na několik minut napařte (stačí i teplý obklad). 3. Rozlišujte masky podle typu pleti. 4. Regenerace maskou se doporučuje jednou až dvakrát týdně. 5. Všechny masky z obličeje dokonale smyjte - jinak by mohlo dojít k podráždění pleti.

Čisticí masky

Používejte je na mastnou a smíšenou pleť na odstranění přebytečné mastnoty. Vrchní vrstva kůže lehce nabobtná, kožní šupinky se šetrně uvolní a potom se důkladně spláchnou vlažnou vodou. Tento typ masky aplikujte pouze na problémovou T-zónu - čelo, nos a bradu.

Domácí výroba: Smíchejte bílý jogurt, med, skořici a papáju.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited.cz

Kosmetickou péči si můžete užítFoto: samphoto.cz/jiunlimited.cz

Exfoliační masky

Používejte je na mastnou a smíšenou pleť se sklonem k tvorbě komedomů (černých teček). Peelingové částečky výrazně napomáhají hloubkovému čištění pleti. Emulzi vmasírujte krouživými pohyby do pokožky obličeje. Zrohovatělé kožní buňky se olupují, pleť se postupně čistí a vyhlazuje. Masku používejte maximálně jednou za 14 dní. Pro větší efekt nechte masku zaschnout, pak ji navlhčete a deset vteřin jemně masírujte pokožku obličeje. Potom nezapomeňte obličej důkladně opláchnout.

Domácí výroba: Bílý jogurt smíchejte s odvarem z heřmánku, medem a drcenými mandlemi (mandle můžete nahradit rozmixovanými ovesnými vločkami).

Hydratační masky

Jsou vhodné na suchou a napjatou pokožku. Na rozdíl od jiných masek je můžete nanášet ve více vrstvách a i doba působení může být delší (cca 20 minut). Ideální je masku nanášet ve spreji, například za pomoci rozprašovače naplněného minerální vodou.

Domácí výroba: Banán a mléko rozmixujte s medem a olivovým olejem.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Důležitým krokem je očištění pletiFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Osvěžující masky

Používejte je při pocitu unavené a popelavé pleti. Aplikujte je podle potřeby, maximálně však dvakrát týdně, a při nanášení se pečlivě vyhýbejte oblasti kolem očí.

Domácí výroba:

Nastrouhanou okurku utřete s avokádem, medem a bílým jogurtem, pro větší osvěžení můžete přidat i pár lístků máty nebo mátový olej.

Pusťte se tedy směle do díla a vyzkoušejte obličejové masky na základě domácí receptury. Jejich výroba je nenáročná a efekt je stoprocentně zaručen.

Reklama

Související témata:

Načítám