Hlavní obsah

Naše hubnoucí trojka má měsíc za sebou a 14 kilo dole!

Foto: Mona Martinů

Dámy mají za sebou první měsíc hubnutíFoto: Mona Martinů

Reklama

Eva, Hanka a Milada! Tři z vás se svými nutričními poradci (a i s vámi) hubnou už měsíc. Kam se posunula jejich ručička na váze? Zase o kousek dolů, nebo naopak? A co všechno zažily čtvrtý „hubnoucí" týden? Čtěte a dozvíte se víc.

Článek

Naše trojice statečně bojuje s kily navíc ze všech sil. Nové jídelníčky děvčata prý už celkem zvládají. A rozhodně netrpí hladem. Naopak! Jen pravidelnou a správně zvolenou stravou se totiž dá zhubnout. Spíš musí hledat možnosti, jak z nezdravých jídel udělat zdravá a dobrá. Každá z trojice už se také vydala za novým sportem. Podařilo se jim najít takový, který jim v hubnutí pomůže, a ještě je bude bavit?

Hanka poprvé na squashi

„Já mám sice virózu za sebou, ale bohužel mladší dcera skončila v nemocnici a až v úterý mi ji pustili domů,“ popisuje události minulého týdne Hanka. I tak si prý našla čas na to, aby konečně také vyrazila cvičit i do tělocvičny. Doposud totiž chodila na pásu doma. „S druhou dcerou a jejím kamarádem jsem se odhodlala poprvé na squash. Bylo to skvělé! Nevěřila bych, že se u toho tolik zapotím,“ nadšeně hlásila. Kupodivu ale svižný pohyb udýchala. Ani rychlé výpady jí nevadily. „Jen dobíhat z jednoho rohu do druhého už byl problém. Ale na poprvé to prý šlo,“ dostala od spoluhráčů pochvalu Hanka. A už si zarezervovala další hodiny.

„Když člověk najde pohyb, který ho chytne, tak s tím jen tak nepraští,“ říká maminka čtyř dětí odhodlaně. A je jasné, že squash u ní vyhrál. Přiznává také, že se právě díky novému jídelníčku cítí lépe a únavu má mnohem menší. „Doufám, že se mi podaří vyčlenit si i jeden večer v týdnu na salsu, která je podle mé poradkyně vhodnější hubnoucí aktivitou než squash,“ plánuje Hanka.

Foto: archiv Hanky

Hanka si vyzkoušela squash i salsuFoto: archiv Hanky

Terapeutka Ludmila Holcová radí:

„S Hankou jsme probíraly její chutě na jídla, která jedla dříve, třeba zahuštěné polévky či omáčky. Základ je určitě v tom, že máte-li stejně jako Hanka na něco vyloženě chuť, dopřejte si to. Pokud byste si vše zakázali, tak se vaše chuť bude prohlubovat a skončí to tím, že si danou potravinu vezmete, ale ve špatné míře a špatném čase. Proto je potřeba udělat kompromis a z nezdravého jídla uvařit zdravé, tak abyste si na něm pochutnali. Stačí přitom malého zásahy: místo řízku ve strouhance udělat přírodní, místo tučných sýrů či tučného mléka nebo smetany k zahuštění používat nízkotučné a podobně. Chce to jen jít na vaření chytře.“

HEAT u ní stále vede

Zatímco Eva s Hankou byly předchozí týden nemocné a Milada ne, teď je to naopak. „Ještě než jsem ulehla s čajíky do postele, vypravily jsme se společně s Evou vyzkoušet cvičení na trampolínách,“ povídá Milada. „Byla to sice zajímavá zkušenost, ale klasifikuju to coby krajně nevhodné a bolestivé cvičení pro ploché nohy,“ nebere si servítky mladá dáma. Proto prý nadále zůstane u svého pravidelného cvičení HEAT.

„Líbí se mi na něm, že se trénuje v ,hubnoucím pásmu', a hlavně nepotřebujete mít zvládnutou složitou koordinaci pohybů s ostatními cvičenci. Kromě toho je neustále na dohled trenér, takže vám poradí, když máte s něčím problém, a taky vás zpomalí, když jdete moc rychle,“ dodává Milada, která se podle svých slov díky heat cítí po cvičení vždy skvěle. „Mám za sebou teprve pár lekcí, ale myslím si, že na spalování to určitě bude mít efekt.“

Foto: archiv

Milada si oblíbila chození na pásu ve skupině, zvané HEATFoto: archiv

Její recepty na zdravé jídlo najdete zde.

Foto: Cerea

Zdravý životní styl podporuje Cerea, sponzor našeho seriálu o hubnutí!Foto: Cerea

Jana Altnerová hodnotí:

„Milada, i když je to pro ní kvůli alergii na mléko náročnější, jede statečně. Začaly jsme zvolna více s pohybem ­– pilates, HEAT, trochu tance. Určitě jí pomáhá možnost vidět se s ostatními, ať ve skupině na kurzu hubnutí, právě na HEAT nebo s Evou na trampolínách. Tím se její motivace zvyšuje. Milada své hubnutí skutečně vzala jako výzvu a možnost trvale změnit svůj životní styl. A o to jde. Je to moc hezká ženská, takže teď už jenom, aby byla v dobré kondici a zdravá.“

Dostala cvičební plán

„Naštěstí už nejsem nemocná, takže konečně můžu chodit do posilovny. Od trenéra jsem dostala cvičební plán na tři lekce týdně, tak se do něj pustím,“ popisuje Eva a svou snahu dokládá hned následným posláním fotek při cvičení v posilovně. „Okolí mě v hubnutí hodně podporuje, drží mi palečky, aby se mi podařilo zeštíhlit. Takže se musím snažit,“ povídá Eva.

A pokračuje ve výčtu aktivit: „Spolu s Miladou jsme vyrazily na trampolínky. Já si to užila, zpocená jsem byla odshora dolů,“ směje se a prozrazuje, že ji za pár dní čeká lekce na velkých míčích. „Vyzkoušet chci co nejvíce možností, abych si mohla vybrat skutečně pohyb, který mě chytne a budu na něj chodit ráda a pravidelně,“ plánuje se Eva.

Foto: archiv

Eva má v plánu chodit třikrát týdně do posilovnyFoto: archiv

Radek Mirovský prozrazuje:

„Evin cvičební plán do posilovny má frekvenci třikrát týdně. Jak vypadá struktura? Začínáme 5 až 10 minut aerobní aktivity velmi nízkou intenzitou. Následuje krátký strečink, kde protahujeme svalové skupiny, které mají tendence ke zkracování. Velkou výhodou je, že Eva netrpí žádnými vážnými zdravotními komplikacemi, které se týkají osového systému ani jinými. Pak následuje samotné posilování. To jsme sestavili do čtyř kombinací cviků. Každá obsahuje 3 až 4 cviky a Eva musí každou kombinaci procvičit minimálně třikrát bez přestávky. Pak následuje opět aerobní část v trvání 15–20 minut a vše završíme závěrečným strečinkem. Celkem by se měla vejít do 90 minut. Kromě těchto tří ,povinných' tréninkových jednotek týdně, jsem Evě doporučil ranní aerobní aktivitu. Tu má dělat o víkendu, kdy na to má podmínky.“

Nenecháte se také zlákat k některým aktivitám, které naše dámy vyzkoušely? I je čeká další novinka, účast na charitativní tour ve spinningu na podporu vodicích psů Spinning je psina. Přidáte se?

Reklama

Související témata:

Načítám