Hlavní obsah

Naučte se plavat bez chyb a kraulem. Za hodinu!

Foto: isifa

Naučit se plavat můžete kdykoli, věk nehraje roli!Foto: isifa

Reklama

Že nevíte, co s načatým večerem, a špatná nálada na vás teď padá čím dál častěji? Neseďte doma a vyrazte do bazénu – naučíme vás plavat prsa a kraul! Bez chyb a užitečně pro zdraví!

Článek

Hlavní postavou dnešního videa o plavání pro dospělé je naše produkční Katka. Plave ráda a nápad naučit se to bez chyb ji nadchl. „Nejde o to, zda plavete prsa nebo kraul. Pokud chcete, aby vás pohyb ve vodě zbavil například bolestí zad, musíte plavat bez velkých chyb,“ říká šéftrenér plavecké školy Etriatlon Team Mgr. Petr Valeš. Podívejte se na to ve videu...

Většina z vás ale plave prsa s hlavou nad hladinou. Jenže páteř u toho trpí – je v nepřirozené pozici, a ještě navíc se ztuhlými svaly kolem krku. Správně je tedy hlavu nořit, vydechovat do vody. Anebo ještě lépe: naučit se zdravější formu plavání – kraul.A jestli váháte, zda už nejste na učení staří, zadržte! „Naučit se to lze skutečně v každém věku. I proto se zaměřujeme právě na dospělé, kteří tu chuť mají,“ uvádí Petr Valeš.

Co na svou první výukovou lekci říkala Katka? „Potěšilo mě, že jsem čekala, že se budu topit. Nakonec to nebylo tak strašné,“ smála se, když vylézala z bazénu. Ani nevěřila, že už utekla celá hodina...

Tak co říkáte? Není tohle dobrý tip, jak užitečně a zábavně strávit zimní večery? A nebo někoho podarovat zajímavým vánočním dárkem? Třeba víkendovým kempem na kole či létáním ve větrném tunelu... Co vy na to?

Poděkování Sport Training Center Etriatlon Team za výuku a možnost natáčení.

Reklama

Související témata:

Načítám