Hlavní obsah

Návod, jak se naučit flirtovat. Buďte úspěšní!

Foto: Profimedia

Některé ženy nemají se seznamováním se s muži žádný problém. Po jiné je to ale zoufalé utrpení a nedokážou ze sebe dostat kloudnou větu...Foto: Profimedia

Reklama

Na jaře se zapalují lýtka! Toužíte najít spřízněnou duši, zaflirtovat si, nebo se jen cítit dobře a přitažlivě? Okouzlete muže svým bezprostředním přístupem! Takhle navážete rozhovor s kýmkoli!

Článek

Internet a sociální sítě? Někdo říká, že jsou zhouba lidstva… „Je mi 24 let a studuji na univerzitě. Můj problém je ten, že u počítače se umím seznámit celkem snadno, ale v reálu mi to moc nejde. Mám strach, že se ztrapním a šílím při představě, že bych někde v baru nebo na ulici měla oslovit naprosto cizího muže,“ napsala nám do redakce čtenářka Kristýna s tím, že by uvítala nějaký recept na uvolněný kontakt. Britská sexuoložka a vztahová poradkyně Tracey Cox jeden má.

První krok? Navázání spojení

Muž na obzoru? Nejdřív se k němu přibližte. „Tak daleko od něj, abyste mohly zapříst rozhovor, ale zase ne tak příliš, abyste ho zahnaly do kouta,“ radí odbornice ve své úžasné knize Superflit a podotýká, že poté zachyťte jeho pohled, krátce, zářivě se usmějte, vyčkejte vteřinu nebo dvě na reakci a následně své oči odvraťte.

Až se zanedlouho pohledem vrátíte zpět, dostanete odpověď. Pokud se dotyčný usměje a podívám se vám do očí, je svolný k rozhovoru. Jakákoli jiná gesta (odvrácení zraku, překřížení rukou na prsou, uhýbání pohledem) znamená, že zájem nemá. Nebo se stydí.

Ožehavá chvíle: rozhovor

Na všeobecně známé a omílané fráze zapomeňte. Podle Tracey Cox modelové úvodní fráze nefungují. „Nejlepším úvodem rozhovoru je nekomplikovaná věta odpovídající dané situaci,“ podotýká odbornice. V bistru se hodí otázka: „Už jste tady někdy byl? Nemůžu se rozhodnout mezi salátem a rybou.“ Obyčejné téma spojuje! Žádné vás nenapadá? Pak se řiďte záchranou pětkou!

Foto: Profimedia

Když chcete zapříst rozhovor, musíte vypadat nenuceněFoto: Profimedia

Pětka. Vzorec, který nezklame

„Projděte si v duchu pět otázek. Kdo, co, kdy, kde a proč. Jsou ideální pro začátky. Jste na vernisáži výstavy fotografií? S kým tam jste? Za kým jste přišli? Co děláte?“ vyjmenovává odbornice. „Já jsem Zuzana. Znáte Kláru, nebo jste její fanoušek? Ty snímky jsou skvělé, viďte?“ Kdy jste přišel? - „Taky jste uvízl v zácpě?“ Proč tam jste? - „Přišla jsem za kamarádkou, ale ještě nedorazila.“ Opravdu to není nic těžkého. „Pětka“ je skvělé vodítko!

Překročení hranice

Reakce dotyčného vám napoví, jak na tom jste. Pokud si muž rozhovor užívá, jeho úsměv se rozjasní, přistoupí blíž a ještě se k vám nakloní. Může se stát, že vyloženě nepřekypuje nadšením, ale žádný výrazněji odmítavý postoj nevidíte. Hlavu vzhůru, prostě ho dostala nervozita!

Dejte na svůj šestý smysl a dle odezvy se buď stáhněte, nebo posuňte rozhovor o kousek dál. Soustřeďte se na názory a pocity. („Co si myslíte o…? Líbí se vám…?") „Jestli se konverzace zadrhne, váš společník buď nemá zájem a nechce se svěřovat, nebo kladete moc zjišťovacích otázek,“ podotýká Tracey Cox a dodává, že v každém případě je nutný úsměv. Muži ho mají rádi. A chcete mít stoprocentní jistotu, že vaše seznamovací mise byla úspěšná?

Foto: Profimedia

Snažte se sledovat jeho reakce. Hranice mezi zájmem a vlezlostí je velmi křehká. Když budete mít ale pocit, že ho hovor zajímá, klidně pokračujteFoto: Profimedia

Test úspěchu

Nefalšovaný zájem se od zdvořilostní konverzace pozná tak, že si najdete nějaký důvod, abyste se na okamžik vzdálili. „Půjdu si pro něco k pití. Mám vám něco donést?“ Jestli stojí o váš návrat, bude souhlasit. „Ne, díky, já si pak sám pro něco dojdu.“ Tak to je špatně. Rozlučte se, s úsměvem odkráčejte a příště to zkuste znovu. Jednoznačně!

V průzkumu seznamky Time Out, kterého se zúčastnilo 11 373 respondentů z celého světa, totiž 62 procent osob uvedlo, že smysluplné spojení navázaly s lidmi, které potkaly osobně, a nejlépe prostřednictvím svých známých a přátel. Tak dejte vale internetu a seznamujte se „live“! Jaro je na vaší straně!

Foto: Archiv firem

Flirt nemusí být nutně jen o očním kontaktu. Vyzbrojte se krásným a svůdným prádlem. Uvidíte, že zabodujeteFoto: Archiv firem

A jak se seznamujete vy? Myslíte, že je strašně těžké oslovit naprosto cizího člověka, nebo že na tom naopak nic není?

Reklama

Načítám