Hlavní obsah

Návštěva v krásně sladěném mezonetu: Má vychytanou předsíň!

Foto: Interiérové studio Tomáše Marxe (11x)

Dispozice bytu dovolila obytnou zónu ztvárnit jako otevřený prostor bez dveří do kuchyně a vstupní chodbyFoto: Interiérové studio Tomáše Marxe (11x)

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelka mezonetového bytu v řadové zástavbě domů se rozhodla pro jeho celkovou rekonstrukci. Jaké měla podmínky? Podívejte se.

Článek

Obývacím pokojem vede do horního patra schodiště a místnost protíná trámoví. Investoři se s přestavbou bytu obrátili na designéra Tomáše Marxe. Také jeho práce se veřejnosti představily v televizním pořadu Jak se staví sen, proto měli představu, jaký výsledek mohou očekávat.

Přírodní barvy

Na designéra měla majitelka bytu dva požadavky. Zařídit byt v příjemných hnědých barvách v kombinaci s bílou a zakomponovat do nového vybavení stávající sedačku, stolek a taburet.

Tomáš Marx v bytě o rozloze 110 čtverečních metrů navrhoval obývací pokoj s kuchyní a jídelnou, ložnici, koupelnu, toaletu a chodbu. Byt tak prošel celkovou proměnou, včetně podlahy od značky Quick Step v provedení bělený dub, která je použita v celém interiéru, a je nyní v příjemném kontrastu k tmavšímu dekoru dřeva na nábytku.

Začněme chodbou

Je tu zajímavě pojatá odkládací stěna, zakomponovaná spolu se sedací plochou do úložného prostoru. Část je provedena v hnědé barvě, zásuvky pod sezením jsou vysouvací, na zadním panelu jsou v různých výškách rozmístěné háčky na věšení oděvů.

Foto: Archiv firmy

Skříňová sestava v chodbě nabízí uzavřené skříňky, zásuvky, věšáky na odložení svršků i sedačku na přezouváníFoto: Archiv firmy

Obytný prostor

„Dispozice obývacího pokoje si přímo říkala o pojetí otevřeného prostoru,“ říká Tomáš Marx. „Protože klientka měla představu o barevném ladění bytu, doporučil jsem jí také domoření schodiště a trámů na odpovídající hnědý odstín, který nyní ladí s barvou nábytku,“ dodává designér.

Designér navrhl také velký stůl pro šest osob. „Nohy jsou pro jeho větší pevnost vyrobené z masivních hranolů, olaminovaných stejným dekorem, jaký je použitý na stolní desce. Pro zvýraznění jsme použili obvodový pás z nerezu,“ doplňuje truhlář Michal Střížka.

Foto: Archiv firmy

Interiér je laděn v zemitých odstínech, podlaha má podobu prken v barvě bělený dubFoto: Archiv firmy

Pokojem vede schodiště do horního patra, proto je tu minimum dalšího nábytku. K původnímu konferenčnímu stolku, taburetu a sedačce tak přibyla jen nová televizní sestava, kterou rovněž vyrobili na míru. Vybavení je navržené tak, aby vyzněla přírodní struktura použitých materiálů na nábytku i na podlaze.

Kuchyně je komponovaná do tvaru písmene U, skříňky pro nádobí i vestavěné spotřebiče jsou provedeny v bílé barvě ve vysokém lesku, doplněné nábytkem s dekorem dřeva.

Foto: Archiv firmy

Pohled z kuchyně do obývacího pokojeFoto: Archiv firmy

Útulná ložnice

Také strukturální vliesová tapeta na stěně a čalouněná postel s vysokým čelem dodržují barevný koncept celého bytu. Přestože postel působí luxusním dojmem, vyšla na 13 000 korun včetně úložného prostoru a výklopných roštů.

Foto: Archiv firmy

Styl interiéru je zachován i v ložnici. Čalouněné čelo postele nabízí pohodlnou opěrku při čteníFoto: Archiv firmy

Nová koupelna

Velkou proměnou prošla také koupelna. Její dispozice umožňovala několik variant řešení. Investoři s designérem nakonec vybrali koncepci s velkým sprchovým koutem, který je oddělený nikou pro sušičku a pračku. Velké dvojumyvadlo je posazené na skříňce vyrobené přímo pro tuto sanitu.

Foto: Archiv firmy

Do koupelny se vešel prostorný sprchový kout a nika pro pračku a sušičkuFoto: Archiv firmy

Jak se vám líbí toto pojetí interiéru? Dáváte přednost elegantním přírodním nebo veselým pestřejším barvám?

Reklama

Související témata:

Načítám