Hlavní obsah

Nebaví vás večeřet doma? Vyšňořte se na piknik v parku!

Foto: Svyatoslava Vladzimirska, Shutterstock.com

Foto: Svyatoslava Vladzimirska, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodování v přírodě se sice oddávali už lidé v pravěku, ale punc noblesy mu vdechlo francouzské slůvko pique-nique teprve koncem 18. století. Dýchánky pod širým nebem si oblíbila i vyšší vrstva společnosti a tak se z obyčejného pikniku stala zároveň dokonalá módní promenáda. Hledáte příležitost, kam obléknout nové šaty? Hoďte se do gala na oběd v trávě!

Článek

Ještě než si budete moct pochutnat na oblíbeném menu přímo v restauraci, zpestřete si stereotyp domácího stolování výletem do nedalekého parku či k rozkvetlé louce. Do stylového proutěného koše zabalte hlavní chod, dezert i šampaňské s jahodami a užijte si s partnerem prosluněný den trošku netradičně. Na tepláky a mikinu ovšem zapomeňte. Vyšňořte se, jako kdybyste mířili na zahrádku vašeho milovaného podniku.

Široké kalhoty místo tepláků 

Pohodlí je při piknikování důležitým bodem. To ale neznamená, že musíte zanevřít na elegantní módu. Těsné džíny vyměňte za moderní široké nohavice a místo obyčejného trička vsaďte na krátký top s volánkem. Ideální obuví do lučního terénu jsou pak balerínky za pár korun. Když je náhodou zamažete, nebude vás to tolik mrzet.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. top Gate, 76 Kč; 2. piknikový koš bez výbavy Jipro (prodává Proutí), 1019 Kč; 3. kalhoty Bershka, 699 Kč; 4. klobouk Reserved, 359 Kč; 5. šátek Shein, 58 Kč; 6. balerínky Sinsay, 129 KčFoto: Archiv firem

Šaty v pestré barvě

Jakmile se venkovní teploty vyšplhají alespoň k dvaceti stupňům, sáhněte po výrazných odstínech. Sytě růžové šaty na ramínka vám připomenou atmosféru letních dovolených i v české přírodě. Slaďte s nimi rovnou i sluneční brýle, zbytek kompletu už ponechte v nenápadných tělových barvách.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. sluneční brýle Vogue Eyewear (prodává Easy Optic), 2700 Kč 2. náušnice Mohito, 199 Kč; 3. piknikový koš s vybavením pro 4 osoby Navigate (prodává Bonami), 2899 Kč; 4. šaty Zara, 799 Kč; 5. pantofle Answear LAB, 749 Kč; 6. kabelka Kazar, 1990 KčFoto: Archiv firem

Nadčasový pruhovaný vzor

Košilové šaty dokážou zalichotit každé postavě. Pokud vám už visí ve skříni, směle je na piknik oblečte. Uvažujete snad teprve o jejich koupí? Zaměřte se na nadčasové modely, které vám budou dělat radost i za několik let. Vzor, jakým jsou svislé proužky, z trendů jen tak nezmizí a navíc sluší ženám bez ohledu na věk. Pořídíte-li si podobný kousek, spárujte jej se slaměnými detaily.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. klobouk Tom Joule (prodává Zoot), 949 Kč; 2. piknikový koš s výbavou pro 4 osoby Butlers, 1990 Kč; 3. šaty Seidensticker (prodává Zalando), 1883 Kč; 4. náramek Anna Marešová (prodává Mooyyy), 1900 Kč; 5. taška Bonprix, 599 Kč; 6. boty Jenny Fairy (prodává CCC), 499 KčFoto: Archiv firem

Na piknik v country stylu 

Venkovský styl k pikniku patří a sukně s motivem připomínající ubrus vaší babičky ho skvěle reprezentuje. Spolu s topem se spadlými rameny získáte look roztomilé dívky od vedle, kterému žádný muž neodolá. Na nohy obujte páskové sandály a nezapomeňte ani na ozdobu do vlasů v podobě čelenky. Teď už stačí jen vybrat ten správný plácek, kde s partnerem posnídáte, poobědváte či povečeříte.

Foto: Archiv firem

Na foto: 1. čelenka Sinsay, 89 Kč; 2. piknikový koš bez výbavy Misda (prodává Vemzu), 209 Kč; 3. náhrdelník PD Paola (prodává Fashion Planet), 1649 Kč; 4. sukně Zara, 799 Kč; 5. top Buffalo (prodává About You), 543 Kč; 6. sandále Wojas (prodává Eobuv), 1494 KčFoto: Archiv firem

Související témata:

Načítám