Hlavní obsah

Nebezpečná kosmetika: Co musíte vyhodit už za 4 měsíce a proč nikomu nepůjčovat řasenku?

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Určitě víte, že byste se o svou dekorativní kosmetiku měly pravidelně starat, obměňovat ji a udržovat v čistotě. Děláte to? Pojďte se podívat, jaké kousky vám vydrží roky, čeho se včas zbavit a jak čistit pomůcky.

Článek

Žádoucí je se o svoji make-up výbavu poctivě starat a starších kousků se zbavovat tak, aby to odpovídalo datu spotřeby, zápachu či konzistenci. Jenže – ruku na srdce – kdo to poctivě dodržuje?

Ve skutečnosti většina žen svoje produkty používá tak dlouho, dokud je celé nespotřebuje, anebo proto, aby je takzvaně „dodělaly“. A pak možná trpí na pupínky či podráždění pleti a diví se proč. Důvodem totiž není vždy intolerance či alergie, ale třeba prošlý make-up nebo korektor.

Právě proto jsme pozvali na revizi kosmetické taštičky, poličky (či rovnou kufříku) odbornici na slovo vzatou: vizážistku Danielu Kremláčkovou. Dozvíte se od ní, jak snadno poznat, že je čas se s produktem rozloučit, kdy čistit houbičky a štětce, jak prodloužit trvanlivost rtěnce a u čeho nemusíte termíny brát zas až tak vážně.

Tak, milé dámy, připravte si svůj líčící arzenál a poctivě ho s námi zkontrolujte. Tohle bude ryze ženská jízda.

Jak dopadla kontrola vašich líčidel? Řeknete nám pravdu?

Reklama

Související témata:

Načítám