Hlavní obsah

Módní vzpomínka na princeznu Dianu: Ikonou je dodnes

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lady Diana (✝36), které se přezdívalo také královna lidských srdcí, panovala i v oblasti módy. V čem bylo Dianino oblékání charakteristické? A které trendy se nosí i třiadvacet let po její smrti, kterou si připomeneme 31. srpna? To prozradí následující outfity.

Článek

Princezna Diana byla ve své době módní ikonou a vliv na oblékání jí nelze upřít ani v dnešní době. Její styl je například stále velkou inspirací pro manželku jejího syna Williama (38), vévodkyni Kate (38).

1. Lady Di a malé černé

Diana nenosila jen konzervativní kostýmky. Svou štíhlou postavu nechávala ráda vyniknout v upnutých šatech na tělo. Důkazem jsou například malé černé  na obrázku. Přezdívá se jim také šaty pomsty, protože si je oblékla krátce poté, co se princ Charles (71) přiznal k aféře s Camillou Parker Bowles (72).

Postarala se tak o pořádný poprask. Šaty se spadlými rameny byly totiž navíc docela krátké. Seděly jí ale perfektně. Princezna je doplnila perlovým náhrdelníkem ve stylu choker, který vynesla hned několikrát.

Foto: Profimedia.cz

Když Charles viděl Dianu v těchto šatech, možná své nevěry alespoň na okamžik zalitovalFoto: Profimedia.cz

2. Límečky na různé způsoby

Dianiným oblíbeným kouskem, který se letos vrací do módy, byla blůza se stojatým volánovým límečkem. Tu si brávala ke kalhotám i sukni a v outfitu vypadala vždy velmi elegantně. Celkově měla ráda střihy ke krku a různé druhy límečků na ní byly k vidění dost často. Na obrázku je model z roku 1981.

Foto: Profimedia.cz

Límečky vypadaly na Dianě sice trošku usedle, ale roztomileFoto: Profimedia.cz

3. Blejzr podle princezny

Dalším nepostradatelným kouskem, který nesměl chybět v princeznině šatníku, byl blejzr. Často šlo o kousky v dnes tolik módních oversize variantách. Opět si je brávala ke kalhotám i sukním. V dlouhém blejzru v námořnickém stylu v kombinaci s plisovanou sukní vyrazila v roce 1990 do nemocnice navštívit prince Charlese po operaci ruky. Klidně by ve stejném modelu mohla vyrazit i dnes!

Foto: Profimedia.cz

Se svou štíhlou postavou si mohla dovolit i kousky větších velikostíFoto: Profimedia.cz

4. Diana v šortkách

I když k rozvodu s Charlesem došlo až v roce 1996, Diana už s ním delší dobu nežila, a proto už se tolik neřídila pravidly oblékání, která platila u dvora. V roce 1995 byla například k vidění v mikině, sportovních botách a neonových cyklistických šortkách. I ty jsou nyní velmi trendy a nosí se nejen na kolo, ale i do města.

Foto: Profimedia.cz

Podobné outfity můžeme na ulicích vídat i nyníFoto: Profimedia.cz

5. Princezna v červeném

A máme tu rok 1989 a návštěvu Diany v Hong Kongu. Jako už mnohokrát předtím tam dokázala, že se rozhodně nebojí odvážnějších barevných kombinací. V tomto případě dala dohromady výraznou červenou s výraznou fialovou a vypadala velmi svěže a šik.

Foto: Profimedia.cz

Zajímavá barevná kombinace, která ale ve výsledku ladíFoto: Profimedia.cz

6. Kostýmky jako Jackie

Nesmí tu chybět ani dámské kostýmky, těch se Diana něco nanosila! Sladce růžovým vzdala hold další módní ikoně, manželce jednoho z bývalých prezidentů USA, Jackie Kennedy (✝64).

Jackie se v podobném kostýmku značky Channel objevila v roce 1963 v Dallasu, kde byl na jejího muže spáchán atentát. V roce 1995 si růžový model, tentokrát od značky Versace, oblékla i Diana na návštěvu vojenských kasáren.

Foto: Profimedia.cz

Sladce růžová jako panenka BarbieFoto: Profimedia.cz

7. Diana a Versace

Diana měla ráda satén, vypadal na ní obzvlášť dobře. Výrazná modrá róba je opět z dílny Versace a Diana ji spolu se stejně barevnou kabelkou a botami oblékla při návštěvě Austrálie v roce 1996.

Foto: Profimedia.cz

Satén je velmi ženský materiálFoto: Profimedia.cz

A jak si v módě vedou Dianiny snachy? Módní souboj Kate a Meghan. Které to sluší víc?

Načítám