Hlavní obsah

Pomoc! Nechce se mnou spát!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dává přednost televizi před sexem?Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můj partner mě přehlíží a nemá zájem se milovat! Má snad milenku? Nebo už pro něj nejsem dost přitažlivá? Jak ho mám „znovu" svést? Máme pro vás tipy, které zaručeně zaberou!

Článek

To, že muž odmítá intimnosti, a vy víte, že chyba pravděpodobně není na vašem přijímači, nemusí vždycky znamenat nevěru. Existují další možnosti a vysvětlení této zapeklité situace, která výrazně nahrává sexuálním pomůckám (No co co? Jsou výborné na přetlaky.) Co tedy může způsobit, že po vás netouží?

Stydí se s vámi mluvit

Mezi svými kamarády se klidně baví o análním sexu, swingers party, mladických úletech, dobrém a špatném sexu, ale jakmile vám má sám říct, kam máte sáhnout, kde stisknout, jak se naklonit, hrdinstvím zrovna neoplývá. Tak nějak není divu. Mnoho lidí má problém o sexu hovořit, i když je to přirozená součást života, která by měla podléhat diskuzi. Nikdo není vševědoucí. Číst myšlenky protějšku by určitě byla fajn schopnost, ale na druhou stranu by bylo ubíjející každý den řešit partnerovy pocity typu: Týýý brďo, támhleta samice je ale má! To je lepší donutit ho, aby se pocitově vymáčknul sám. Když mu to nejde pomocí slov a nereaguje tak na vaše výzvy o rozhovor, měly by zabrat názorné ukázky.

Počkejte na vhodnou příležitost. Když nepřichází, vytvořte si ji sama. Napusťte mu vanu, nebo se v posteli přitulte, pohlaďte ho po vlasech a pošeptejte něco jako: Ukaž mi, co se ti líbí! Chci vědět, jak to máš rád... Veď moji ruku po svém těle... Když se nebude tvářit příliš nadšeně, nenaléhejte, ale za čas to zkuste znovu. Tip: Povzbuzujícím aspektem je vaše vzdychání. I když se dotýkáte vy jeho, přivřete oči a dejte najevo, že to děláte s láskou a vzrušením. Dodá mu to odvahy projevit se.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Možná se bojí říct, co by si přálFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Vyjadřuje svůj vztek

Dejme tomu, že vedete se svým partnerem při o svém kolegovi z práce či sousedovi, který na vás údajně tak říkajíc „bere", což se miláčkovi nelíbí. Nebo máte nějaké otázky ohledně společné budoucnosti, podnikání, dětí... Partner se rozčilí a aby vám ukázal své stanovisko, záměrně se bude milování vyhýbat. Vás sice možná napadne ignorovat ho, pouštět si oblíbená cd, když chce spát, nebo připravit k obědu nenáviděný obalovaný květák, ale tím se jen problém zvětší - a vidina sexu zmizí jako mafiánský účetní před berňákem. Co dělat? Definovat kámen úrazu, pokusit se najít řešení a uzavřít celou záležitost ještě předtím, než se o vás bude pokoušet celibát. Tip: Problém řešte hned a mimo ložnici. Teprve potom, co dohady skončí, může proběhnout sex na usmířenou. A ten dokáže být velmi bouřlivý.

Bojí se pustit si vás blíž

Zklamání a bolesti z minulosti se mohou ozvat, když se to nejméně čeká. Ukázal své bývalé svoji touhu a přání, ale ona se mu vysmála? Uzavřel se a má obavy, aby nenarazil podruhé, takže chce mít nad vším dokonalou kontrolu. Milování pouze ve středu od sedmi do osmi? U toho ještě trvá na tmě? Pak ho uklidňuje řád. Pokaždé musí mít pocit, že má situaci pevně v rukou a odmítá jakékoliv sblížení „mimo plán". Nebo se cítí pod tlakem, protože se obává, aby nezklamal.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Zajímejte se o to, co má rádFoto: samphoto.cz/jiunlimited

I když je to těžké, musíte ho přesvědčit o tom, že nechcete změnit svět ze dne na den. Proveďte nějaké nenásilné experimenty s hezkým prádlem nebo milými smskami (Těším se na tebe. Mám tě ráda. Záleží mi na tobě.) Vyvést partnera z týdenního „rozpisu" se dá přepadením šokem - autoerotikou. (Třeba si pak poplete středu se čtvrtkem.)... Ale teď vážně: Spíš je potřeba víc se zajímat o to, co má rád, nechat mu prostor k vyjádření a ano, ukázce. Chce to trpělivost, nicméně sdílení vášní a pocitů (v dobrém i zlém) posílí jeho důvěru. Odvážnější akce nechte na někdy jindy, viz Jana Paulová a Václav Vydra ve filmu Kameňák: „Vypadáš jako Batman!" Scéna kouzelná, ale Janino sebevědomí v háji. Tip: Ošalte mu nejdřív mozek, cesta k jeho penisu pak bude kratší.

Za nechutí může stát i stres nebo zdravotní stav - i chlap je člověk. Má nárok na „své dny". Když jsou ale delší než nějaký ten týden nebo měsíc, je lepší najít příčinu a pokusit se ji taktně vyřešit, než se uchýlit k výčitkám a nátlaku. A hlavně: Muž není stvoření, které může „furt", to je opravdu jen mýtus.

Milé čtenářky, jak jste se vypořádaly se sexuální nechutí vašeho partnera? Pomohl vám v tom nějaký trik? Pokud ano, neváhejte se pochlubit na info@prozeny.cz, ať veřejně dokážeme, že za vším hledej ženu!

Reklama

Související témata:

Načítám