Hlavní obsah

Nehty jako drahokamy

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Dokonalé sladění barevFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Že o nehty je třeba pravidelně pečovat, víme. Ale občas je můžete i rozmazlovat. A trendy zdobení jim určitě budou slušet!

Článek

Pěstěné nehty a ruce jsou jednou z mnoha ingrediencí, která dotváří náš celkový vzhled. V dnešní době existuje řada přípravků k úpravě přírodních nehtů, pokud však máte nějaké estetické a zdravotní problémy, není nic jednoduššího než podstoupit umělou modeláž nehtů.

Lucie Karlíková, kosmetička a nehtová designérka, říká: „Trendem poslední doby je bezesporu zdobení nehtů, tzv. nail art, ať již přírodních nebo umělých. I do této oblasti péče o ruce se promítají aktuální trendy, důležité je především to, aby vám zvolený styl slušel a typově odpovídal vaší osobnosti. Při zdobení nehtů je třeba brát zřetel i na vaše povolání, pro některé profese není vhodné pestré a nápadné zdobení, jiné k extravaganci přímo vybízejí."

Hit - kontrastní kombinace

Na přírodní nehty můžeme malovat speciálními štětečky s výsuvným rýsovacím pérkem buď laky k tomuto určenými, nebo zdobící tužkou se štětečkem v jednom. Ideální je zvolit jako podklad francouzskou manikúru. „Trend francouzské manikúry je stále v plném proudu," říká Veronika Kremzová z firmy Jessica a dodává: „Nejde jen o klasickou francouzskou manikúru s bílou špičkou, ale v módě jsou i kontrastní kombinace jako např. bílý nehet s barevnou špičkou nebo se špičkou vzorovanou. Často se používá barva růžová, pastelové odstíny střídají křiklavé tóny, které se pro efekt přelakovávají glitrovými laky. S podzimem přichází i laky transparentní s jemným princeznovským nádechem, odstíny metalických a kovových barviček."

Foto: BellaziMožnost výběru je opravdu bohatá3D rozměr v nail artu

Nehty nalakované podkladovým lakem můžeme zdobit obtisky, samolepkami nebo i kamínky. Důležité je upravený nehet vytvrdit bezbarvým krycím lakem. Lucie Karlíková na dotaz, co je největším hitem sezony při zdobení přírodních nehtů, říká: „Především je důležité uvědomit si, tak jak to v životě bývá, že někdy méně znamená více. Není nutné tedy zdobit každý jednotlivý nehet stejným motivem, můžeme se zaměřit jen na několik vybraných prstů na ruce a využít vzniklou asymetrii ve zdobení. Velmi moderní jsou tzv. 3D samolepky, které si zcela jednoduše na nalakovaný nehet nalepí každá z nás, přetře krycím lakem a výsledný efekt je okouzlující." 3D samolepky zakoupíte např. v síti prodejen DROXI nebo v obchodech NSI.

Prostě si je kupte...

Zdobení přírodních nehtů výše popsanými technikami většinou vydrží jeden maximálně dva týdny. Na nehtech upravených umělou modeláží je nutné permanentní zdobení po třech týdnech doplnit a vyretušovat. Nazdobené umělé nehty v různých velikostech je možné zakoupit i jako polotovar, speciálním lepidlem připevnit na přírodní nehet a přetáhnout gelem, zmodelovat a eventuálně i dokreslit. A výsledek je opravdu pozoruhodný!

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

V módě jsou kontrastní kombinaceFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Umělé nehty je možné nejenom modelovat, ale i zdobit pryskyřicí za použití štětečku nebo kuličky a vytvrdit pod UV lampou. Hře s tóny a geometrickými obrazci se meze nekladou, záleží jen na obrazotvornosti autora. Pod poslední vrstvu gelu při modelaci nehtů je možné zapéct také krystalky, kamínky a korálky, toto zdobení opět vydrží celé tři týdny. Do volných konců umělých nehtů se dají navrtat i přívěšky a zdobené kroužky. Sláva bižuterii!

A dobrá rada nakonec? Rozhodně nezapomeňte na nehty na nohou, protože dokonale upravená nožka podtrhuje ženskost a nenechá nikoho na pochybách, že její nositelka je prostě cool.

Reklama

Související témata:

Načítám