Hlavní obsah

Podruhé se narodili aneb Kdo vyvázl z autonehody živý a zdravý?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nehody jsou nepříjemné, ale když z nich člověk vyvázne živý, cítí se, jako by se podruhé narodil. Své by o tom mohly vyprávět i mnohé známé tváře z řad českých i zahraničních celebrit. A naposledy to je Lukáš Langmajer, Eva Decastelo, Lucie Zedníčková a Libor Jeník, kteří bourali nedávno na D1.

Článek

Stačí chvilka nepozornosti a velká nepříjemnost je na světě. K dopravním nehodám dochází dnes a denně. A ne všichni jejich účastníci mají takové štěstí jako někteří známí lidé. Těm se totiž podařilo vyváznout živí – a někdy i zdraví.

Herci na D1

Herci Lukáš Langmajer, Lucie Zedníčková, Eva Decastelo a Libor Jeník se nedávno podruhé narodili. Cestou do Opavy na divadelní představení A do pyžam! havarovali na dálnici D1. Děsivě vypadající nehodu zavinil řidič, který při předjíždění kamionu dostal na mokré vozovce smyk a narazil do auta plného herců. Langmajer ale dokázal ze srážky vymanévrovat a díky tomu vyvázlo osazenstvo jen s drobnými poraněními, jako jsou naražená žebra od bezpečnostního pásu.

Nela Slováková

Na podzim zažila traumatizující zážitek i podnikatelka a hvězda reality show Nela Slováková. Na dálnici D2 ze Slovenska cestou do Česka narazila čelně do kamionu. Naštěstí vyvázla bez zranění. Chvíli předtím svoje sociální sítě zásobila dokumentací své cesty a někteří se hned začali ozývat, že za nehodu může používání telefonu. Slováková se pak dušovala, že v té chvíli mobil nepoužívala a dodala, že během řízení by se na mobil sahat vůbec nemělo.

Foto: Profimedia.cz

Nela Slováková havarovala v listopadu 2022 a měla štěstí, že ji to stálo jen rozbité auto.Foto: Profimedia.cz

Dagmar Patrasová

Hvězda dětských srdcí měla v Praze loni v květnu nepěknou nehodu: nabourala nejprve zaparkované auto a poté ještě betonovou zábranu. Právě ten den její manžel, hudebník Felix Slováček, slavil narozeniny, ale bohudík se nikomu nic nestalo. Nešťastná řidička odmítla dechovou zkoušku na alkohol. A nešlo o její první nehodu – bourala už v roce 2018, tehdy jí v krvi zjistili 2,5 promile. Důsledkem byla pokuta 150 tisíc korun a odebrání řidičáku na rok a půl.

Foto: Profimedia.cz

Dáda Patrasová se prý po nehodě zhroutila a pocuchané nervy si odjela uklidnit do Tuniska.Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr

Ještě ani nevychladla kola a už se vědělo, že česká sportovní legenda měla autonehodu. Hokejový bůh se v Praze loni v květnu srazil ve svém elektromobilu s tramvají. Sice se na chvíli ocitl v péči záchranářů, ale transport do nemocnice odmítl. Na sociálních sítích později uvedl, že to byla jeho chyba a v hustém provozu nestihl zareagovat na jedoucí tramvaj. A že nejdůležitější je, že se nestalo nic cestujícím v tramvaji. Napsal také, že mu jeho bezpečný vůz zachránil život a bůh nad ním držel ochrannou ruku.

Foto: Profimedia.cz

Nejslavnější český hokejista poděkoval bezpečnému autu i bohu.Foto: Profimedia.cz

Václav Upír Krejčí

Loni v červnu havaroval i bavič a klaun Václav Upír Krejčí, kterému se podařilo sjet do potoka. Z místa nehody odešel, přivolaná hlídka ho našla v nedalekém lese. Policisté mu naměřili 2,7 promile alkoholu v krvi a za řízení pod vlivem mu hrozily až tři roky vězení. V rozhovoru bavič uvedl, že měl zkrat, a nejdřív naznačil, že mohlo jít o pokus o sebevraždu, protože s manželkou neprožívá zrovna šťastné období. Tvrdil, že se opil až po nehodě, ale tomu u soudu neuvěřili. Na podzim proběhl rozsudek a bavič dostal peněžitý trest a zákaz řízení na 2,5 roku.

Foto: Profimedia.cz

I baviči mají těžké chvíle a Václav Upír Krejčí není výjimka. Důležité je, že se nikomu nic vážného nestalo.Foto: Profimedia.cz

Matthew Broderick

Tragická událost poznamenala život i manželovi Sarah Jessicy Parker. Se svou tehdejší přítelkyní a kolegyní Jennifer Grey byl v srpnu 1987 na dovolené v Severním Irsku a způsobil tragickou autonehodu. Z neznámých důvodů vjel do protisměru a střetl se s vozem, v němž seděly dvě ženy – matka a dcera. Obě na místě zahynuly. Herec i herečka jako zázrakem vyvázli, i když představitelka Baby z Hříšného tance (1987) se pak léta potýkala s bolestmi krční páteře po nehodě i depresemi. Soud rozhodl, že šlo o přestupek z nedbalosti, a herci uložil směšnou peněžní pokutu.

Foto: Profimedia.cz

Matthew Broderick si pobyl měsíc v nemocnici, ale léta se trápil a musel chodit na terapii. A když se v roce 2012 objevil v reklamě na automobil, ozval se blízký příbuzný obětí nehody s tím, že sice herci odpustil, ale přece jen toto nebyla nejvhodnější volba.Foto: Profimedia.cz

Kateřina Brožová

V roce 2003 se oblíbené české herečce obrátil život vzhůru nohama. Když jela zkratkou přes les z Jevan do Prahy, dostala na zledovatělé cestě smyk, sjela do příkopu, poté z něj vyletěla a narazila do stromu a betonového můstku. A bohužel nebyla připoutaná. Výsledkem byly mimo jiné zlomené krční obratle a zlomený nos. Dokonce jí nějaký čas hrozilo, že už nebude chodit. Dobře to dopadlo, ale dodnes se potýká s občasnými bolestmi.

Foto: Profimedia.cz

Na to, že nebyla připoutaná, dopadla Kateřina Brožová ještě dobře.Foto: Profimedia.cz

Vojtěch Kotek

V červnu 2020 stáli všichni svatí u českého herce a režiséra – položil tehdy motorku na silnici, aby se nesrazil s traktorem, který se snažil předjet, ale přitom si nevšiml, že řidič odbočuje. Herec skončil na JIP a podle svých slov je rád, že chodí. Dodnes ho trápí problémy se zády a na motorku po tomto zážitku prý zatím nesedl.

Foto: Profimedia.cz

Na svou motorkářskou vášeň Vojtěch Kotek pravděpodobně na čas zanevřel.Foto: Profimedia.cz

George Clooney

Motorka sehrála úlohu i při nehodě amerického herce a režiséra, k níž došlo v červenci 2018 na Sardinii. Na silném stroji mířil na natáčení, ale před hotelem ho srazil automobil. Byl převezen do nemocnice, jeho zranění však nebyla nijak vážná, tak zařízení záhy opustil vedlejším vchodem.

Foto: Profimedia.cz

Hercova manželka Amal Clooney si jistě oddechla, jak dobře to dopadlo.Foto: Profimedia.cz

A pamatujete na tragickou nehodu Dary Rolins? Motocyklista bohužel na následky zranění zemřel.

Reklama

Související témata:

Načítám