Hlavní obsah

Historky z natáčení: Která herečka se ztratila v Itálii?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Filmové nebo seriálové natáčení může členy štábu velmi sblížit. Někdy si při něm sice sáhnou na dno, ale zažívají i hodně legrace. O jaké historky z natáčení se slavní herci, herečky nebo režiséři podělili s veřejností?

Článek

Když se uvádí nový film nebo běží úspěšný seriál, rozhovor s jeho hvězdami chtějí všechna média. Zajímá je nejen to, jaký bude výsledek, ale i průběh natáčení. Mnohdy není o zábavné historky nouze. Členové štábu spolu přeci jen stráví intenzivní a poměrně velké množství času.

Julia Roberts s jehlicemi

Herečka Julia Roberts (53) je známá tím, že miluje pletení. Jehlice a klubka si nosí i na natáčení, kde pletením vyplňuje prostoje mezi jednotlivými scénami. Pletla i během tvorby filmu Moje krásná učitelka (2011). Její herecký partner a současně režisér snímku Tom Hanks (64) si z ní spolu se štábem vystřelil. Když jednoho dne herečka přišla na natáčení, všichni členové štábu měli v ruce jehlice a pletli. Začala jim proto nadšeně rozdávat rady a tipy. Posléze jí ovšem došlo, že jde o vtip.

Foto: Profimedia.cz

Tom Hanks ukázal, že ho smysl pro humor neopouští, ani když má hodně práce jako herec a režisér současněFoto: Profimedia.cz

Matt Damon nehubne

Smysl pro humor prokázal herec George Clooney (59) při natáčení válečného dramatu Památkáři (2014). Ve filmu hrál a také ho režíroval, a tak si mohl na place dovolit trochu té drzosti. Terčem jeho vtípku se stal herecký kolega Matt Damon (50), který se v té době snažil zhubnout. George Clooney ovšem požádal kostymérky, aby Mattovi každý druhý den o něco zúžili oblečení. Přestože herec chodil do posilovny, kalhoty mu byly pokaždé těsnější a těsnější. Nakonec se mu dostalo přiznání a všichni se zasmáli.

Foto: Profimedia.cz

George Clooney je zkrátka veselá kopaFoto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson s velkým zadkem

Sportovní vozy jsou většinou na parádu a pro požitek z rychlé jízdy, ale uvnitř nebývá příliš mnoho prostoru. O tom se přesvědčil i herec Dwayne Johnson (48), kterému se ne nadarmo přezdívá Skála. O trošku trapný zážitek z natáčení akčního filmu Red Notice (2021) v režii Rawsona Marshalla Thurbera (46) se podělil na svých sociálních sítích. Při jedné scéně se mu nepodařilo nasoukat do sportovního vozu značky Porsche, protože na to měl prostě příliš široká ramena, příliš velký zadek a příliš mužnou muskulaturu. „Připadal jsme si jako hnědý marshmallow, který se snaží vecpat do otvoru na mince,“ napsal herec a dodal, že po patnácti vteřinách trapného ticha se celý štáb upřímně rozesmál.

Foto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson je pořádný kus chlapa, a tak má někdy problémy vejít se tam, kam to jde normálním lidem snadno, třeba do PorscheFoto: Profimedia.cz

Zdeněk Troška nachytal Kelišku

Historek z natáčení trilogie Slunce, seno... má její režisér Zdeněk Troška (67) v zásobě nepočítaně. Líčil je například v představení Šmarjápano, takovou dálku, které vyšlo i v audio verzi na CD. V rámci vyprávění režisér mimo jiné prozradil, že Marie Švecová (✝82) alias Keliška se na natáčení Slunce, seno, erotika (1991) v Itálii pořádně vybavila. Kvůli obavám z tamní kuchyně si přivezla ohromné zásoby jídla – maso v plechovkách, dva bochníky chleba, třicet řízků, třicet vařených vajec, paštiky, sulc, prejt. Na hotelu ale přeci jen neodolala a ochutnala paellu. Až po tom ovšem zjistila, že jsou uvnitř chobotnice. Z šoku se pozvracela, rozbrečela a utekla z hotelu. Dezoirentovanou ji zpátky dovedla policie a Marie Švecová už po zbytek pobytu čerpala jídlo jen z vlastních zásob.

Foto: Profimedia.cz

Zdeněk Troška má v zásobě nekonečné množství historek z natáčeníFoto: Profimedia.cz

Michal Suchánek v poutech

Příhodu jako z otřepaného vtipu má za sebou herec Michal Suchánek (55). Stala se mu při natáčení seriálu Krejzovi (2018–2019). Jakožto otravného pana Čmelíka ho v rámci děje přišla zatknout policie. Přitom se na jeho ruce místo rekvizity dostala skutečná pouta, od kterých rekvizitáři neměli klíč. Natáčení se proto muselo přerušit a herec hledal pomoc na blízké stanici městské policie. Ochotní strážnici mu naštěstí ruce vysvobodili.

Foto: Profimedia.cz

Herec skončil v poutech, ze kterých mu pomohli až policajtiFoto: Profimedia.cz

Martin Dejdar alias Ozzák

Televizní seriál Comeback, který běžel mezi lety 2008 až 2011, se čas od času znovu reprízuje. Nezapomenutelný byl zejména Martin Dejdar (55) v roli rockera Ozzáka. V kostýmu ho lidé nepoznávali, což vedlo k řadě vtipných situací. V rozhovoru pro magazín Kultura21 herec například prozradil, že Ozzáka nepoznala ani paní v televizním bufetu. Chodil do něj v civilu i v přestrojení a pokaždé si nechával útratu psát na jméno Dejdar. Když přišlo po týdnu na placení, prodavačka se mu prý se slzami v očích omlouvala, že si na jeho jméno debužíruje i podivný tlustý vagus s dlouhými vlasy a v riflové vestě, kterého se bojí. A tak se Dejdar nabídnul, že za toho ochlastu klidně zaplatí.

Foto: Profimedia.cz

Dejdar přivedl svým maskováním bufetářku k slzámFoto: Profimedia.cz

Reklama