Hlavní obsah

Nejlepší řasenky: Kousky, na které přísahá naše redakce

Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Foto: KOBRIN PHOTO, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Silikonový, nebo klasický kartáček? Objemová, nebo radši prodlužující? V redakci jsme daly dohromady šampionky z různých kategorií, abyste při dalším vybírání řasenky nemusely tato dilemata řešit.

Článek

Někdy stačí jen zvýraznit řasy a denní líčení je hotové. Řasenka je jednoduše nutnost, a proto vám přinášíme tipy z naší redakce. Třeba vám naše zkušenosti pomůžou s lepším výběrem té vaší další nepostradatelné pomocnice. A nezapomeňte dodržet lhůtu a řasenku ideálně po třech měsících vyměnit, maximálně po šesti.

Maybelline

Foto: Archiv firmy

Prodlužující a objemová řasenka Sky High, Maybelline, 290 Kč, prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Lucie M.:

Mým nedávným objevem je řasenka od Maybelline. Má rovný silikonový kartáček, kterým jdou řasy skvěle pročesávat. Prodlouží, neslepuje a řasy vypadají, jako byste je takhle měly přirozeně. Vyhovuje mi taky, že nežmolkuje a je tak akorát tekutá.

Shiseido

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka Controlled Chaos MascaraIink, Shiseido, 615 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Tip editorky Barbory:

Mám hodně světlou pleť a černé řasenky nepoužívám, připadám si v nich příliš „fatálně“. Do modré a později fialové řasenky jsem se zamilovala už kdysi dávno, pak se přidala i zelená a samozřejmě hnědá. Nikdy nečekám, až se barevné řasy vrátí do módy, za mě nikdy neodešly.

Odstín této řasenky není nijak oslnivě zelený, je to jemný tmavší tón, který na první pohled nekřičí: „Pozor, zelená!“, ale dodává modrým očím zajímavý odstín a celému líčení jemnost a sofistikovanost. Celková „zelenost“ pak hodně záleží na tom, zda ji podpořím ještě zelenými stíny a tužkou, nebo zvolím něco méně nápadného. Kartáček je šikovný, řasy dobře obalí a zahustí. Jestli ale dáváte přednost jemnějšímu líčení, tak pro vás asi nebude úplně ta pravá.

MaxFactor

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka 2000 Calorie, MaxFactor, 229 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Kateřiny:

Mám řasy jemné a krátké, navíc světlé. Takže řasenka je základ mého make-upu. Vyzkoušela jsem jich za život opravdu hodně a nakonec se stále vracím zhruba ke třem osvědčeným. Jednou z nich je 2000 Calorie od Max Factor.

Zásadní je, že má správný štěteček a opravdu umí řasy nejen obalit a zajistit objem, ale i lehce natočit a protáhnout. V poslední době se mi i kvůli respirátorům stávalo, že se mi řasenka rozmazala, u této takový problém nemám. A přitom se večer snadno odličuje.

KVD Beauty

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka Go Big Or Go Home, KVD Beauty, 670 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Lucie H.:

Od řasenek očekávám velký efekt a ta od veganské značky kosmetiky KVD Beauty moje požadavky splňuje. I když preferuji spíš užší kartáčky a ty silikonové, tento klasický mě zaujal. Štětinky jdou totiž různými směry, a řasy tudíž tak nějak dobře zachytí a velmi dobře pročeše a obalí barvou. Řasy jsou objemnější, natočené a intenzivně černé.

Yves Rocher

Foto: Archiv firmy

Prodlužující řasenka Vertige Longueur, Yves Rocher, 429 Kč, koupíte na NotinoFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Renaty:

Řasenka slibuje prodloužení, a to opravdu splní. Jen se s ní člověk musí naučit zacházet. Má totiž trochu jiný kartáček, než můžete být zvyklé. Je velmi úzký a se silikonovými štětinami a je to spíš „hřebínek“, kterým řasy pěkně pročešete. I když je zprvu potřeba trochu víc trpělivosti, je skvělá!

Lancôme

Foto: Archiv firmy

Objemová řasenka Hypnôse, Lancôme, 749 Kč, prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Jany:

Vyzkoušela jsem toho opravdu dost, ale žádná řasenka za mě nefungovala tak dobře jako Hypnôse od Lancôme. Umí udělat velký, ale stále přirozený efekt a řasy nejsou nikdy slepené. Ačkoli se i v drogerii dají najít obstojné řasenky, neobjevila jsem takovou, která by tuhle předčila. V tomto případě jde o dobře investované peníze.

Yves Saint Laurent

Foto: Archiv firmy

Mascara Volume Effet Faux Cils, Yves Saint Laurent, 1010 Kč, prodává SephoraFoto: Archiv firmy

A jak dopadla řasenka, která byla favoritem v čtenářské anketě Kosmetické hvězdy 2021?

Tip šéfredaktorky Moniky:

Nejlepší řasenka, jakou jsem kdy vyzkoušela. Krásně prodlouží, natočí i rozdělí řasy, dodá jim pěknou barvu, navíc je možné ji vrstvit. K tomu se nedrolí, neslepuje, nerozmazává, vydrží i fitko. Náročnější je odlíčení, což je ale pochopitelná daň za její výdrž.

Reklama

Načítám