Hlavní obsah

Nejlepší rtěnky: Tyhle kousky nestojí majlant, vydrží celý den i dokonale vyživí rty

Foto: golubovystock, Shutterstock.com

Foto: golubovystock, Shutterstock.com

Reklama

Ne diamanty, ale rtěnka je nejlepším přítelem ženy. Život bez ní byl v době povinného nošení roušek téměř všude smutný. Přinášíme vám redakční tipy na ty nejlepší z nich a představíme tu, která nejlépe obstála v čtenářské anketě.

Článek

Zvýrazní ústa i rysy obličeje, zdůrazní barvu očí a celkově pleť rozzáří. Rtěnky toho umí spoustu. Inspirujte se našimi redakčními favority a také se seznamte s vítězkou ankety Kosmetické hvězdy 2021, ve které naši čtenáři hlasovali pro nejlepší kosmetiku v různých kategoriích.

Mary Kay

Foto: Archiv firmy

Gelová polomatná rtěnka Mary Kay, 490 KčFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Pavly

Momentálně k mým oblíbeným rtěnkám patří polomatná gelová rtěnka od Mary Kay. Je ideální na denní nošení, neboť není přehnaně výrazná a má velmi příjemnou konzistenci. Navíc rty opravdu nevysušuje. Odstín Coral Captivate je pro mě jako pro brunetu osvěžující s lehkým nádechem do oranžova (korálova), což mi momentálně ladí k opálené pleti a pihám. Určitě je skvělou volbou na jaro i léto.

Clinique

Foto: Archiv firmy

Rtěnka a podkladová báze 2v1, Clinique, 398 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Tip šéfredaktorky Moniky 

Můj dlouhodobý rtěnkový favorit je rtěnka Pop Lip Colour + Primer od Clinique, speciálně ta v odstínu 07, tedy sytě červená. Co na ní miluju? Tím, že je zároveň i podkladovou bází, krásně vyživuje rty, takže se mi během dne nevysušují. Má intenzivní plnou barvu, je dobře pigmentovaná. Hezky přilne ke rtům a navzdory tomu, že není tekutá, tak dobře a dlouho drží. Není to tak, že bych na ni přes den nemusela sáhnout, opravuji po kafi, jídle apod., ale drží opravdu hezky a stírá se takovým nenápadným způsobem, který nevytváří ostrůvky. Taky mi nezalézá do vrásek. Navíc odstín 07 je pro mě Ten pravý odstín červené, který se mi jednak líbí a jednak sedí mému odstínu pleti. Cena je vyšší, ale já tu svoji mám už dva roky, přičemž ji používám často.

L’Oréal Paris

Foto: Archiv firmy

Dlouhotrvající dvoufázová rtěnka Infallible, L’Oréal Paris, 349 Kč, prodává Teta drogerieFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Lucie M.

Tahle rtěnka vydrží všechno, snídani, svačinu, oběd, a ani se nehne! Barva je nádherně sytá, štěteček má super tvar, takže rty snadno nalíčíte, aniž byste někde přetáhly. Je dvoufázová, takže po barvě nanesete lesk, který nejen, že dobře vypadá, ale rty i zvláční. Tudíž mi na rozdíl od jiných dlouhotrvajících rty nevysuší.

Foto: Archiv firmy

Krémová rtěnka H&M, 299 KčFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Jany 

Radu, kterou jsem dostala od profi vizážistek, předávám dál. Spousta z nich si chválila rtěnky koupené v H s tím, že jde o skvělý poměr mezi cenou a výkonem. A měly pravdu! Za tři stovky máte opravdu příjemnou krémovou rtěnku, která má hezký design (i to se přece počítá), odstíny i slušnou výdrž. O neslíbatelné rtěnky nejde, pokud ale hledáte kámošku na celý den, která nevysušuje rty, zkuste je. Perfektní mají především nude odstíny v různých podtónech. Jedinou nevýhodou je, že sekce beauty není zdaleka v každém H obchodě.

Maybelline

Foto: Archiv firmy

Rtěnka Color Sensational Made For All, Maybelline, 105 Kč, prodává NotinoFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Lucie H.

Mojí stálicí je rtěnka od Maybelline, která má nakombinované pigmenty tak, aby seděla všem podtónům pleti. Odstín 373 Mauve For Me je hnědo-růžový, ideální na denní nošení. Líbí se mi, jak je hezky krémová. Rty vyhladí a hydratuje díky obsahu včelího medu, sezamového oleje a lanolinu. Stojí opravdu málo a mám ji už snad dva roky. Pořád mě baví a skoro neubývá.

MAC

Foto: Archiv firmy

Krémová rtěnka s matným finišem Matte Lipstick, MAC, 610 KčFoto: Archiv firmy

Tip redaktorky Marie

Mám doma kolem patnácti červených rtěnek všech možných odstínů i struktur, za život jsem jich ale zkusila mnohem více. Trvale se ale vracím k jedné jediné, kterou si dokupuji, když mi dojde. Hvězda mého rtěnkového života je MAC Matte Lipstick. Dokáže udělat parádní sametový finiš, ale na rozdíl od některých konkurentů nevysuší rty. Má perfektní sytou barvu, sice se vám po pár hodinách trochu unaví, ale i tak je její výdrž více než uspokojivá a beru to jako daň za pořád krásné rty. Ano, vím, že adorovat rtěnku s názvem odstínu Russian Red není zrovna diplomatické, ale třeba se firma rozhodne přejmenovat ji na Ukraine Red, nebo výtěžek z jejího prodeje pošle na Ukrajinu.

Kosmetické hvězdy

Dermacol 

Foto: Archiv firmy

Dlouhotrvající dvoufázová barva na rty a lesk 2v1, 16H Lip Colour, Dermacol, 139 KčFoto: Archiv firmy

Neslíbatelná rtěnka od Dermacolu získala druhé místo v čtenářské anketě Kosmetické hvězdy 2021 v kategorii dekorativní kosmetiky. Je dvoufázová – nejdřív rty natřete barvou, necháte zaschnout a potom přetřete pečujícím leskem pro příjemný pocit a hydrataci rtů. Je to opravdový držák, i podle našich zkušeností vydrží sytá například celý den na vodě nebo na výletě. Pečující lesk navíc neskutečně příjemně voní!

Reklama

Související témata:

Načítám