Hlavní obsah

Nejotravnější statusy na sociálních sítích. Které zakázat?

Foto: thinkstock

Také vám nad některými statusy přátel zůstává rozum stát?Foto: thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sociálních sítích prý strávíme více než 15 hodin měsíčně. Někdo sbírá přátele, jiný chatuje a další se zase vyžívá v psaní otravných statusů. Jaké by se měly zakázat? Udělali jsme malý průzkum!

Článek

Šmírujeme. Zajímá nás soukromí druhých. Rádi brouzdáme po statusech ostatních, jež vyvěšují na sociální sítě. Při kterých z nich ale lidé obrací oči v sloup, otevírají okna a volají do nebes vzdechy typu „Bože, proč zase tohle?“. Přečtěte si, jaké otevřené výlevy přátel na zdi obvykle dohánějí k šílenství!

1. Ano, kakáme!

„Právě jsme udělali e-e!“ Tak zní ta nejokleštěnější verze vyznání pyšných matek, které investigativně informují svět o nejdůležitějších změnách ve vztahu nočníku a pozadí jejich dítěte. Ty akurátnější ještě přidají detaily ohledně velikosti, skupenství a doby výroby. To, že na vás podobné výkřiky vybafnou zpravidla před obědem, není nutné připomínat.

2. Super nabídka

„Tohle je fakt super nabídka. Sám jsem krém XY vyzkoušel, a výsledky byly vidět hned. Pozor, tahle akce nepotrvá dlouho.“ Chcete překlad? Dobře. „Mám novou firmu, moc mi nevydělává, a tak jsem se rozhodl, že trochu využiju svoje kamarády a zbohatnu.“ Překvapí, když si dotyčného skryjete?

Foto: thinkstock

Zkuste nepsat o každém škytnutí svých ratolestí na sociální sítě... Takové věci patří do deníčkuFoto: thinkstock

3. Výkřik

„Jak se tohle může stát?!?“ Toť vše. Váš známý je tajemný jak hrad v Karpatech, ale vy přitom víte, že touží mít pod svým výkřikem zástup dotazů, co že se to stalo za tak šílenou věc. Většinou jde o banalitu a vy ztrácíte čas.

4. Jdou tam všichni. Jen ne vy…

„Už se moc těším, bude to zase jízda!“ ukáže se hláška některého z vašich opravdu blízkých přátel, která patří k parádní party, která se bude konat už tento víkend. Vy máte čas. Budou tam všichni. Ale ouha – vás nikdo nepozval… Jen se vám to ze záhadného důvodu zobrazí na zdi.

5. Já jsem on

„Petr Novák přemýšlí, jestli má jít nejdřív jíst, a pak cvičit, nebo obráceně.“ Dobře, nečekáme, že se na síti budou řešit otázky života a smrti. Ale prosím, nemluvte o sobě ve třetí osobě!

Foto: thinkstock

Některé příspěvky skutečně nepobaví ani potěšíFoto: thinkstock

6. SDÍLEJTE!!!

Znetvořené děti, týraná či opuštěná koťátka, nešťastné stařeny. Za každé sdílení jim Facebook daruje jeden dolar! Opravdu? Ne. Je to jednoduše další z nereálných zpráv, které se jen z formátu e-mailů „Nemůžu nepřeposlat“ přesunuly na sociální sítě. Většinou jde o lži a nesmysly, které přátele jen otráví nebo zmatou.

7. Farma, bubliny & další

„Jana Dvořáková vás zve ke hře Farma, kterou můžeš ztrácet čas i ty.“ Na profilu vám vyskočí oznámení o nové akci. A vy už se těšíte, že někdo třeba komentoval vaši úžasně vtipnou fotku… ale ne. To vám jen někdo, koho zpravidla ani neznáte osobně, posílá pozvánku na hru, kterou nikdy nebudete hrát. Jednou, dvakrát, milionkrát… Pořád dokola. Jde to vypnout. Ale kde? To ví asi jen Bůh sociálních sítí…

A jaké statusy dokážou otrávit vás?

Reklama

Související témata:

Načítám