Hlavní obsah

Nejplodnější žena na světě? Emma i přes antikoncepci porodila dvakrát dvojčata

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Emma Power (30) s manželem Johnem jsou nejspíš nejplodnějším párem světa. I přes antikoncepci totiž zplodili dvakrát po sobě dvojčata – nejdřív chlapce, potom holčičky.

Článek

V dnešní době, kdy řada párů bojuje s neplodností, se to může zdát jako velký dar. Ovšem Emmě a jejímu muži přidělala jejich super plodnost dost vrásek na čele. Koneckonců – přivést na svět nečekaně a neplánovaně dvojčata, navíc dvakrát po sobě, je poněkud šokující.

Tehdy to začalo

Emma a John se seznámili jako teenageři v době studií. Randili spolu a Emma, která rozhodně ještě neměla v plánu stát se maminkou, poctivě užívala antikoncepční pilulky. Když tedy ve svých devatenácti letech zjistila, že je přesto těhotná, byl to šok. Ještě větší překvapení ale zažila u lékaře, který jí oznámil, že na ultrazvuku vidí ne jedno, ale dvě bijící srdíčka. „Antikoncepci jsem jedla svědomitě, na žádný prášek jsem nezapomněla, nebyla jsem ani nemocná, prostě nebylo nic, co by účinek antikoncepce mohlo snížit. Proto bylo vážně těžké věřit tomu, co mi doktor řekl,“ řekla Emma britskému deníku Daily Mail.

Krásní chlapci a už dost

A tak se Emma a John stali rodiči dvou krásných chlapečků – Connora a Kyla, kterým je dnes deset let. Přestože se do nich okamžitě zamilovali a za nic na světě by je nevyměnili, další děti už nechtěli. Přece jen dvojčata v tak mladém věku jsou velmi náročnou životní zkouškou.

Proto Emma změnila antikoncepční metodu a místo prášků vsadila na implantát umístěný na paži, který jí do těla neustále vypouštěl ideální dávku hormonů tak, aby nemohla počít. Podle lékařů je spolehlivost této metody více než 99 procent!

V případě super plodného páru však nefungovalo ani tohle a o pět let později byla Emma zase těhotná. „Trochu jsem krvácela, takže jsem si říkala, že nejspíš potrácím. Lékař mi ale na ultrazvuku řekl, že opět vidí dvě krásně bijící srdíčka. Byla jsem v šoku,“ vzpomíná Emma. Ani její muž John tomu nechtěl věřit, dokud obrázek z ultrazvuku neuviděl.

A tak přišly na svět dvě pěkné a dnes téměř pětileté holčičky – Jessica a Ruby.

Foto: Profimedia.cz

Emma a John ani jedny ze svých dvojčat neplánovali, ovšem příroda byla v jejich případě silnější než antikoncepceFoto: Profimedia.cz

Je to skoro zázrak

Šance, že se tohle vůbec někdy stane, tedy že i přes antikoncepci žena přivede na svět dvakrát po sobě dvojčata, je v podstatě nulová. Přesně řečeno, podle odborníků je ta možnost jedna ku třem miliardám!

Lékaři Emmě a Johnovi řekli, že na vině je velká plodnost obou, ovšem Emma je prý doslova super plodná. Neexistuje antikoncepce, na kterou by se mohla spolehnout, a další těhotenství by s největší pravděpodobností znamenalo další dvojčata.

Mladí manželé ale věděli, že více dětí prostě nezvládnou, a tak Emma po narození holčiček podstoupila sterilizaci – při ní se operativně uzavřou vejcovody a tím se zabrání vstupu spermií i transportu vajíček. „Přesto mi doktoři řekli, že existuje malé riziko, že moje super schopné vejcovody se i po tomto zákroku dokážou zotavit, takže pro jistotu šel John na vasektomii,“ říká Emma.

I přes šok, který mladému páru obě těhotenství způsobila, oba svorně tvrdí, že jejich děti jsou největší štěstí, jaké je v životě potkalo.

No není tohle vážně zázrak?

Reklama

Načítám