Hlavní obsah

Nejsem matka, ale macecha

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Být macechou není nic jednoduchéhoFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Reklama

Vždycky jste si přála nejméně tři děti. A teď, v pětatřiceti, je máte. Až na to, že ani jedno není vaše. Místo matkou, jste se stala trojnásobnou macechou. Jak se žije bezdětným nevlastním mámám?

Článek

Hlavní role: macecha

Většinou spojujeme slovo macecha se zlou ženou, která nevlastním dětem jen škodí. Ale pohádky jsou pohádky a realita může být úplně jiná. Ona totiž taková role macechy je docela nelehká úloha. Zvlášť pro ty, které neměly to štěstí stát se mámou vlastních dětí. Proto, když do vašeho láskou naplněného hnízdečka přilétnou i plody jeho minulé vášně, počítejte s tím, že to s vámi může pěkně zacloumat.

Pocity jak na houpačce

Nina po jednom neúspěšném bezdětném manželství žila několik let sama. Potom se zamilovala do ženatého muže, který kvůli ní odešel od rodiny. Bohužel, tam nechal tři děti. První dvě už byly dospělé, třetímu bylo deset let. Nině bylo líto toho nejmenšího a cítila se trapně před těmi dospělými. Tím spíš, že sama děti neměla. Chvíli uvažovala nad tím, jestli nebude pro všechny nejlepší, když svého milého pošle zpátky k rodině. Nakonec ale všechno dopadlo jinak.

Chtěl bych tě za mámu

Když se Nina rozhodla, že posílat svého partnera nikam nebude, snažila se přijmout novou roli macechy. Dospělé děti jejího vyvoleného na ni reagovaly dobře. To ji povzbudilo, a tak se rozhodla, že i malý Filip ji bude milovat. Byla vyhladovělá po vlastních dětech a tak ji dělalo dobře, když čas trávili všichni společně. Vymýšlela rodinné výlety, všelijaké hry a její nový muž byl v sedmém nebi. A Filip taky. Dokonce ji na jednom z výletů řekl, že by chtěl takovou mámu jako je ona. Nina ale úplně zapomněla na jednu podstatnou věc. Filip měl svou vlastní maminku a ta jejich společnou euforii rozhodně nesdílela.

Foto: samphoto.cz/jiunlimited

Filip se vnucoval do manželské posteleFoto: samphoto.cz/jiunlimited

Když ti vadí, odejdu

Postupem času se všechno začalo trochu kazit. Filip chodil k tátovi uzavřenější, využíval každé situace k tomu, aby dal najevo to, že je táta opustil. Navíc se pomalu stával přeborníkem v „dětských naschválech". Samozřejmě, že v jeho chování sehrála roli jeho biologická máma. Občas z Filipa vypadla věta, kterou mu z největší pravděpodobností do úst vložila jeho matka. "Až budete mít miminko, tak už k vám chodit nebudu, že jo?" Říkal tátovi. Vše vyvrcholilo tím, že si začal vymýšlet, že nemůže spát sám. Přestože mu tatínek vysvětlil, že má svou postel a několikrát za noc ho poslal z manželské lože do té jeho, Filip se klidně nacpal mezi ně. Nina ráno nevyspalá zatínala zuby, aby nebouchla vztekem. Ještě se pokusila Filipovi domluvit. Ten se ale jen urazil a odmítl snídani. Odpoledne jí muž řekl, že jestli jí kluk vadí, půjde s ním na víkendy pryč a jednou se nevrátí.

Sobecká a bezdětná?

Nina pomalu ale jistě střízlivěla. Teď ji vydíral nejen Filip, ale i její muž. Navíc se začala obviňovat z vlastního sobectví, protože nepřijala jeho syna se vším všudy. Poté se uklidnila a s partnerem si v klidu promluvila. Došli k tomu, že máma může být jen jedna, a že nejlepším řešením pro ně všechny bude mít dítě vlastní. I když cejch macechy už nikdy nesmaže. Za dva měsíce Nina otěhotněla. Byla štěstím bez sebe. A jako mávnutím kouzelného poutku zmizely všechny hádky a Nina začala brát Filipa i s jeho podivným chováním. Vždyť je to dítě jejího milého.

Milé čtenářky, jaká je vaše zkušenost? Ocitla jste se v roli macechy, nebo jste vy poznaly macechu? Váš názor nás zajímá, napište nám na info@prozeny.cz .

Reklama

Související témata:

Načítám