Hlavní obsah

Nejstylovější sluneční brýle: Vyberte si z nových kolekcí

Foto: Lentiamo

Foto: Lentiamo

Reklama

Jste stále v očekávání, kdy už konečně vysvitne pořádné jarní sluníčko? Připravte se včas a pořiďte si stylové sluneční brýle. Víme, které budou letos trendy.

Článek

Buď sázíte na jistotu a máte doma jedny osvědčené nadčasové sluneční brýle, anebo si každé jaro a léto pořizujete nové do sbírky a měníte je podle outfitů i nálady. Patříte-li do druhé kategorie, jste tady správně. Vybrali jsme pro vás totiž ty nejnovější kousky, které se nemusíte bát koupit on-line. Stačí jen vědět, který tvar je ideální pro váš obličej.

Brýle z ulice

Módní trendy už dávno nevycházejí pouze z fantazie světových designérů, ale stále častěji je ve hře „hlas ulice“ světových metropolí. A ten letos velí jasně: In budou velké sluneční brýle! „Ať už čtvercové, kulaté nebo více futuristické – čím větší, tím lepší. Ostatně velké sluneční brýle jsou skvělou investicí, neboť zároveň chrání sítnice i citlivou kůži okolo očí před škodlivým UV zářením, které způsobuje předčasné stárnutí pleti,“ upozorňuje Jana Kraftová ze společnosti Lentiamo na úskalí prvních slunečních paprsků. Proto by sluneční brýle měly mít kvalitní UV filtr 400 a k vodě je vhodná i polarizace, která tlumí odlesky.

Kromě tvaru vybíráme také podle barev. „Sluneční brýle jsou dnes především módní doplněk, takže zákazníci jsou při jejich výběru odvážnější než u klasických, dioptrických brýlí. Barva obrouček je hodně individuální a záleží spíše na typu osobnosti, barvě vlasů, u žen pak musí také ladit ke kabelce či outfitu,“ říká Kristýna Štěbetáková, optometristka společnosti Alensa.

Čtyři nejzásadnější trendy

Jen stěží letos přehlédnete v ulicích nadměrné čtvercové brýle, které mohou mít buď silný, nebo tenký kovový rámeček. Budou slušet hlavně kulatému a trojúhelníkovému tvaru obličeje všech věkových kategorií.

Máte-li hranatý obličej, sáhněte určitě po oblých obroučkách v podobě lenonek či futurističtějších brýlích, které na přelomu tisíciletí proslavily některé celebrity (například Jennifer Lopez, 51) a připomínají trochu masku.

V neposlední řadě se letošní sezonu budou nosit rovněž výrazné geometrické obroučky ve tvaru hexagonu, které už jsou pro odvážnější povahy. Sluší zase ženám s kulatější tváří.

Největší výhodu mají ženy s oválným obličejem, neboť ty si mohou vybrat kterýkoli tvar.

1. Čtvercové obroučky

Foto: Archiv firem

Zleva: Crulle, 749 Kč, prodává Alensa. Relax, 799 Kč, prodává OptikdodomuFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Michael Kors, 2799 Kč, prodává Fokus optik. Unofficial, 1499 Kč, prodává GrandOpticalFoto: Archiv firem

2. Kulaté lenonky

Foto: Archiv firem

Zleva: Jimmy Choo, 5490 Kč, prodává Eyerim. Ralph Lauren, 4899 Kč, prodává Fokus optikFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Crulle, 799 Kč, prodává Zoot. Ray-Ban, 3299 Kč, prodává KodanoFoto: Archiv firem

3. Masky jsou zpět

Foto: Archiv firem

Zleva: Ray-Ban, 2 369 Kč, prodává Lentiamo. Versace, 3849 Kč, prodává Fokus optikFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva:; Guess, 2449 Kč, prodává Eyerim. Relax, 799 Kč, prodává OptikdodomuFoto: Archiv firem

4. Geometrické tvary

Foto: Archiv firem

Zleva: Crulle, 699 Kč, prodává Alensa. Privé Reveaux, 2490 Kč, prodává GrandOpticalFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Unofficial, 2499 Kč, prodává GrandOptical. Jimmy Choo, 4998 Kč, prodává LentiamoFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám