Hlavní obsah

Nové brýle? Rozhodněte se podle trendů a tvaru obličeje

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak si vybrat dioptrické brýle? Napoví vám tvar obličeje i současné trendy! Ty jsme pro vás se stylistkou zmapovali v novém videu. Podívejte se, co se nosí a co vám bude slušet.

Článek

Brýle jsou – a už jednou provždy budou – módní doplněk. Měly by ovšem ladit nejen s vaším stylem, ale i s tvarem obličeje. Podle čeho snáz vyberete obroučky, které podtrhnou, nebo naopak zjemní rysy tváře, a co je in z hlediska posledních trendů?

Jaké brýle k jakému obličeji?

Osoby s oválným obličejem si mohou mnout ruce – jejich výběr je neomezený, protože jim sluší jednoduše všechny tvary. Hranatý obličej potřebuje rysy zjemnit, proto mu padnou brýle kulaté. Pokud máte naopak kulatou tvář, vybírejte primárně mezi hranatějšími obroučkami. Brýle s kočičími nebo mandlovými obrubami budou zase sedět obličeji ve tvaru srdce (trojúhelníku).

Trendy obroučky 2020/21

Dalším hlediskem jsou současné trendy. Hledáte něco, co zaujme na první pohled? Zkuste glamour styl s výraznými obrubami zdobenými například kamínky nebo zvířecími vzory. Pro zastánkyně méně nápadných doplňků je tu trend vintage. Retro nádech najdete v jemných pastelových tónech a zlatých kovových obroučkách.

A jestli sháníte brýle, které jen tak z módy nevyjdou, vsaďte na osvědčené ikonické tvary, kterými jsou wayfarer a clubmaster. Ať už vás osloví jakýkoli trend, berte brýle jako součást, nebo dokonce přednost outfitu a podle toho je kombinujte.

Ve videu se dozvíte, jak často byste si měli nechat zkontrolovat zrak a že už s tím nemusíte k lékaři, a se stylistkou Irenou Vokrojovou se podíváte, jaké obroučky právě frčí a jak je vybírat, aby vám to co nejvíc slušelo. A co je při výběru obrub úplně nejdůležitější?

Za poskytnutí prostor k natáčení děkujeme optice GrandOptical.

Reklama

Načítám