Hlavní obsah

Nejznámější plus size modelka Ashley Graham: Za těchto 5 věcí jí vážně děkujeme!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdykoliv vidím Ashley Graham, nemohu se na ni vynadívat. Má strie, stehna samý ďolíček a pekáč buchet byste pod špíčky na břiše hledaly opravdu horko těžko. Je děsně krásná, o čemž ví a hojně toho využívá. Ovšem ve prospěch nás, normálních žen. A my jí za to děkujeme!

Článek

Tak aby bylo jasno. Plus size není a neměla by být reklama na obezitu. I tyto modelky, které prosazují ženské tvary, musejí žít zdravě, udržovat se v kondici a cvičit. Bohužel někteří to chápou špatně a za tento kult krásy schovávají i nezdravou obezitu, která hraničí se zdravím.

Jednou z nejznámějších plus size modelek je bezesporu Ashley Graham (29), kterou agent objevil už v jejích dvanácti letech v obchodním domě. Ačkoliv má boky jako skříň a stehna, nad kterými srdce zaplesá, nemá to zadarmo. I ona chodí cvičit a jí zdravě. Se svým tělem je ale vyrovnaná a to bychom se od ní měly všechny naučit. Nicméně je toho mnohem víc, čím se Ashley Graham zasazuje o lepší vnímání přirozené krásy.

Ve spodním prádle na přehlídkovém mole

Spodní prádlo velikostí 36DD až 42G byste čekaly asi spíše na jiných místech, než je přehlídkové molo na New York Fashion Weeku, že? Věřte tomu, nebo ne, ale právě to zde předváděla plus size modelka Ashley Graham, která kolekci Addition Elle dokonce navrhla. Je to osvěžující, vidět po všech těch ukázkových modelkách rovných jak prkna také kus ženské, která se nestydí za nedokonalosti – ty ostatně máme my všechny, jen se tváříme, že ne. Ashley Graham je navíc pyšně ukazuje! Konečně tak třeba ukáže dalším návrhářům, že spodní prádlo nosí i ženy s velkými prsy a boky. A co víc, že ho mohou klidně i předvádět, což nám pak dává pocit, že je to nositelné i pro běžné smrtelníky, nikoliv pouze pro Andílky.

Foto: Profimedia.cz

Ashley Graham předváděla na New York Fashion Weeku kolekci spodního prádla Addition ElleFoto: Profimedia.cz

Buďte pozitivní

Ashley Graham je považována za jednu z hlavních propagátorek myšlenkového směru zvaného „body positive“. Jeho filozofií je, abychom se všechny naučily milovat své tělo takové, jaké je. A nejde jen o nějaké kilogramy navíc, ale i další věci, které nám příroda a osud nadělily a nespadají úplně do tabulek módního průmyslu. Modelka také prosazuje, aby její fotografie nebyly příliš retušovány – jen se tím zakrývá realita a to je přesně to, proti čemu tolik bojuje. Proto se nezdráhá dát na Instagram své reálné snímky a tím všem škarohlídům ukázat, že je sama se sebou skutečně vyrovnaná.

Foto: Profimedia.cz

Modelka nemá problém ukázat to, co všechny skrýváme, a předstíráme, že to nemámeFoto: Profimedia.cz

Sama s vychrtlými modelkami

To dokázala i tím, že se nechala vyfotografovat na titulní stranu prestižního módního časopisu Vogue. Ptáte se, co je na tom tak skvělého? Kuráž, se kterou do toho šla. Odvaha postavit se vedle topmodelek, jako je třeba Gigi Hadid. Ne snad proto, že by byla o něco méně hezčí, ale ruku na srdce – třebaže jsem sama se sebou smířená a mám se ráda, představa, že se postavím vedle někoho, kdo má stehno málem jako já paži, mi asi moc dobře neudělá. Zřejmě to chce ještě o trochu vyšší level vyrovnanosti.

Foto: Profimedia.cz

Do kontrastu s vyhublými modelkami se dostala nejen při focení titulní strany Vogue, ale i na módních přehlídkáchFoto: Profimedia.cz

Poprvé na titulní straně

Vogue ale není jediná titulní strana prestižního časopisu, na které se Ashley Graham objevila. Jako první plus size modelka ozdobila v roce 2016 obálku časopisu Sports Illustrated. Tehdy to považovala za ohromný úspěch. Nechala se slyšet, že obálka je snem každé ženy bez ohledu na to, jakou konfekční velikost nosí. Tenkrát si říkala, že když se ona dokázala dostat v plavkách na titulní stranu časopisu Sports Illustrated, pak každý dokáže to, co si v životě umane. Stačí jít za svým snem. Když se totiž rozhodla, že se stane modelkou, rodiče byli trochu skeptičtí. Ačkoliv si uvědomovali, že je skutečně krásná, nikdy moc nevěřili, že by se se svojí postavou mohla dostat tak vysoko. A hle, ono to vyšlo!

Foto: Profimedia.cz

Jako první plus size modelka se objevila na titulní straně Sports IllustratedFoto: Profimedia.cz

Plus size Barbie

A kdyby jenom to. Vybavujete si ještě, jak vypadají „pravé“ Barbie? Byla to ďábelská hračka – všem nám ukazovala, že krása je vlastně nereálná. Protože proporce těchto panenek nereálné skutečně byly. Naštěstí i v tomto směru jde doba kupředu, a tak se svojí panenkou Barbie může pyšnit i Ashley Graham. A ano, ta plastická hračka je skutečně zmenšeninou plus size modelky. A vypadá báječně, určitě bychom si s takovou chtěly tenkrát hrát i my, kdybychom měly na výběr. Ashley měla ze své panenky, která byla představena vloni touto dobou, velikou radost. Konečně totiž budou malé holky chtít vypadat jako skutečné ženy!

Foto: Profimedia.cz

Takováhle Barbie by se nám také líbila! Foto: Profimedia.cz

Líbí se vám Ashley Graham?

Související témata:

Načítám