Hlavní obsah

Nemusí to být rovnou růžový kabát. Jak zařadit do šatníku barvy, pokud si jimi nejste úplně jisté

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není příliš trendů, které by se daly plošně doporučit do každého šatníku. Módní hit jara a léta nicméně právě takový je. Barvy můžete nosit opravdu všechny a teď mluvíme i k těm z vás, které z nich mají tak trochu respekt. S jejich dávkováním se dá začít pozvolna, tak se osmělte a připusťte si je k tělu.

Článek

V nové sezoně se s barvami nešetří. Pokud se o módu alespoň trochu zajímáte, určitě už jste viděly spoustu fotek z fashion weeků nebo outfity influencerek, kde byly barvy zastoupeny opravdu ve velkém. Výrazné odstíny umí udělat onen wow efekt, pakliže jste se ale do této chvíle držely převážně neutrální škály, může vás tahle smršť malinko zastrašit. Než se ale definitivně rozhodnete, že tento trend není pro vás, zkuste se na něj podívat trochu jinak. Váš vztah můžete rozjet i pozvolna – dojem udělá i nový pár bot nebo malá kabelka.

Začněte odspoda

Vzít to můžete doslova od podlahy. Pokud s barvami teprve začínáte, přidejte do své módní sbírky nejprve pár výrazných bot. Aktuálním hitem je neonově žlutá, zabodujete ale i s oranžovou, růžovou nebo zelenou. Pakliže nejste zvyklé žít na vysoké noze, klidně volte podpatky, které jsou širší a nižší, případně se rovnou porozhlédněte po rovných sandálcích.

Foto: Profimedia.cz

K barevně střídmému šatníku se výrazné boty dokonale hodí a samozřejmě si rozumí i s denimem. Páry na podpatku navíc perfektně vyváží džíny rovného nebo širšího střihu a stejně tak i populární boyfriendyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Steve Madden, prodává Zalando, 2520 Kč; NA-KD, 1250 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Next, 915 Kč; Kazar, 2710 Kč (kůže)Foto: Archiv firem

Barvy do ruky

Dalším jednoduchým způsobem, jak přidat do šatníku barvy, je fokus na kabelky. Ty letos najdete zastoupené v opravdu nejrůznějších odstínech (včetně trendy zelené) a je tak jen na vás, kterou krásku budete nosit na ruce. Do tohoto doplňku nemusíte investovat tisíce – s čistým svědomím si pořiďte kabelku za pár stovek a zkuste, jak se budete v její společnosti cítit. Za dražší kůži si připlaťte poté, co zjistíte, že vám je s ní delší dobu dobře.

Foto: Profimedia.cz

Barevné jaro vám pomůže zařídit i jedna malá kabelka. Ve kterém odstínu byste ji braly vy?Foto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: DeeZee, prodává CCC, 699 Kč; Mango, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 1790 Kč (kůže); Bershka, 449 KčFoto: Archiv firem

Zaměřeno na detaily

Klasické looky umí pozvednout i trendy doplňky. V nové sezoně se mimořádně daří šátkům uvázaným na hlavě (návod, jak si uvázat šátek na hlavě), stejně tak je ale můžete umístit klasicky na krk nebo kolem zápěstí. Pokud se rozhodnete pro variantu ve vlasech, klidně ještě přidejte barevné náušnice a nezapomeňte, že se momentálně nosí i kousky, které jsou tak trochu na hraně kýče. Bavte se!

Foto: Profimedia.cz

Šátky čeká mimořádně úspěšná sezona. Vyberte si barevný kousek a zakomponujte ho do outfitu nebo rovnou účesu. Nebojte se přidat i náušniceFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 299 Kč; Mango, 399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 299 Kč; Pieces, prodává Zoot, 579 KčFoto: Archiv firem

Rozhodněte se pro jeden kus

Cítíte se na víc než doplňky? Začněte u jednoho barevného kusu oblečení. Doporučit vám můžeme třeba sako, které je nejen trendy, ale bude se vám i dobře kombinovat. Nosit se dá přes šaty, k sukni, ale i k oblíbeným kalhotám, džínám nebo šortkám (tady funguje především oversize sako). Teď už jen vybrat oblíbenou barvu a střih!

Foto: Profimedia.cz

Rok 2022 je rokem sak. A i těm společnost barev sluší. Výrazný kousek můžete dosadit do spousty stylových variantFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 2299 Kč; Only, prodává Answear, 1499 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1399 Kč; Stradivarius, 999 KčFoto: Archiv firem

Tip pro pokročilé

Jste s barvami sžité a chcete vyzkoušet něco nového? Pusťte se do odvážného kombinování dvou výrazných barev. Vyberte dvě hrdinky, které se vám pohromadě líbí, a pokud budete chtít, klidně je v outfitu ještě jednou zopakujte. Kromě oranžové a růžové můžete vyzkoušet i fialovou a modrou nebo růžovou a zelenou.

Foto: Profimedia.cz

Influencerky se barev nebojí. Leonie Hanne, jejíž účet @leoniehanne sledují více než čtyři miliony uživatelů, si je dávkuje ve velkémFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 1299 Kč; YAS, prodává Modivo, 1501 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Sinsay, 89 Kč; Even&Odd, prodává Zalando, 430 KčFoto: Archiv firem

Barvy můžete nosit v každém věku! Herečka Julianne Moore (61) miluje růžovou.

Související témata:

Načítám