Hlavní obsah

Nejoblíbenější kabát, hravé barvy a průstřihy: okopírujte outfity módních domů, jde to i jednoduše

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Byla by škoda, kdybyste skončily jen u role pozorovatelek. I na týdnech módy, které jsou jedna velká show, totiž najdete spoustu využitelných nápadů. Chcete vědět, respektive vidět více? Nechte se pozvat do světa jarních trendů a podívejte se, jak můžete kombinace z fashion weeku zakomponovat do šatníku.

Článek

Oblečení z týdnů módy nemusíte jen tiše obdivovat. Pokud se vám návrháři svou vizí na jaro/léto 2022 trefili do vkusu a nálady, zkuste si z jejich kolekcí něco převzít. I kdyby to měla být jen konkrétní barevná kombinace nebo fakt, že se i vy podíváte po kostýmku se sukní. To vše samozřejmě za předpokladu, že se vám daný kousek nebo sestava do šatníku reálně hodí – trendy jsou volitelnou disciplínou a v dnešní době to platí dvojnásob.

Když jedna barva nestačí

Pokud se k vám ještě nedostaly zvěsti o barevné sezoně, tak ještě jednou – jarní kolekce budou výraznými odstíny doslova překypovat. Jednotlivé „zářivky“ se přitom nebudou nosit jen sólově. Začněte proto trénovat color blocking aneb míchání barev, které jsou často na opačných stranách spektra. Pro začátek zkuste strategii hlavní a vedlejší barvy, kdy druhý odstín použijete jen na menší ploše. Názorným příkladem je kombinace zářivě modrých šatů a žlutých sandálků. Líbí?

Foto: Profimedia.cz

Modrá je dobrá, ale se žlutou je ještě lepší. Stejnou filozofii vyznává i značka GennyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: šaty & Other Stories, 1930 Kč; kožené sandálky Fred de la Bretoniere, prodává Zalando, 3600 KčFoto: Archiv firem

Láska k trenčkotu

Věříme, že spousta z vás už si může tuhle položku z wish listu odškrtnout. A pokud se právě vy trenčkot chystáte shánět, nebudete to mít těžké – více i méně klasických variant tohoto ikonického kabátu bude všude dostatek. Co pod něj obléct? Třeba šortky do pasu, které budou svou délkou kabátu dobře kontrastovat.

Foto: Profimedia.cz

Michael Kors není zdaleka jediným návrhářem, který se k trenčkotům pravidelně vrací. Na fashion weeku ho doplnil šortkami a rolákovým crop topemFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: crop top Reserved, 199 Kč; šortky s páskem H&M, 599 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: trenčkot Mango, 2299 Kč; boty Reserved, 999 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: stříbrný prsten PdPaola, 1350 Kč; sluneční brýle Massimo Dutti, 1595 KčFoto: Archiv firem

Kostýmky všeho druhu

Dva kusy budou v nadcházející sezoně více než jeden. Ať už půjde o klasické kalhotové kostýmy nebo varianty se sukní. A z módního hlediska se budou opět více cenit ty barevné. Zůstat přitom nemusíte jen u oranžové nebo ostře růžové – komplety v obchodech budou i výrazně modré, zelené nebo žluté. Tak co říkáte, troufnete si na ně?

Foto: Profimedia.cz

Barvami hýřila také jarní kolekce módního domu Dior. Oranžová se přitom z kompletu přenesla i na kabelkuFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firmy

Zleva: sako 2299 Kč, sukně 699 Kč – obojí ZaraFoto: Archiv firmy

Foto: Archiv firem

Zleva: košile Esprit, 1999 Kč; kožené boty Kazar, 2990 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: kabelka Liu Jo, prodává Eobuv, 3390 Kč; set prstenů Pull & Bear, 199 KčFoto: Archiv firem

Odvážné prostřihy

Nezdráháte se odhalit kousek kůže? Udělejte to rafinovaně a místo hlubokých dekoltů volte průstřihy. Velmi efektně vypadá sako s otvory na boku, které ale nejlépe vynikne opravdu na holém těle – nechte ho proto zapnuté a podložte ho jen titěrným topem nebo podprsenkou. Když k němu přidáte delší sukni s rozparkem, získáte neotřelou večírkovou variantu. Mimochodem právě sukně s rozparky představují jednoduchý způsob, jak nosit průstřihy bez většího odhalování.

Foto: Profimedia.cz

Jarní kolekce značky Versace byla jedním slovem zábavná. Kromě všudypřítomných prvků přejatých z doby milénia jí vévodily i důmyslné průstřihy. Podobně řešené sako přitom můžete sehnat v konfekciFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: sako Gina Tricot, prodává About You, 1829 Kč; sukně s rozparkem Mango, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: náušnice Bershka, 199 Kč; sandálky 4th & Reckless, prodává Zalando, 960 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firmy

Zleva: řetízek s přívěskem 149 Kč, prsten 199 Kč - obojí H&MFoto: Archiv firmy

Módní trendy máte zmáknuté. Jak ale vypadá beauty předpověd na novou sezonu? 

Reklama

Související témata:

Načítám