Hlavní obsah

Zelená a modrá, na jaro dobrá! Přestaňte se bát kombinací barev, tyhle dvojice jsou letos v kurzu

Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející týdny budou patřit barvám a zase barvám. A to nejlepší, co můžete z módního hlediska udělat, je nenechávat je o samotě. Které odstíny fungují v dokonalé symbióze?

Článek

Color blocking, tedy trend, který kombinuje dvě syté barvy, jste mohly trénovat už před deseti lety. Párování dvou i více výrazných odstínů bylo hitem roku 2011 a míchalo se snad všechno se vším. Červená s růžovou, fialová se zelenou, žlutá s modrou – módní průmysl ukázal, že svět barev nemá limity a že se ve správné formě dají propojovat opravdu nejrůznější dvojice.

A tento přístup je oficiálně zpátky. Chcete se pustit do odvážně barevné jarní módy? Inspirujte se tipy stylistky Barbory Havlíkové a zkuste spojit třeba následující odstíny.

Růžová & oranžová

Zdá se vám, že si tyhle příbuzné barvičky nemohou rozumět? Naopak! Oranžová dodá bonbonově růžové barvě na zajímavosti. Pokud s color blockingem začínáte, klidně si nejprve pořiďte kousek, na kterém barvy spojil přímo výrobce, a doplňte ho neutrálně. Barvy zopakujte až ve chvíli, kdy se dostatečně osmělíte: dvoubarevný top později oblékněte pod růžové sako a klidně přihoďte i oranžové brýle.

Foto: Eva Malúšová

Úpletový top Mango, 899 Kč. Sako Zara, 1799 Kč. Kalhoty Zara, 799 Kč. Kabelka Mohito, 899 Kč. Boty CCC, 899 Kč. Sluneční brýle Zara, 499 KčFoto: Eva Malúšová

Oranžová & modrá

Svěží oranžové barvě, jíž jsou momentálně plné obchody, sluší i přítomnost modré. Jestli se pro tuto dvojku rozhodnete, vybírejte modrou v jasnějším odstínu. Toto kritérium plně splňují midišaty s mašlí, které stylistka spárovala s oranžovým tvídovým sáčkem.

Foto: Eva Malúšová

Šaty Reserved, 999 Kč. Sako Mango, 1599 Kč. Kabelka Zara, 549 Kč. Boty CCC, 599 KčFoto: Eva Malúšová

Fialová & žlutá

Pozornost si zaslouží i tajemná fialová – můžete si ji pořídit třeba na kalhotách. Když ji doplníte čistou bílou, nic tím nezkazíte... Ale letos buďte odvážnější! K fialové můžete bez obav přidat žlutou (klidně i neonovou), a pokud si nechcete pořizovat další kousky oblečení, zaměřte se třeba na kabelky ve výrazných barvách. Místo žluté můžete do party přibrat i ostrou zelenou nebo růžovou.

Foto: Eva Malúšová

Bunda Mango, 1299 Kč. Kalhoty Lindex, 1299 Kč. Kabelka CCC, 599 Kč. Boty Deichmann, 499 KčFoto: Eva Malúšová

Zelená & modrá

Zelená a modrá, pro milovníky módy dobrá. Spojovat lze i barvy, které módní tradice kombinovat příliš nedoporučovala. Když sáhnete po pěkných výrazných odstínech, můžete s úspěchem nosit pohromadě i zelenou a modrou. Těmto barvám také svědčí, když je naředíte bílou. V looku, který poskládala stylistka, se právě na kompletu pod kabátem modrá s bílou spravedlivě střídají.

Foto: Eva Malúšová

Kabát Reserved, 2999 Kč. Sako Reserved, 899 Kč. Sukně Reserved, 599 Kč. Sluneční brýle Zara, 499 Kč. Ponožky Calzedonia, 119 Kč. Boty Deichmann, 899 KčFoto: Eva Malúšová

Růžová & fialová

Blízko k sobě mají i růžová s fialovou, které můžete spojit ve dvou různých podobách – v pořádně sytých, nebo naopak pastelových odstínech. Stylistka se tentokrát pustila do jemných tónů a modelce vybrala světle růžový komplet se sukní: je ideální pro ženy, které nebere  trend kalhotových kostýmů. A celý outfit dotáhla ho pomocí světle fialového topu a doplňků.

Foto: Eva Malúšová

Sako Reserved, 999 Kč. Sukně Reserved, 499 Kč. Top Mohito, 399 Kč. Sluneční brýle Zara, 499 Kč. Kabelka Mohito, 599 Kč. Boty Gino Rossi, 2599 Kč, prodává CCCFoto: Eva Malúšová

 Náš tým a poděkování

  • Foto - Eva Malúšová
  • Modelka - Modelka - Natalie L. (Crush Models)
  • Styling - Barbora Havlíková
  • Vizáž - Daniela Kremláčková

Za poskytnutí prostor k focení děkujeme sdílenému prostoru Opero pro práci, networking a společenské akce, Salvátorská 931/8, Praha 1, Opero.cz, @opero_prague

Reklama

Načítám