Hlavní obsah

Pořádně odvážná móda! Na jaře se budou nosit bokovky, výrazné prostřihy i barevná smršť

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Také se nemůžete dočkat, až uložíte vlněné kabáty k zimnímu spánku? Přijměte naši virtuální pozvánku na týdny módy a seznamte se s trendy, které ovládnou jaro. Spoiler – tahle sezona bude poměrně odvážná!

Článek

Jste zvědavé, co přinesly fashion weeky s podtitulem jaro/léto 2022? Udělejte si pohodlí a ponořte se s námi do nové sezony. Protože víte, komu přeje štěstí (a móda)? Připraveným!

Trenčkoty jinak

Jaro by bez nich nebylo jarem. Trenčkoty se v kolekcích módních domů objevují pravidelně, ale to neznamená, že by stagnovaly. Letos si návrháři pohráli především s jejich střihy a původní barvu přitom příliš neměnili. Pokud prahnete po novém trenčkotu, zkuste na to jít podobně a porozhlédněte se po kousku, který bude něčím jiný.

Foto: Profimedia.cz

Jestli to někdo s trenčkoty umí, pak značka Burberry. V nové kolekci vsadili na inovovanou verzi béžové klasikyFoto: Profimedia.cz

Záplava barev

Také jste přesycené odstíny béžové? Připravte se na barevnou smršť, která se právě řítí do obchodů. Paleta módních návrhářů byla tentokrát mimořádně bohatá, z čehož vyplývá, že je úplně jedno, po které konkrétní barvě sáhnete. Hlavně že bude dostatečně intenzivní. A svítivky se budou nosit i pěkně pospolu.

Foto: Profimedia.cz

Vítejte v barevném světě Versace, kde se na střídmost nehraje. Ostře růžová, oranžová, ale i modrá, zelená nebo žlutá. Do šatníku můžete pustit všechnyFoto: Profimedia.cz

Dámské obleky

Kalhotový kostým do každého šatníku! Pokud jste mu ještě nepropadly, na jaře budete mít spoustu příležitostí k nápravě. Tento set totiž módním přehlídkám jednoznačně dominoval. Mimochodem, nadcházející sezona bude hrát na sexy notu. Nechybí-li vám odvaha, klidně zkuste pod sako obléknout jen citlivě zvolený bra top nebo vršek od plavek.

Foto: Profimedia.cz

Wow! Nic výstižnějšího se k obleku značky Fendi dodat nedáFoto: Profimedia.cz

K sukni patří sako

U ladících kompletů ještě chvíli zůstaneme. Populární totiž budou i ve variaci se sukní, která by měla být ideálně v kratší délce. Módní dvojky se přitom dají pojmout různými způsoby. Na týdnech módy nebodovaly jen tvídové komplety, ale i sestavy, kde hrálo hlavní roli zkrácené nebo třeba kožené sako.

Foto: Profimedia.cz

U Chanelu už dlouho vědí, že dva jsou víc než jeden. Letos se ale na komplety hraje opravdu maximálněFoto: Profimedia.cz

Dynamické třásně

Velkou roli na týdnech módy hrály i třásně, které se při chůzi modelek rozpohybovaly na všechny strany. Jasně, nejde o dvakrát praktický trend, vy si ale hned nemusíte pořizovat šaty dlouhé až na zem. Třásně budou slušet i kratší sukni, nebo kabelce, která dodá vzpruhu i nejjednoduššímu outfitu.

Foto: Profimedia.cz

Třásně budou trendem jara. Look je z přehlídky Proenza SchoulerFoto: Profimedia.cz

Prostřihy a nahota

Už jsme naťukli, že návrháři byli ve věci odhalování odvážnější než kdy jindy. Spoustu prostoru dostaly prostřihy a oblečení, na které nebylo potřeba příliš látky. Holá břicha, extra krátké sukně i průsvitné materiály – to vše patří do jedné party. Pokud nejste modelky, nejspíš polonahé chodit nebudete. Jestli se ale chcete pochlubit vytrénovaným břichem, klidně po crop topu nebo šatech s výraznými prostřihy sáhněte.

Foto: Profimedia.cz

Dá se tomu ještě vůbec říkat prostřih? Značka Missoni představila šaty ve stylu chytré horákyněFoto: Profimedia.cz

Vzpomínky na milénium

Pokud nepatříte ke generaci Z (lidé narození od půlky devadesátek), nejspíš se nad trendem Y2K jen pousmějete. A to je zcela v pořádku. Ti, co si určitou módní éru odbyli na vlastní kůži, se k ní totiž zřídkakdy vrací.

V době milénia trendy diktovala Britney s Christinou a největším hitem byly bokovky a krátké topy, poseté kamínky. Do roku 2022 se přitom aktuálně přestěhovaly především nízké kalhoty (které sluší málokomu) a odhalené pupíky.

Foto: Profimedia.cz

Estetika milénia je přinejmenším zábavná! Nostalgickým trendem Y2K se nechala strhnout i Donatella VersaceFoto: Profimedia.cz

Sukně až ke kotníkům

Chápeme, že je to po všem vyřčeném, respektive napsaném, trochu překvapení, ale okamžiku slávy se dočkají i dlouhé sukně, které byly poslední dobou tak trochu opomíjené. Mimochodem, pokud se vám maxisukně líbí, ale nemůžete se zbavit pocitu, že vám příliš nesvědčí, vyzkoušejte variantu s rozparky.

Foto: Profimedia.cz

Mini, nebo maxi? Nosit se budou obě varianty. Návrhář Peter Do je evidentně v týmu dlouhých sukníFoto: Profimedia.cz

Načítám