Hlavní obsah

Není láhev jako láhev

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak Natálka tuhle docela suverénně udělala svoje první čtyři kroky! Honza samozřejmě nebyl doma, a jí ani nestihla tuhle historickou výpravu od stolu ke křeslu natočit...

Článek

Nevím, jak staré máte děti, a jestli si ještě vzpomínáte, jak úžasné je, když se ten sotva roční tvoreček, co do té doby jen vrávoravě postává s oporou, v ruce nezbytnou láhev s dudlíkem, které se u nás v rodině kdovíproč říká „fakila“, vratké nožičky pořád ještě tak trochu do „O“ – najednou se na něco zaměří očima – a jde. Mně normálně vyhrkly slzy, fakt. Jenomže přimět Natynku, aby to ukázala i tatínkovi, bylo k zešílení. Zkoušeli jsme kdejakou fintu – nic. Zubila se na celé kolo, a ne a ne se rozejít. Až potom, když už jsme to ani nečekali.

Jak už jsem psala minule, máme nový výrobník sodovky Soda Stream. Ten fungl nový typ, který nemá žádný závit ani jinou vymyšlenost – prostě se vezme láhev a nacvakne se. No, a já jsem zrovna umyla láhev na sodovku a postavila ji vedle výrobníku, aby uschla. Naty ji zmerčila, zkrabatila čelo a nejspíš si řekla – „hele, moje fakila, akorát bez dudlíku!" A šla. Normálně došla až k láhvi, takových pět kroků. Honza zíral jak zjara. Jenomže tím to neskončilo!

Natálka vzala láhev do obou ručiček, prohlídla si ji, zatřásla jí… „A do pytle," říkali jsme si, teď s ní švihne o podlahu, naštvaná, že v ní nic není a nemá dudlík . A najednou – frk – a nacvakla láhev do Soda Streamu! Chápete to? Co všechno dokáže roční dítě odkoukat? A strašně se jí to líbilo. Řehtala se jak zjednaná.

O víkendu u nás byli naši. A Natálka ochotně, jak cvičená opička, nasazovala láhev na počkání – dělalo jí hrozně dobře, jak jsou z toho všichni nadšení. Moje máma za mnou pak přišla a povídá: „Hele, Agáto, já se ti tak stydím – já než kolikrát tu láhev u nás doma nasadím – a Natynka to zvládá v roce!" Tak jsem ji uklidnila, že nemáme zas tak geniální dítě a ona není takový dřevo, a vysvětlila jsem jí, jak se to má s tím novým typem Soda Streamu. Včera volala, že jí ho táta koupil a že je to vážně nejjednodušší věc na světě!

Vaše Agáta Akátová

Elegantní SodaStream SOURCE je snadno ovladatelný přístroj na domácí výrobu sody a skvělých limonád

Reklama

Související témata:

Načítám