Článek
Postup
01.
Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo a vyšlehejte hladký krém.
02.
Polovinu sušenek potřete krémem a na každou přilepte další sušenku.
03.
Na větší arch alobalu rozložte těsně vedle sebe 6 naplněných sušenek. Potřete je krémem a rozložte na ně banány. Ty zakryjte zbylým krémem tak, aby dezert získal tvar střechy. Po obou stranách pak přilepte zbylé sušenky. Dezert zabalte pevně do alobalu a uložte do chladničky ztuhnout.
04.
Po ztuhnutí střechu vybalte z alobalu a potřete čokoládovou polevou. Pak ji vraťte opět do chladu a alespoň přes noc ji nechte rozležet. Sušenky tak zvlhnou a střechu bude možné dobře krájet na plátky.
Tip: Místo banánového pudinku lze použít i vanilkový nebo čokoládový.
Z banánů a čerstvého sýra se připravují nepečené dezerty jedna radost, pochutnejte si třeba na banánovém dortu.