Hlavní obsah
4,2
(9)
Foto: matunka, Shutterstock.com

Foto: matunka, Shutterstock.com

Žádné pečení, žádná trouba - a přesto skvělý dezert. Když spojíte banány a čokoládu, tak to snad ani nemůže dopadnout jinak!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu
  • 150 g čokoládové polevy
  • 150 g kakaových sušenek
  • 2 ks banánu
  • 250 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 1 ks banánového pudinku
  • 300 ml mléka
Článek

Postup

01.

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte hustý pudink a za stálého míchání nechte vychladnout. Přidejte na kousky pokrájené změklé máslo a vyšlehejte hladký krém.

02.

Polovinu sušenek potřete krémem a na každou přilepte další sušenku.

03.

Na větší arch alobalu rozložte těsně vedle sebe 6 naplněných sušenek. Potřete je krémem a rozložte na ně banány. Ty zakryjte zbylým krémem tak, aby dezert získal tvar střechy. Po obou stranách pak přilepte zbylé sušenky. Dezert zabalte pevně do alobalu a uložte do chladničky ztuhnout.

04.

Po ztuhnutí střechu vybalte z alobalu a potřete čokoládovou polevou. Pak ji vraťte opět do chladu a alespoň přes noc ji nechte rozležet. Sušenky tak zvlhnou a střechu bude možné dobře krájet na plátky.

Tip: Místo banánového pudinku lze použít i vanilkový nebo čokoládový.

Z banánů a čerstvého sýra se připravují nepečené dezerty jedna radost, pochutnejte si třeba na banánovém dortu.

Reklama

Související témata:

Načítám