Hlavní obsah

Nepřekonatelný Chuck Norris má 80. Kam se vytratil?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Nepřekonatelný hrdina a všeuměl, jehož život je srovnatelný snad jen s Járou Cimrmanem. Předmět tisíce vtipů týkajících se jeho nadpřirozených schopností. Dnes slaví osmdesáté narozeniny akční hrdina Chuck Norris a my blahopřejeme!

Článek

Sem tam se na veřejnosti ještě objeví. Chuck Norris je stále jednou z největších žijících legend. Proslavil se zejména rolemi akčních hrdinů, mezi nimiž vyčnívá Walker, Texas Ranger. Dnes je schopnému bojovníkovi 80 let!

Mistr v bojových uměních

Přestože se Norris proslavil jako herec, jeho kariéra k této oblasti původně nesměřovala. Působil v armádě a po jejím opuštění se stal mistrem světa v bojových uměních, která později na své škole i vyučoval. Jedno z nich dokonce i sám v roce 1990 vytvořil. Kombinuje prvky z různých bojových stylů a jmenuje se Chun Kuk Do. Násilí jako takové ale rád nemá, hrdě se totiž hlásí ke křesťanství.

Foto: Profimedia.cz

Viděli jste někdy Chucka Norrise bez vousů? Takhle chodil v roce 1981Foto: Profimedia.cz

Herecká kariéra

První film, ve kterém se herec objevil, byl akční snímek Dům sedmi rozkoší z roku 1968. Následovala o poznání známější Cesta draka (1972), kde si zahrál po boku Bruce Lee (†32). Největší průlom ovšem přišel se seriálem Walker, Texas Ranger (1993–2001), v němž dostal hlavní roli.

A právě díky schopnosti hlavní postavy vypořádat se s každou nástrahou, se stal Chuck Norris i hrdinou tolika vtipů. Nepřátele totiž kosil jako na běžícím páse. Do filmového důchodu odešel docela stylově. Film Expendables: Postradatelní 2 (2012) přijali diváci s nadšením, a to se ne každému poštěstí.

Foto: Profimedia.cz

Takhle je všem dobře známý. S kloboukem a šerifskou hvězdou v seriálu Walker, Texas RangerFoto: Profimedia.cz

Objekt vtipálků

Stránek, které si střílejí z Chucka Norrise, je celá řada. U prvopočátků tohoto fenoménu stojí americký humorista Ian Spector (32). Ten v roce 2005 založil webovou stránku plnou vtipů a začal je vydávat i knižně. Herec to ovšem s takovou legrací nevzal.

Jeho počínání považoval za obohacování na slavném jméně a humoristu i nakladatele zažaloval. Nelíbilo se mu také rasistické vyznění některých vtipů. Soudní spor nakonec skončil smírem, nakladatel ale musel Norrisovi vyplatit finanční kompenzaci.

Foto: Profimedia.cz

Výškou 173 centimetrů sice Chuck Norris nevynikal, ale přesto dokázal protivníka složit na lopatkyFoto: Profimedia.cz

Nalezená dcera a oběť pro manželku

Co se týče soukromého života, do prvního manželství se Chuck Norris pustil velmi mladý, spolužačku si vzal ve svých osmnácti letech. Narodil se jim syn a z Norrisovy nemanželské aféry ještě dcera. O její existenci se ovšem dozvěděl až po mnoha letech. Poprvé se setkali, když bylo Dině (56) šestadvacet let! Šlo prý o velmi speciální rodinný moment a od té doby se pravidelně vídají.

Po rozvodu se Norris znovu oženil a stal se otcem druhého syna. S třetí manželkou Genou (57) má osmnáctiletá dvojčata a ona je důvodem, proč už o něm není moc slyšet. Z očí veřejnosti se stáhl právě kvůli zdravotním problémům své ženy. Té lékaři diagnostikovali revmatoidní artritidu a začaly jí selhávat orgány. Pět měsíců Gena jen ležela, potřebovala každodenní péči. Její manžel to plnil na jedničku. Dokonce spával v jejím pokoji na gauči a skoro od ní neodcházel. Nyní už je situace o poznání lepší, ale s následky se Norrisova manželka potýká dodnes.

Foto: Profimedia.cz

Se třetí manželkou a jejich dětmi v roce 2012. Na veřejnosti se spolu sem tam objeví i dnesFoto: Profimedia.cz

Abychom ovšem nekončili smutně, máme pro vás na oslavu hercových narozenin výběr vtipů:

  • Bohu trvalo šest dní, než stvořil zemi, Chuck Norris mu dal v neděli volno a dodělal zbytek vesmíru raději sám.
  • Chuck Norris dokáže pít ze zavřené láhve.
  • Když se Chuck Norris napije metylalkoholu, metylalkohol oslepne.
  • Chuck Norris umí dohnat zmeškaný hovor.
  • Fotbalové mužstvo, ve kterém hrál Chuck Norris, vyhrálo dvakrát v jednom zápase.

Znáte nějaký vtip o Chucku Norrisovi? Podívejte, jak vypadají akční hrdinky, jako je Xena nebo Rudá Sonja, dnes!

Reklama

Načítám