Hlavní obsah

James Bond slaví 52. narozeniny. Co víte o Danielu Craigovi?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světlovlasý modrooký Brit má po celém světě miliony fanynek. Objevil se v mnoha úspěšných filmech a zatím celkem čtyřikrát ztvárnil agenta 007. Počátkem dubna přijde do kin dvacátá pátá bondovka Není čas zemřít. A tím Daniel Craig jako James Bond končí. Co o něm víte?

Článek

Herec Daniel Craig slaví 2. března 52. narozeniny. S jeho populárním jménem bylo spojováno mnoho žen – jeho přítelkyní byla údajně i modelka Kate Moss (46) a krátký románek měl prožít také s herečkou Siennou Miller (38). Nyní je vzorný manžel a jeho kariéra stoupá strmě vzhůru. Co ještě víte a nevíte o slavném herci? Udělejte si test.

1. V které zemi se Daniel Craig narodil?
2. Jaké je jeho druhé jméno?
3. Jak se jmenoval první film, ve kterém si zahrál?
4. Daniel Craig ztvárnil ve filmu Láska prokletá (1998) milence známého britského malíře. Jak zní jméno výtvarníka?
5. Steven Spielberg (73) natočil film Mnichov (2005), který se odehrává těsně po olympijských hrách v Mnichově 1972. Tam palestinští teroristé zmasakrovali izraelské sportovce a izraelské tajné služby vyslaly komando k likvidaci vrahů. Koho v tomto snímku Daniel Craig hrál?
6. V romantickém dramatu o slavné americké spisovatelce Sylvii Plath (1932–1963) s názvem Sylvie (2003) ztvárnil jejího manžela, významného anglického básníka Teda Hughese (1930–1998). Po boku jaké známé herečky si zahrál?
7. V roce 2006 získal první příležitost zahrát si agenta 007. Jak se tato bondovka jmenuje?
8. Daniel Craig se oženil s britskou oscarovou herečkou Rachel Weisz (49). Sblížili se v roce 2010 během natáčení snímku:
9. Randit začali v prosinci 2010 a v červnu 2011 měli malou soukromou svatbu. V září 2018 se jim narodila holčička a dodnes se slavnému páru daří před médii tajit její jméno. Daniel Craig má z prvního manželství se skotskou herečkou Fionou Loudon (51) ještě dnes již dospělou dceru (28). Jak se jmenuje?
10. Před Rachel Weisz žil herec s americkou producentkou Satsuki Mitchell (41) a byl s ní zasnouben. Jenže když se seznámil se svou současnou ženou Rachel, nerozešel se se Satsuki zrovna v dobrém. Jak ukončil jejich šestiletý vztah?

Tak co, máte všechny odpovědi zkontrolované? Pokud ano, vyhodnoťte si test.

Bavíte se rádi? Otestujte se v naších zábavných a poučných kvízech.

Reklama

Načítám