Hlavní obsah

Schwarzenegger slaví aneb Jak stárnou akční hrdinové?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Idol nejednoho kulturisty i mnoha žen s přezdívkou Dub slaví narozeniny. Arnoldovi Schwarzeneggerovi je dnes 72 let a stále se udržuje fit. Jak se daří dalším stárnoucím legendám akčních hrdinů?

Článek

Úloha filmového akčního hrdiny není moc vděčná. Pořád se s vámi chtějí prát, stále musíte někoho odstraňovat z cesty a nikdy nemáte chvilku klidu. A v reálném životě zase diváci čekají, že budete permanentně v perfektní kondici. Jak se to daří slavným akčním hrdinům?

Arnold Schwarzenegger (72) 

Rakouský rodák, hoch z nuzných poměrů, hollywoodská hvězda, světoznámý kulturista i kalifornský guvernér... Dnešní oslavenec má za sebou opravdu pestrý život. Během sportovní dráhy si díky své zarputilosti a píli vysloužil přezdívku Dub. Zlomovou rolí jeho filmové kariéry byl zápasník Barbar Conan (1982) – z akčního fantasy filmu se stal hit a z kulturisty udělal legendu.

Foto: Profimedia.cz

Arnold Schwarzenegger nosí sexy strništěFoto: Profimedia.cz

Chuck Norris (79) 

Jedině on dokáže zvednout nepřijatý hovor… O schopnostech bývalého akčního hrdiny a mistra karate koluje mnoho vtipů – jako šerif v seriálu Walker, Texas Ranger (1993–2001) totiž dokázal možné i nemožné. Vášeň pro bojová umění ho přivedla k vytvoření vlastního stylu s názvem Chun Kuk Do.

Foto: Profimedia.cz

Chuck Norris vypadá už hodně let pořád stejněFoto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone (73) 

I když je mu přes sedmdesát, udržuje si herec stále mužnou muskulaturu. Pravidelně cvičí, boxuje a k pohybu inspiruje i fanoušky na Instagramu. Akční hrdina tisíciletí, což je titul, kterým ho v roce 2002 ocenil Americký svaz prodejců videokazet, zkrátka musí makat i v důchodovém věku.

Foto: Profimedia.cz

Sylvester Stallone se udržuje cvičením a vypadá skvěle i ve vyšším věkuFoto: Profimedia.cz

Clint Eastwood (89) 

Spíše než jako hrdina vypadá dnes hollywoodský multitalent (je nejen herec, ale také oscarový režisér, producent a hudební skladatel) jako věchýtek, ale ve svém věku na to má právo. Nikdy nebyl typickou osvalenou hvězdou ve stylu Schwarzeneggera, ale i tak vystupoval ve filmech jako pořádný tvrďák. Charakteristické pro něj bylo, že šetřil slovy – proslavil se rolemi ve westernech Sergia Leoneho (†60) či v thrilleru Drsný Harry (1971).

Foto: Profimedia.cz

Clint Eastwood stále točíFoto: Profimedia.cz

Jean-Claude Van Damme (58) 

Legendou akčních filmů je také Belgičan, který si díky svému původu a fyzickým schopnostem vysloužil přezdívku Svaly z Bruselu. Aby také ne, když je šampionem bojových umění. Na plátně je sice drsný a nekompromisní, ve skutečném životě má i křehké stránky – je například velkým milovníkem psů. Doma jich má dokonce devět.

Foto: Profimedia.cz

Také Jean-Claude Van Damme na sobě stále maká a vypadá k světuFoto: Profimedia.cz

Bruce Willis (64) 

Málokterý herec je tak žánrově tvárný jako on. Stejně dobrý výkon jako v akčních filmech je tento sympaťák schopný podat i v komediích – i proto patří k největším hollywoodským hvězdám. Například to, jak ve Smrtonosné pasti (1988) bojoval za život rukojmích, která zajali teroristé, bylo strhující.

Foto: Profimedia.cz

Brucemu Willisovi dodává energii mladší žena Emma (41)Foto: Profimedia.cz

Jackie Chan (65) 

K populárním akčním hrdinům patří také slavný hongkongský rodák, který v natáčení nepolevuje ani v 65 letech. Jeho výjimečnost je zřejmá od narození: Jackie byl opravdu cvalík, když se narodil, vážil 5,4 kilogramu. Zajímavé je, že z něj chlap jako hora nevyrostl, zato je neobyčejně mrštný a perfektně ovládá kung-fu. Věděli jste, že patří v Asii mezi populární zpěváky? Vydal už dvacet alb! 

Foto: Profimedia.cz

Jackie Chan je nejen úžasný komik a sportovec, ale také zpěvákFoto: Profimedia.cz

Tyhle muže milovaly tisíce žen. Kdo z nich je pořád sexy?

Reklama

Načítám