Hlavní obsah

Dvojnásobná radost aneb Slavní, kterým se narodila dvojčata

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Když se narodí dvojčata, je to pro rodiče dvojnásobná radost, ale také dvojnásobná starost. Zabrat umí dát i jedno dítě, natož dvě. Své o tom vědí i rodiče z řad slavných. Komu se narodila dvojčata?

Článek

Pravděpodobnost, že se z přirozeného početí narodí dvojčata, je asi 1 : 85. V některých případech šance vzrůstá, například u žen, kterým je více než 45 let, popřípadě podstupují léčbu neplodnosti. Má to své výhody i nevýhody. Z dvojčat se často stávají nerozluční parťáci na celý život, ale poporodní zápřah se pro rodiče násobí dvěma. Tito slavní mají vlastní zkušenost. Narodila se jim totiž dvojčata.

Michaela Maurerová (39)

Herečka Michaela Maurerová se s dnes už expartnerem snažila o miminko dlouhých pět let. Bohužel bez úspěchu, a to i přesto, že vyšetření potvrdila, že oba partneři jsou zdraví. Rozhodli se tedy pro umělé oplodnění, o kterém Maurerová otevřeně mluví. Prý by se z něj nemělo dělat tabu. Výsledkem jsou už desetiletá dvojčátka Josef a Magdalena. V prosinci k nim přibyla z dalšího Michaelina vztahu holčička Emma.

Foto: Profimedia.cz

Míša s Josefem a MagdalenouFoto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker (53)

Hereckému páru ve složení módní ikona Sarah Jessica Parker a herec Matthew Broderick (56) se v roce 2002 narodil syn. O další miminko se ale snažili marně a příroda k nim v tomto ohledu nakloněná nebyla. Nakonec se rozhodli pro náhradní matku. Ta jim odnosila rovnou dvojčata. Holčičky Marion Loretta Elwell (9) a Tabitha Hodge (9) přišly na svět v roce 2009.

Foto: Profimedia.cz

Sarah Jessica Parker se snaží být se svými holčičkami co nejvíceFoto: Profimedia.cz

George Clooney (57)

Dlouho to vypadalo, že George Clooney už zůstane starým mládencem. Po rozvodu v roce 1993 řadu let nic nenaznačovalo, že by se chystal znovu usadit. Okouzlila ho až o šestnáct let mladší právnička Amal (41). Tu si vzal v roce 2014 (a my víme dobře, čím ho okouzlila). O tři roky později mu porodila syna Alexandra (1) a dceru Ellu (1).

Foto: Profimedia.cz

Malí Clooneyovi rostou jako z vodyFoto: Profimedia.cz

Ester Geislerová (35)

Ester Geislerová je nyní ve věku, kdy mnohé ženy o dítěti teprve uvažují. Ona ale nezahálela, a doma už má třináctileté puberťáky, dvojčata Jana Etiena a Miu Rosu. Otce dítěte si Ester brala už jako těhotná. Manželství ale nevydrželo.

Foto: Profimedia.cz

Děti s Ester do společnosti moc často nevyrážejí. Fotka je z roku 2014Foto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (49)

Také zpěvačka Jennifer Lopez se musela dlouhou dobu snažit, než otěhotněla. Dvojnásobně radostnou novinku oznámila po tříletém manželství se zpěvákem Marcem Anthonym (50). Dvojčata, která dostala jména Maximilian David (11) a Emma Maribel (11), prý nebyla zase tak velkým překvapením, má je v genech. Ještě před zpěvačkou porodila dvojčata také její sestra. Na Jennifer se nám líbí mladistvý styl, který si dodnes udržela.

Foto: Profimedia.cz

Jennifer s dvojčaty na nákupechFoto: Profimedia.cz

Bára Basiková (56)

Z dvojčat Anny (26) a Marie (26) už jsou samostatné mladé ženy. Jedna se živí jako manažerka a druhá jako šéfredaktorka. Jsou si podobné nejen navzájem, ale mají společné rysy i s maminkou Bárou. V roce 2009 k nim přibyl ještě chlapec Teodor (9), toho Basiková porodila jako šestačtyřicetiletá.

Foto: Profimedia.cz

Ženy Basikovy se rozhodně nezapřouFoto: Profimedia.cz

Charlie Sheen (53)

Vzhledem k bouřivému životu herce Charlieho Sheena je s podivem, že má „jen“ pět dětí. Dost možná o některých dalších ani neví. Mezi přiznanými potomky jsou také dvojčata Bob (9) a Max (9), která má s exmanželkou herečkou Brooke Mueller (41). Doufáme, že se chlapci moc nepotatí, a vzhledem k matčiným problémům s drogami ani nepomamí.

Foto: Profimedia.cz

Takhle roztomilá byla dvojčata Bob a Max v roce 2013Foto: Profimedia.cz

Zvládli byste dvojčata?

Reklama

Načítám