Hlavní obsah

Nesnášíte, nebo nestíháte fitko? Posilujte u domácích prací

 

Reklama

Nemáte čas chodit do fitka kvůli práci? Nebo jste na mateřské a celý den se staráte o chod domácnosti? I pro vytížené ženy máme pár tipů, jak spojit „příjemné“ s užitečným. Posilování při domácích pracích: způsob, jak do léta zpevnit tělo, a ještě při tom stihnout navařit, vyžehlit i uklidit po dětech!

Článek

Není pravda, že pokud má být postaráno o domácnost, musíte přestat dbát o sebe. Naopak! Trenérka a tanečnice Natálie Housková vám předvede, že když se chce, jde opravdu všechno. Stačí změnit postavení těla a rázem zapojíte (a tím pádem posílíte) svaly, o kterých jste si myslela, že vytrénujete jen namáhavým cvičením, jako jsou sedy lehy nebo dřepy.

Postavení těla je zcela zásadní: pokud stojíte správně, tedy nemáte povolené břicho, neprohýbáte se a máte napnutá kolena, automaticky posilujete záda, břicho i svaly na nohou. Pokud navíc přidáte pár drobností, může se úklid stát účinným cvičením a žádné fitko nebude třeba!

Každá drobnost se počítá a vaše tělo vám bude vděčné. Však si to sama spočítejte – kolik hodin vám zabere péče o domácnost? Určitě víc, než byste kdy byla ochotná strávit v posilovně… Tak proč toho nevyužít?

Zkusíte to taky?

Reklama

Načítám