Hlavní obsah
3,0
(152)
Foto: Vlado Kníž

Foto: Vlado Kníž

Milujete jídla z jednoho pekáče? Málo práce, hodně chuti, takové je v jogurtu marinované kuře s citronem a petrželkou. Zkuste ho a nebudete chtít jiné.

10 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks kuřecích paliček
  • 500 ml bílého jogurtu
  • 1 ks citronu
  • 1 ks cibule
  • 3 g soli a pepře
  • 1 lžíce oleje
  • 100 ml smetany
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Kuřecí paličky opláchněte a osušte. Dejte je do mísy, zalijte jogurtem, osolte, opepřete a přidejte na plátky nakrájený citron a nasekanou petrželku.

02.

Do nádoby, která je použitelná i do trouby, nalijte trochu oleje. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli a opečte. Pak přidejte paličky i s marinádou, vše promíchejte a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů.

03.

Peče se asi hodinku. Krátce před dohotovením vmíchejte do směsi ještě smetanu. Pak pečte dalších 10 minut. Hotové kuře podávejte s rýží nebo opečenými bramborami a jídlo můžete posypat čerstvou petrželkou.

Chutná vám kombinace masa a jogurtu? Je velice oblíbená v indické kuchyni. Zkuste kuře po indicku nebo kuřecí tikka masala. A kdo raději bezmasá jídla, tomu bude chutnat kari čočka s jogurtem.

Reklama

Načítám