Hlavní obsah

Neuvěříte, čím se můžete večer odlíčit! Už jste zkusily avokádo nebo jogurt?

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Dnes vám řekneme, čím si můžete odlíčit pleť, když vám dojde vaše kosmetika. Zn.: Čistě přírodně!Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věděly jste, že můžete make-up odstranit i něčím jiným než jen speciálními produkty z lékárny nebo drogerie? Ne? V tom případě čtěte dál...

Článek

Je starým dobrým pravidlem, že byste si měly každý večer pleť důkladně odlíčit, zbavit ji make-upu a zbylých nečistot. Ona se vám za to odvděčí krásnou tváří bez pupínků a jiných beauty průšvihů.

Že vám zrovna odličovač došel? Nevadí, možností, jak se zbavit nánosů tvářenky, pudru a jiných zkrášovadel, je hned několik.

Avokádo

Na avokádo nedá dopustit kdekdo. Je zdravé i chutné. Obsahuje vitaminy A, E, C, B, omega-3 mastné kyseliny, je plné antioxidantů a zdravých tuků. Pro tentokrát si jej ale nenamažte na chleba, ale rozmačkejte ho do hladké kaše a pomocí tamponku a vlažné vody naneste na obličej. Budete koukat, jak skvěle odstraní make-up, ale klidně i linky nebo řasenku. Navíc vám poslouží jako perfektní oční krém.

Kokosový olej

Kokosový olej opět dokazuje, že je skvělým víceúčelovým nástrojem pro krásu. Úžasně voní, hydratuje a jeho použití je více než snadné – malé množství naneste na tamponek nebo vatu a čistěte a čistěte...

Foto: Profimedia

Kokosový olej je všestranný pomocník, dejte mu šanci i v oblasti péče o pleťFoto: Profimedia

Olivový olej

Olivový olej přirozeně hydratuje, takže je zvlášť vhodný pro ty z vás, které trápí suchá pokožka. „S olejem to nemusíte moc přehánět. Stačí pár kapek rozředit s vlažnou vodou a pak jemně pomocí tamponku očistit zbytky make-upu nebo řasenky. Doporučuji si směs namíchat i v případě, že se nelíčíte. Během dne se vám i tak na pleť dostane mnoho nečistot," radí MUDr. Olga Erps, majitelka kosmetického salonu À la Provence v Liberci.

Jogurt

Tento mléčný výrobek je plný probiotik a díky svým vlastnostem dokáže skvěle zklidnit pleť. Enzymy a kyselina mléčná navíc umí vyhnat odumřelé buňky a hydratovat. Takže: namočte tamponek do jogurtu a jemně vmasírujte. Poté opláchněte vlažnou vodou.

Mléko

Podobně, jako je tomu u jogurtu, kombinace mléka a vody, tuků a bílkovin, je super volbou v případě odličovaní pro osoby s velmi citlivou pokožkou.Je bohaté na vitaminy, mirerály a proteiny. Vaše pleť bude díky domácímu toniku z mléka a vody (1 : 1) příjemně jemná, vláčná a zklidněná.

Foto: Profimedia

Mléko není jen lahodnou potravinou, ale dokáže se postarat i o vaši tvář zvnějšku :-)Foto: Profimedia

Aloe vera

Rostlina, která uleví od spálenin. Navíc je vhodná pro mastnou pleť. Aloe je plná vitaminů, minerálů a aminokyselin, díky nimž dokáže výborně odstranit make-up. Jako bonus ještě hojí a stahuje, takže sbohem podrážděná a červená pokožko... Přestože je dnes v dostání v mnoho podobách, vždy bude nejlepší volbou aloe přírodní (více v článku Pěstujete doma aloe vera? Vyrobte z ní hojivý gel, detoxikační likér či sirup).

Rady na závěr

Používání takových produktů má samozřejmě i své minusy. „Stejně jako na kosmetiku mohou mít někteří lidé alergickou reakci i na přírodní látku. Primárně by se měli mít na pozoru ti, kteří trpí alergiemi, atopickým ekzémem nebo například periorální dermatitidou," varuje MUDr. Katarína Třísková, korektivní dermatoložka Medicom Clinic.

„Dříve než tedy začnete danou přírodninou odličovat celý obličej, vyzkoušejte její účinek jen na menší ploše tváře. Pakliže pokožka nezačne v řádech několika minut poštipovat, svědit či pálit, můžete pokračovat v aplikaci. V opačném případě ji raději ihned smyjte čistou vlažnou vodou. Pokud by došlo dokonce k silnější alergické reakci, můžete užít i volně prodejná antihistaminika," radí Katarína Třísková.

A co dělat s pletí po nanesení jednoho z výše uvedených přírodních odličovadel? Jednoduše opláchněte pleť vlažnou vodu a dočistěte žíňkou nebo vatovým tamponkem. Obličej pak neotírejte do ručníku, ale raději do papírových ubrousků.

A co vy? Vyzkoušíte jeden z přírodních odličovačů?

Načítám