Hlavní obsah

Neuvěřitelná změna: Zuzana shodila za rok 61 kilo!

Foto: Marie Bartošová

Zuzana hubnula postupně a krok za krokemFoto: Marie Bartošová

Reklama

Někdy necháte věci dojít zbytečně daleko. Třeba jako Zuzana (29) svou hmotnost: 135 kilo. Dokázala se s nimi ale nakonec porvat a zdravě se zbavit 61 kil. Jak a co jí pomohlo? Ptali jsme se!

Článek

Vždycky prý měla problémy s váhou. Nepatřila mezi štíhlé, co mohou jíst cokoli, a nepřiberou ani gram. Nikdy to ale nenechala Zuzana zajít až tak daleko, jako před rokem: když jí na preventivní prohlídce u lékaře zjistili, že má vysoký krevní tlak, rozhodla se, že místo prášků zhubne. Vážila při výšce 164 centimetrů 135 kilo!

Kudy vedla cesta

„Nějakou dobu předtím jsem pracovala v Německu jako au pair a přivezla si odtamtud strašné stravovací zlozvyky,“ začíná odhalovat pravdu hlavně proto, že třeba její zkušenosti pomohou i vám.

„Když se rodina sešla k jídlu, jedlo se, dokud jste nepadli od stolu,“ popisuje čtenářka. A sladkosti? Někdy až kilo za den! „Jenže tam jsem vedle toho měla hodně pohybu a starostí kolem dětí,“ říká Zuzana. Po návratu do Čech však nastoupila na místo administrativní pracovnice a pohyb jí ze života zmizel. Zlozvyky v jídle však ne…

Foto: archiv čtenářky

Takhle vypadala před více než rokemFoto: archiv čtenářky

Útok zahájen

Zuzana věděla, že rozhodně nevsadí na drastické diety: čím tvrdší jsou, tím více hrozí, že je budete porušovat. A to nechtěla. Proč se trápit? Stejně tak zavrhla i lékařem doporučovanou dietoložku s koktejly. „Místo toho jsem se do toho pustila sama. První krok bylo pít vodu a hodně jíst zeleninu,“ popisuje Zuzana. Vedle toho postupně vynechala sladké, zařadila ovoce, lehké večeře a zkrátka celkově začala jíst zdravěji a pravidelně, aby neměla hlad.

Foto: Marie Bartošová

A takhle vypadá dnes, bez 61 kila navícFoto: Marie Bartošová

Hip, hip, pohyb

Úspěchy na sebe nenechaly dlouho čekat. Jakmile zhubla prvních deset kilo, přidala i pohyb. „Chodila jsem plavat, obden,“ vypráví, a vy u toho máte možná dojem, že zhubnout je snadné. „Vždycky jsem se snažila uplavat kilometr, žádné postávání,“ doplňuje i s tím, že byla ráda, že něco dělá. Bavilo ji to.

Po 30 kilech dole si přidala i návštěvy v posilovně. „Objevila jsem i ryze ženské fitko, kde nemusím hlídat, že se mi stáhlo tričko dolů nebo že jsem zpocená jak myš,“ popisuje čtenářka. Vybrala si powerplate, vacushape i aqua aerobik. „Často také chodím, a to ať ve fitku na pásu, na orbitreku anebo po městě, celkově jsou to vždy tak čtyři kilometry,“ vypráví Zuzka, která prý i zrušila permanentku na městskou dopravu.

Foto: Marie Bartošová

Když vám Zuzana vypráví, jak zhubnula, máte pocit, že není nic snadnějšíhoFoto: Marie Bartošová

Krok za krokem. Ne žádný skok!

To, že se Zuzaně povedlo za rok shodit 61 kilo, je hodně. Ale podle konzultace s našimi výživovými odborníky to u silně obézních lidí není nebezpečné, pokud se hubne zdravým způsobem. A to v případě Zuzany je: „Nedělala jsem to, že bych nejedla. Přestala jsem se zkrátka přejídat, naučila se jíst zdravě, a hlavně hýbat se,“ popisuje Zuzana, která dodržuje 5 porcí jídla za den.

Dnes je na svůj nový životní styl Zuzana zvyklá. „Neřeším to, prostě mi to už připadá jako normální,“ doplňuje s tím, že se jí pochopitelně zdravotní stav velmi zlepšil. Má skvělou kondici a radost sama ze sebe.

A jak jste na tom vy? Co naposledy jste zdravého pro sebe udělali?

Reklama

Načítám