Hlavní obsah

Neuvěřitelné! Maminka dvojčat Katka (33) zhubla za necelý rok 40 kilo!

Foto: Jakub Jurdič

Hubnutí se bála, ale nakonec zjistila, že to takový problém není: už má dole 40 kilo a jede dál!Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě není u cíle své vysněné váhy. Ale shodit 40 kilo je úctyhodný výkon. Proto vám představujeme čtenářku Kateřinu, které se to za necelý rok povedlo. Třeba vás inspiruje!

Článek

Nikdy prý nepatřila mezi štíhlé. Ale po porodu dvojčat, první půlrok na mateřské, s její váhou zamával víc, než by si přála. „Dojídala jsem jídlo, pak večer brambůrky u televize, když už konečně byl klid, a tak dál,“ upřímně přiznává třiatřicetiletá Kateřina. Jenže neuměla nic víc, než jen být naštvaná. Až později našla sílu a odhodlání to změnit. Nejet si pohodlně ve vyjetých kolejích a mávat rukou nad tím, že je tlustá. Změnila to!

Přišel neobvyklý impuls

Kdy se jí to stalo? Po třech letech na mateřské se vrátila do práce. „Jednou jsem ale dostala žlučníkový záchvat, zůstala v nemocnici a tři dny jedla jen suché rohlíky,“ popisuje zdravotní sestřička Katka. Zjistila, že omezení jídla jí vlastně nevadí a dokáže ho zvládnout, aniž by trpěla nebo večer strádala hlady. „Proto jsem si řekla, proč v tom nepokračovat,“ doplňuje. Nastudovala si, co zdravého při hubnutí jíst, a pustila se do boje.

Foto: archiv čtenářky

Takhle vypadala Katka před rokemFoto: archiv čtenářky

Foto: archiv čtenářky

Velká nadváha ji přinášela bolest kloubů i zadýchávání při sebemenším pohybuFoto: archiv čtenářky

Pomalu, ale jistě

Samozřejmě že ranní koláče či koblihy k snídani bylo těžké opustit. „Ale když si najdete něco jiného, co vám chutná a přitom po tom netloustnete, zvyknete si,“ říká Katka. Sama si našla kefíry, zákysy nebo jiné jogurtové nápoje s tmavým plátkem chleba. „Když ráno spěcháte, je to ideální snídaně,“ doplňuje maminka dvojčat. I naučit se jíst během dne, a ne večer byl nelehký úkol, ale i to se postupně naučila. Pro vaši představu, zde je její jídelníček na den:

Foto: Jakub Jurdič

Katka už se poohlíží po nějakém pohybu, který by jí i zpevnil těloFoto: Jakub Jurdič

Pohyb ji zbavil potíží se zdravím

Když si asi po dvou měsících hubnutí Kateřina srovnala režim a naučila se pravidelnosti v jídle, přidala si pohyb: „Mám doma orbitrek i spinningové kolo a na ty jsem se naučila čtyřikrát týdně vlézt tak na půl hodiny,“ popisuje Kateřina s tím, že teď po necelém roce se ohlíží i po typu cvičení, které jí i zpevní tělo… Zvažuje jógu, pilates, powerplate či osobního trenéra.

Foto: Jakub Jurdič

Krize, kdy se hubnutí zastaví, pochopitelně jsou. Ale Katka je umí překonatFoto: Jakub Jurdič

„Když běhám za dětmi, ze začátku jsem se hrozně moc zadýchávala a dost mě i bolela kolena,“ přiznává důsledek vysoké nadváhy. Dnes jsou potíže pryč, a proto se u Katky ještě zvýšila motivace pokračovat dál. „Uvidíme, kam se mi to podaří. Někdy se hubnutí pochopitelně i zastaví a váha se nehýbe. Ale tak je to běžné, takže nepanikařím,“ doplňuje tahle sympatická čtenářka.

Foto: Jakub Jurdič

Překvapilo ji, jak rychle si dokázala zvyknout na pravidelnost v jídleFoto: Jakub Jurdič

Držíme jí proto palce, aby ve snaze vydržela!

Reklama

Načítám