Hlavní obsah

Nevíte, jakou připravit pomazánku? Zkuste tuňákovou s krémovým sýrem

Foto: Autorky

Tuňáková pomazánka s cibulkou je jídlo, které vám na stole zavoní létemFoto: Autorky

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystáte večírek a přemýšlíte, jakou tentokrát vyrobit pomazánku? Chlebíčkům či jednohubkám jistě bude slušet tuňáková s krémovým sýrem.

Článek

Tato tuňáková pomazánka je velmi jednoduchá na přípravu. Takže pokud nestíháte, skvělou večeři či výborné jednohubky budete mít hotové během chvilky.

Tuňáková pomazánka

Na 4 porce potřebujete: 2 plechovky kvalitního tuňáka (může být i drcený, ale v kuse bývá kvalitnější), 2 stonky jarní cibulky, 200 g krémového sýra (gervais, lučina), ½ citronu, 2 lžičky dijonské hořčice, sůl, pepř

Postup: Otevřete plechovky tuňáka, přebytečný olej, co se drží nahoře plechovky, slejte a konzervu vyklepněte do misky. Vidličkou tuňáka rozmačkejte, přidejte krémový sýr a promíchejte. Jarní cibulku nakrájejte velmi na jemno, zvlášť bílou a zelenou část. Tu bílou přidejte do pomazánky, zelenou pak můžete ozdobit namazané pečivo. K pomazánce dále přidejte 1 až 2 lžičky dijonské hořčice a šťávu z jedné poloviny citronu. Osolte, opepřete a případně ještě dochuťte.

Tip: Pokud budete připravovat tuto pomazánku jako večeři, chutná skvěle především na čerstvém kváskovém chlebu, posypaná pořádnou porcí jarní cibulky.

Hledáte další inspiraci na jednoduché pomazánky? Možná se vám zalíbí třeba pivní pomazánka se sýrem, nebo zdravější hrášková s mátou. A samozřejmě výtečná je i klasická škvarková.

Reklama

Načítám