Hlavní obsah

Nevyhazujte starou klávesnici! Může z ní být dekorace!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Než vyhodíte starou klávesnici, zamyslete se, jestli by se nedala využít i jinak. Pomůžeme vám! Přinášíme hned šest tipů, jak z černých kostiček vykouzlit něco nového. Inspirujte se.

Článek

Proměna starých nepotřebných věcí může být jednak zábavná a také přínosná. Recyklační trend je hitem posledních let, a pokud se chcete také připojit, zastavte se vždy, když vyhazujete něco většího, a rozmyslete se, jestli by se přece jen nenašel nějaký způsob nového využití.

Zrovna počítačová klávesnice je produkt, který se k recyklaci hodí skvěle, protože většinou „odejde“ kvůli vnitřní poruše, zatímco zvenčí je v zásadě neporušený. Plastový korpus samozřejmě poputuje do sběrného dvora, ale jednotlivé klávesy si přímo říkají o další využití. Překvapivě jednoduše je „vydloubnete“ prsty. Kdyby náhodou šlo o moderní plochý model, pomozte si tenkým šroubovákem.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pokud máte ještě klasickou korkovou nástěnku, můžete ji rozveselit vlastními designovými připínáčky. Ty obyčejné kovové přilepte tavnou pistolí zespodu na jednotlivé klávesy. Jde to opravdu jednoduše a rychle. Efekt okamžitý!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Krabička na všemožné kabely, flashky a nabíječky může mít trochu „spejsovní“ nádech! Obyčejnou krabičku od bonbonů nebo sýra polepte černými kostičkami z klávesnice. Podle velikosti si můžete pohrát i s tvořením krátkých slov. Tavicí pistole se k přichycení hodí nejlépe.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Příznačný přívěšek na klíče vytvoříte přichycením klávesy na nepoužívané očko od telefonu. Dírku pro zavěšení uděláte jehlou nahřátou nad svíčkou.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Hluboký rámeček, oblíbená fotka, čtyři písmena a na světě je drobný dáreček ke Dni matek nebo tatínků. Přímo ideální dekorace pracovního stolu, co říkáte?

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Opět trocha vtipného využití jednotlivých kláves a jejich významu. Takový „Printscreen“ vám může skvěle fungovat jako záložka v knize. Stačí jej přilepit na větší kancelářskou sponku.

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Podobně jako připínáčky, i magnetky se dají povýšit na praktickou úroveň tím, že se polepí klávesami. Nákupní seznam tak můžete doplnit čísly. Magnetickou pásku dlouhou zhruba metr koupíte v hobby marketu. Výborně se s ní manipuluje, je samolepicí a dá se nastříhat nůžkami.

Pokud jste se nadchli pro recyklační projekty, máme pro vás i další tipy! Starou podložku pod hrnec vylepšíte pomocí kamínků, z PET lahví vykouzlíte drobné dózičky stejně jako z krabice od cereálií pořadače na dokumenty

Reklama

Načítám