Hlavní obsah
Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Foto: Slawomir Fajer, Shutterstock.com

Jak udělat třeba knedlo-vepřo-zelo dietně? Budete se divit, ale i to je možné, když použijete libové maso a tyto nízkokalorické knedlíky!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 200 g hrubé špaldové celozrnné krupice
    1
  • 250 ml sójového mléka
    6
  • 30 g neslazených burisonů
  • 1 ks vejce
    3
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička tuku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

01.

Tři hrnky na čaj si vymažte tukem. 

02.

Žloutek z vejce vmíchejte do sójového mléka a směs smíchejte spolu s celozrnnou moukou a solí. Vedle si připravte ušlehaný sníh z bílku a zvlášť burisony. Obojí opatrně přimíchejte ke směsi. Tuto hmotu pak nalijte asi do dvou třetin hrnků.

03.

Hrnečky vložte do hrnce s vařící vodou a vařte 35 minut. Poté hrníčky vyndejte z hrnce, počkejte, až knedlíky zchladnou a odlepí se od stěn hrnků samy. Nakrájejte je na plátky a podávejte!

Tak co, jste nadšeni, jak vyzrát na chuť na knedlíky a nebát se ztloustnutí?

Načítám