Hlavní obsah

Jaké znamení potřebuje hecovat a koho nedráždit? Zvládněte předsevzetí s pomocí horoskopu

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Foto: Svitlana Sokolova, Shutterstock.com

Reklama

Také jste si do nového roku naplánovali hromadu předsevzetí? A jak se vám zatím daří je dodržovat? Prozradíme vám, jak se k bohulibým novoročním plánům a úmyslům stavějí jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Článek

Zatímco někteří milují cíle, „to-do listy“ a jejich postupné odškrtávání, pro jiné je vidina, že by měli něco vydržet celý dlouhý rok, téměř nepředstavitelná. Jak si znamení zvěrokruhu umějí poradit s novoročním předsevzetím? Kdo je dodržuje nejpoctivěji a kdo se na ně už teď vykašlal?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani si toho do nového roku vždycky naslibují obrovskou hromadu. Jakmile se k nim blíží startovní čára, mají spoustu elánu a nápadů, co by mohli změnit nebo vylepšit. Faktem však je, že patří mezi největší hříšníky vůbec. Ne že by svá předsevzetí splnit nechtěli, to vůbec ne. Vrhnou se do nich s obrovskou vervou a zdá se, že je vše na dobré cestě. Ovšem jen do chvíle, kdy jejich nadšení opadne a oni tak nějak zapomenou, že se o něco snažili. To jim ale nezabrání, aby napřesrok přišli s podobným seznamem.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Býci jsou přesným ztělesněním pořekadla „tichá voda břehy mele“. S předsevzetími se většinou nikomu moc nesvěřují, nefotí se a nepíšou o nich na sociální sítě. Prostě si potichoučku jedou to svoje a hezky den po dni si odškrtávají políčka k cíli. Jen máloco je dokáže z jejich zavedeného rytmu vykolejit natolik, aby to, co si opravdu umanou, nesplnili. Býci jsou zkrátka správně „zabejčení“, a pokud hledáte parťáka, se kterým se vám předsevzetí bude dodržovat snáz, nezklamou.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Někdo miluje seznamy úkolů a přesné plány jednotlivých kroků – ovšem k cíli to vést nemusíFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6)

U Blíženců to může s předsevzetím dopadnout vlastně jakkoli. Většinou si nějaké cíle pro nový rok vytyčit zkusí – už jen proto, že jsou zvědaví, jak dlouho jim to vydrží. Mohou všechny (i sebe samé) překvapit oběma způsoby: buď se budou bez problémů držet svého plánu, nebo se na něj vykašlou po méně než týdnu. Blíženci to posuzují rozumově – když jim předsevzetí sedí, něco jim dává a prospívá jim, nejspíše v jeho plnění skutečně vytrvají. Jinak nemají problém zamávat mu na rozloučenou.

Rak (22. 6.–22. 7.)

U Raků záleží hlavně na tom, jaké předsevzetí si dají. Jsou to hodně citoví lidé, takže když si stanoví cíl, na kterém jim skutečně a doopravdy záleží, většinou nemají problém se ho držet. Jestliže však svému předsevzetí doopravdy nevěří a dávají si ho „jen tak z povinnosti“, šance, že je rozum dovleče do zdárného konce, je poměrně malá. Aby u něčeho vydrželi, musí to pro ně být alfou i omegou. Když se jim předsevzetí dodržet nepodaří, většinou z toho bývají dost špatní – tak je neškádlete.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi jsou silné osobnosti a člověk by řekl, že jim nebude dělat problém cokoli dotáhnout do konce, když si to umanou. Zdání ovšem někdy klame. Ano, Lvi mají obrovskou sílu vůle a obecně by se dalo říct, že s dodržením čehokoli nemají problém – pokud ovšem cítí podporu okolí. Lvi jsou totiž neobvykle závislí na mínění lidí kolem sebe, takže jsou-li dostatečně chváleni a motivováni, zmáknou každé předsevzetí levou zadní. S upadající podporou však jejich přesvědčení klesá.

Foto: nd3000, Shutterstock.com

Lva milujte, podporujte a neustále chvalte – jedině tak mu předsevzetí vydržíFoto: nd3000, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Pro Panny jsou předsevzetí každoroční rutinou. Už jen proto, že si je mohou hezky zapsat do diáře a pak si třeba odškrtávat dny, kdy se jim podařilo jejich cíle naplnit. Rády se také sdružují do skupin podobných nadšenců a rozebírají způsoby, jak se k dodržení motivovat a jak si zatím vedou. Svým umírněným poklidným způsobem se jim ve většině případů povede dotáhnout do konce cokoli, co si naplánují. Pozor ale, někdy jsou křehčí a méně jisté, než na první pohled vypadají, tak jim buďte oporou.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Předsevzetí a Váhy? To k sobě moc nejde. Tohle znamení se totiž málokdy dokáže upnout k jedinému cíli a napřít k němu všechny své síly. O Váhách se ví, že dokážou všechno vzdát klidně i v půlce cesty, protože si nejsou jisté, jestli jim zrovna tohle za tu námahu stojí. S podporou okolí a například kamarády, kteří do toho půjdou s nimi, se však Vahám může podařit vydržet celý rok! Když si přiznají, že občasné popíchnutí a pomoc potřebují, půjde všechno jako po másle.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Zdálo by se, že Štír bude patřit mezi vodními znameními mezi ta s nejpevnější vůlí a nejsilnějším přesvědčením a že pro něj novoroční předsevzetí budou brnkačka. Pravda však je, že Štíři neumějí pracovat se svou frustrací. Když se jim zrovna příliš nedaří plnit úkol, který si stanovili, vztek se v nich hromadí a pomalu se zastavují, až to zkrátka vzdají. Musejí se zaměřit na to, že důležité je vydržet a že jen díky tomu se mohou zlepšovat. Milí Štíři, nepoddávejte se prohře a snadno dojdete až do konce!

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Střelci jsou zosobněním přesvědčení, nadšení a energie. Předsevzetí jsou jejich oblíbenou zábavou, protože je skutečně motivují, aby některou z oblastí svého života v průběhu roku zlepšili a posunuli dál. Rádi si dávají náročné cíle, které jsou pro ně výzvou, hecují se s ostatními, kdo podá lepší výkony – ať už mluvíme o sportu, každodenním čtení, nebo třeba učení slovíček. Předsevzetí jsou pro Střelce motorem a náramně si je užívají, tak se jejich nadšením nechte strhnout také!

Foto: Dirima, Shutterstock.com

Vodnáři žijí tak trochu mimo prostor i čas a Nový rok pro ně nic neznamenáFoto: Dirima, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Pro disciplinované a cílevědomé Kozorohy je předsevzetí a jeho dodržení jakousi otázkou cti – berou ho jako každoroční povinnost dělat ze sebe lepšího člověka. A když už si ho dají, tak ho prostě dodrží, protože to je něco, co Kozorozi umějí! Tohle tvrdohlavé znamení se odhodlaně posunuje vpřed, i když se nezdá, že by mu plnění zadaného úkolu dělalo nějakou radost. Opravdu málokdy se stává, že by Kozorozi ve svém předsevzetí selhali, jejich vůle je ze železa a jsou ohromně houževnatí.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Vodnáři si předsevzetí do nového roku dávají málokdy, protože je to něco, čemu tak úplně nevěří. Tohle znamení často žije mimo čas a prostor, a začátek roku tak pro něj nic moc neznamená. Chtějí-li něčeho dosáhnout, začnou s tím prostě kdykoli – a pravda je, že to také většinou zvládnou. Před úkoly neuhýbají, a třebaže působí jako rozlítaní snílci, mají pevnou vůli a schopnost dotáhnout do konce vše, co si slíbili. Za snivým zevnějškem je jádro ze železa.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Kdo by to byl řekl, že zrovna Ryby jsou v plnění předsevzetí jako doma! Tohle znamení vládne obrovskou duševní silou a vůlí, a když se zakousne, tak nepustí a prostě si jede až do vytčeného cíle. Nikdy nejdou přes mrtvoly, ale vždycky jdou za svým štěstím. Předsevzetí jsou pro ně dlouhodobou výzvou a často představují stabilní prvek, který je drží ukotvené v každodenním shonu. Ryby se rády vracejí ke své zajeté rutině, která jim dělá radost, a předsevzetí jsou pro ně zkrátka brnkačka.

Jak to zatím vypadá s vaším předsevzetím?

Reklama

Načítám