Hlavní obsah

Nový hit v hubnutí: Super potraviny, které ošálí mozek!

Foto: Archiv redakce

Obyčejné jablko? Pozor, mýlíte se!Foto: Archiv redakce

Co oko nebolí, to srdce nevidí a špíček neudělá. Tak by mohlo znít motto nových super potravin, po kterých začínají Češky šílet. Dokážou totiž ošálit mozek tak dokonale, že si zároveň pochutnáváte i hubnete. Jak přesně?

Článek

O nedávném objevu slovenských vědců, kteří zkoumali vliv potravin na přeučené leváky, se není nutné dlouho rozepisovat. Prakticky nebylo deníku, který by hubnoucí převrat zevrubně nepopsal. A teď se našel člověk, který převedl tuto až zázračnou hubnoucí teorii do praxe!

Američan z Vysočan

Ve zkratce: Slováci sérií pokusů dokázali, že při hubnutí není zásadní to, co jíte, ale co si myslíte, že jíte. Jinými slovy: pokud jíte bůček, ale jste přesvědčeni o tom, že jíte salát, má na vaši životosprávu stejné účinky právě jako salát, nikoli jako tučný bůček.

Tohoto poznatku se rozhodl využít Stephen Fry, Američan dlouhodobě žijící v pražských Vysočanech, vyšlechtil několik „super potravin“ a začal jimi zásobovat supermarkety pod značkou „Nevím, co jím“. „Tak například Češi přímo zbožňují klobásky. Ale že jsou tučné a nezdravé? To dojde asi každému. Ne však, pokud je na základě ,košického principu‘ proměníte v banány,“ líčí podnikatel Stephen Fry.

Foto: Archiv redakce

Aktuální hit: banánová klobáskaFoto: Archiv redakce

A ačkoli postup výroby a šlechtění těchto plodů zůstane navždy veřejnosti utajen, výstup vypadá velmi slibně. „Na první pohled jde o klasický banán. Pod jeho slupkou se pak ukrývá jemná klobáska. To už mozek ovšem nestačí zpracovat a tělo má pocit, že jí banán,“ šibalsky dodává podnikatel. Mezi další výrobky, které nabízí, patří také třeba jablko plněné gumovými medvídky nebo „celozrnné ovesné vločky“ s chutí křupavých bramborových chipsů.

Foto: Archiv redakce

Na gumové medvídky z jablka máte přesně 5 minut, pak je váš mozek odhalí bez ohledu na IQFoto: Archiv redakce

Sádlo znovu na scéně

Pokud vám jméno Stephen Fry připadá povědomé, prozradíme vám proč. Před čtyřmi lety totiž v Česku rozjel velký byznys s nízkotučným sádlem ( více o něm najdete v tomto článku spolu s recepty). Svou náklonnost k tomuto tuku nezapřel ani tentokrát, ukryl ho do kokosu. „Dle zmíněného principu využíváme úžasných nutričních hodnot kokosového oleje. Chuť je ale táž jako u tradičního vepřového sádla. Rozlousknete ořech, a pak po lžících už jen sádlo dávkujete,“ vysvětluje autor. Opět jste ale ošálili mozek. Dokonalé!

Foto: Archiv redakce

Sádlo v kokosu. A olivový olej se může jít vycpat (doslova)!Foto: Archiv redakce

Rizika? Hlavně čas!

Stejně jako každá dieta, i tato má svá úskalí. Tou hlavní je čas. Mozek (ač se to zdá mnohdy nemožné) totiž má své limity a za určitou dobu si uvědomí, že ho klamete. „Časy konzumace uvádíme vždy na slupce či obalu. Například banánovou klobásu musíte spolykat do 3 minut, jablko s gumovými medvídky se doporučuje spořádat za 5 minut,“ popisuje. Sádlo v kokosu se pak odhalí při každém úplňku, ovesné vločky s chutí chipsů musíte sníst za 119 minut, což symbolicky odpovídá stopáži filmové Pretty Woman (běžné, nikoli režisérské verze).

Další nevýhodou je pak cena, super potraviny jsou řádově 10x dražší než jejich běžné předlohy.

Tak co? Pustíte se do této aprílové diety?

APRÍL!

Reklama