Hlavní obsah

Nový Papež, Cizinka aneb Na jaké seriály se těšit v lednu?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Začátek roku 2020 přinese nové zahraniční seriály i pokračování těch úspěšných. Vybrali jsme šest seriálových tipů na dlouhé večery, ať už vás baví romantika, tanec nebo spíš temné detektivky.

Článek

Není lepší čas na seriály než mrazivý leden, kdy nás to přirozeně táhne spíš k televizi než k plážovému volejbalu. Nové řady seriálů Ty a Cizinka nebo zbrusu nový seriál Zaklínač se budou víc než hodit. Na jaké příběhy si brousíme v novém roce zuby?

Ty

Povánoční dárek nám nadělil Netflix v podobě druhé řady seriálu Ty (You). Ta první vyšla už v roce 2018 a hlavní hvězdou je Penn Badgley (33), kterého můžete znát ze seriálu Super drbna (2007–2012). Joe (Penn) pracuje v knihkupectví a je stalkerem, který je schopný zajít kvůli své lásce až za hranici všeho. Jak děj postupuje, začne vás děsit, jak snadné může být někoho sledovat přes sociální média. Seriál má osm dílů, ve kterých napětí stoupá s každou minutou.  Jak to s Joem dopadne a jakou další oběť si vyhlídne? Celou sérii už najdete na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Snímek z první řady seriálu Ty. Stalker Joe (Penn Badgley) se až moc zamiloval do Beck (Elizabeth Lail)Foto: Profimedia.cz

Cizinka

Jamie a Claire, jejich dcera Brianna a Roger, konečně se dozvíme, co dalšího čeká hrdiny seriálu Cizinka (Outlander), protože pátá řada je za dveřmi. První díl vyšel v roce 2014 a od té doby si stačil příběh lásky, která překoná i hranice času, podmanit miliony fanoušků po celém světě.

Seriál je adaptací knihy Diany Gabaldon (67) a pátá řada bude startovat 16. února 2020 na americkém televizním kanálu Starz. A co je na tom nejlepší? Je už potvrzeno, že bude i šestá řada! Mimochodem, tým tvůrců nám dal dárek v podobě malé ukázky z páté série na YouTube. 

Foto: Profimedia.cz

Claire (Caitriona Balfe) a Jamie (Sam Heughan), hlavní postavy seriálu CizinkaFoto: Profimedia.cz

Zaklínač

Jestli není romantika nebo divný stalker váš šálek kávy, mohl by to být fantasy seriál Zaklínač na motivy knih polského spisovatele Andrzeje Sapkowského (71). Hlavní roli zaklínače Geralta z Rivie, lovce nestvůr, obsadil herec Henry Cavill (36), který je nejvíc známý jako Superman z filmu Muž z oceli (2013). Všechny díly už najdete na Netflixu.

Foto: Profimedia.cz

Henry Cavill v novém seriálu jako Zaklínač (The Witcher)Foto: Profimedia.cz

Soundtrack

Patřili jste k fanouškům filmu Let’s dance (2006)? Podobná oddychovka vyšla teď v prosinci a jednu z postav hraje Jenna Dewan (39), ano ta, která hrála hlavní roli Nory v Let's dance. Romantický příběh se točí okolo zamilovaného páru – oba se snaží prorazit jako tanečníci a do toho řeší vztahové karamboly.

Foto: Profimedia.cz

Jenna Dewan a její momentka z natáčení seriálu Soundtrack Foto: Profimedia.cz

Outsider

Fanoušci napětí a temných thrillerů zpozorněte – od 12. ledna se na HBO můžete těšit na minisérii s názvem Outsider, která je natočena podle stejnojmenné knihy Stephena Kinga (72). Příběh se točí kolem záhadné vraždy mladého chlapce a jednu z hlavních rolí ztvárnil Jason Bateman (50). Svým zpracováním i příběhem by to mělo připomínat seriál Temný případ (2014–2019), kde exceloval Matthew McConaughey (50). Na HBO startuje série 12. ledna.

Foto: Profimedia.cz

Jason Bateman má v Outsiderovi jednu z hlavních rolí. Na fotce je s cenou Emmy za režii seriálu Ozark pro Netflix, kde si i zahrálFoto: Profimedia.cz

Nový papež

Seriál Mladý papež (2016) s Jude Lawem (46) v hlavní roli buď zbožňujete, nebo nad ním v údivu kroutíte hlavou. Pokud patříte do prvního týmu, potěší vás druhá řada. Život vatikánské církve budeme moci sledovat už od 10. ledna na HBO a kromě božského Juda se můžete těšit i na Johna Malkoviche (66).

Foto: Profimedia.cz

Jude Law v úvodní sekvenci k seriálu Nový papež, který navazuje na Mladého papeže z roku 2016Foto: Profimedia.cz

Reklama

Související témata:

Načítám