Hlavní obsah

Ženy sobě! Nejlepší seriály o holkách a (nejen) pro holky

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Jste milovnice seriálů a nejraději máte takové, kde jsou hlavními hrdinkami skutečné současné ženské? Fantasy, utopie či antiutopie a historická dramata jsou fajn, ale není nad pořádné vztahovky, kde se řeší sex a chlapi a k tomu se pije víno a kafe.

Článek

O fascinující síle vztahů mezi ženami se píšou knihy a natáčejí filmy i seriály. Ženy sice umějí pletichařit, drbat a jedna druhé závidět, vzápětí se však dokážou podpořit, utěšit a dělat si alibi. Pravé ženské přátelství nezná hranic a jde i přes mrtvoly. Máme pro vás tipy na skvělé seriály, kde „ženy sobě“ není jen prázdný slogan.

Sex ve městě (1998–2004)

Nelze začít jiným seriálem než tím nejlegendárnějším. Čtveřice svobodných kamarádek po třicítce se snaží v New Yorku najít lásku. Svoje milostné úspěchy i neúspěchy probírají u snídaně nebo drinku a nebojí se zajít do peprných detailů. Jsou šmrncovní, úspěšné, chytré, vtipné a toho pravého ne a ne najít, pan Božský se někde zapomněl. Jestli se to Carrie a jejím kamarádkám povede, musíte už zjistit sami. Loni slavil seriál 20 let od první epizody a funguje pořád.

Foto: Profimedia.cz

Seriál byl první počin z produkce HBO, který získal prestižní cenu Emmy. Seshora: kudrnatá Sarah Jessica Parker (54), tmavovlasá Kristin Davis (54), blond Kim Cattrall (62) a zrzavá Cynthia Nixon (53)Foto: Profimedia.cz

Zoufalé manželky (2004–2012)

Příběh se odehrává v ulici Wisteria Lane, kde se zdánlivě nic neděje. Hlavními hrdinkami jsou čtyři kamarádky, spořádané ženušky, které skvěle vypadají a žijí pro svou rodinu a dokonalou domácnost. Pod bezvadným povrchem se však odehrávají leckdy až bizarní skandály, a třebaže spolu hlavní hrdinky nemají na první pohled nic společného, sdílejí temné tajemství – a přátelství na život a na smrt je na světě. V říjnu to bude 15 let od premiéry prvního dílu.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu Zoufalé manželky excelovaly (zleva) Teri Hatcher (54), Felicity Huffman (56), Marcia Cross (57) a Eva Longoria (44). V letech 2005 a 2006 bylo dílo oceněno Zlatým glóbem pro nejlepší TV seriálFoto: Profimedia.cz

Prolhané krásky (2010–2017)

Že je seriál pro náctitelé? I dospělé ženy potřebují „guilty pleasure“. Také tady skvěle funguje nesourodá partička krasavic. Nejdřív je spojovala vůdčí Alison, která znala jejich tajemství, a když byla zavražděna, dívky to semklo. Pak se objeví tajemná postava „A“ a hrdinkám ukáže, jak bylo naivní si myslet, že tajemství zmizela spolu s Alison. Víte, která herečka ze seriálu slaví narozeniny ve stejný den jako Donald Trump?

Foto: Profimedia.cz

Hlavní hrdinky až magicky přitahují nebezpečné situace. Zleva Ashley Benson (29), Shay Mitchell (32), Lucy Hale (30), Troian Bellisario (33) a Sasha Pieterse (23)Foto: Profimedia.cz

Grace a Frankie (od 2015)

Grace a Frankie jsou sedmdesátnice, manželky právníků a moc se nemusejí. Jejich drazí manžílci jim jednoho dne oznámí, že se mají rádi a budou se brát. A dámy se s tím musejí popasovat. Vyrovnat se se společným bydlením a chystanou svatbou a také vysvětlit dětem, co tatínek dělá pod peřinou s kamarádem. To je dost sblíží. V hlavních rolích září legendární Jane Fonda (81) a Lily Tomlin (79), páreček zamilovaných právníků ztvárnili Martin Sheen (78) a Sam Waterston (78). Seriál má pět sérií a připravuje se šestá.

Foto: Profimedia.cz

Tyhle dámy rozhodně nepatří do starého železa: Lily Tomlin a Jane Fonda v seriálu jen kvetouFoto: Profimedia.cz

Gilmorova děvčata (2000–2007)

Určitě nesmíme opomenout Gilmorky! Seriál vás přesvědčí, že otěhotnět hodně mladá má své výhody. Lorelai a její dcera Rory jsou spíš kamarádky, milují kávu, filmy, jsou třeskutě vtipné a trochu švihlé jako většina obyvatel městečka Stars Hollow. Matka sní o vlastním hotýlku, dcera o studiích na Yaelově univerzitě a kariéře novinářky a obě chtějí správného chlapa.

Foto: Profimedia.cz

Lauren Graham (52) v roli Lorelai a Alexis Bledel (37) jako Rory musely během natáčení vypít tolik kávy, až se někdy cítily „sjeté“Foto: Profimedia.cz

Kadeřnictví (2018)

Seriály pro ženy a o ženách najdete i na českých stanicích. Kadeřnictví je lahůdka z produkce Televize Seznam. Co řeší ženy v kadeřnictví? Chlapy! Koloušky, svatbu, seznamky, role v domácnosti. Herecký tým je dobře namíchaný: Jana Krausová (65), Veronika Gajerová (56), Nela Boudová (51), Jana Stryková (40), Patricie Pagáčová (Solaříková) (30) a další spolu skvěle fungují a pobavíte se, to je jisté.

Foto: Profimedia.cz

V kadeřnictví před sebou dámy nemají žádná tajemství. Pošle-li potenciální partner fotku svého nádobíčka, okouknou ho všechny (zleva Jana Krausová, Patricie Pagáčová, Veronika Gajerová)Foto: Profimedia.cz

Dead to Me (2019)

Když vám přejedou autem manžela, je fajn mít po boku kamarádku. Christina Applegate (47), představitelka pitomoučké blondýnky Kelly ze seriálu Ženatý se závazky (1987–1997), zraje jako víno a role ovdovělé Jen jí neuvěřitelně sedí. Po manželově smrti pozná volnomyšlenkářskou a tajemnou Judy, kterou hraje Linda Cardellini (44), a daří se jí na smutek zapomenout. Představitelka Judy seriál také produkovala a nazvala jej traumedií. Zasmějete se? Ano, ale někdy i dost přes slzy.

Foto: Profimedia.cz

Christina Applegate a Linda Cardellini se před natáčením osobně neznaly, během práce si ale sedly tak, že mnoho scén obsahuje i jejich osobní improvizaceFoto: Profimedia.cz

Který seriál je vaše srdcovka a na jaký se teprve chystáte? Některé jsou vážně návykové!

Reklama

Načítám