Hlavní obsah

Drastické proměny: Co slavní udělají kvůli roli?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Pro herectví je důležité být tak trochu chameleon. V rámci natáčení se běžně mění účesy i styl oblékání. Někdy ale vysněná role stojí mnohem víc než pár hodin v maskérně, a to změnu tělesných proporcí. Kdo musel kvůli roli shodit, nebo naopak pořádně přibrat?

Článek

Tloustnutí nebo hubnutí kvůli roli je v Hollywoodu poměrně běžné. Šikovní maskéři totiž nestačí úplně na všechno. Prohlédněte si největší proměny, které hvězdy stříbrného plátna podstoupily kvůli lukrativní filmové nabídce.

Matthew McConaughey (48)

Poznali byste v muži na fotce vpravo fešáka a idol ženských srdcí Matthewa McConaugheyho? Po jeho mužné muskulatuře nebyly před šesti lety ani památky. Natáčel totiž film inspirovaný skutečnými událostmi s názvem „Klub poslední naděje“ (2013), kde ztvárnil nemocného trpícího AIDS. Shodil tehdy přes dvacet kilogramů. Zdravé to moc nebylo, ale snaha se vyplatila – za roli získal Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Nemocného člověka (vpravo) ztvárnil herec opravdu věrohodněFoto: Profimedia.cz

Jared Leto (46)

Mužem mnoha tváří je i Jared Leto. Když to po něm režisér chce, klidně přibere nebo shodí desítky kilogramů. Poslední proměnu podstoupil kvůli stejnému snímku jako McConaughey. Rovněž hrál muže umírajícího na AIDS a dolů dal kolem třinácti kilo – kosti mu lezly úplně všude. Také on byl za výkon odměněn Oscarem.

Foto: Profimedia.cz

Jared Leto si zahrál nemocného transsexuála (vpravo)Foto: Profimedia.cz

Renée Zellweger (49) 

Přibírání je pro většinu žen noční můrou. Renée Zellweger se do něj ovšem pustila záměrně kvůli roli potrhlé Bridget Jones. Přejídání pizzou, koblihami a čokoládou ji vyneslo třináct kilo navíc a z velikosti 6 se dostala na 14. Tloustnutí pro druhý díl už bylo o něco zdravější – probíhalo pod dohledem nutriční specialistky. Štíhlou postavu prý herečka získala snadno zpět.

Foto: Profimedia.cz

Všechny tři filmy o Bridget Jones sklidily úspěch – vpravo herečka ještě jako baculkaFoto: Profimedia.cz

Charlize Theron (42)

Tvůrci filmu „Tully“, který měl premiéru letos v květnu, chtěli po Charlize Theron, aby přibrala dvacet kilogramů. A jak řekli, tak herečka udělala. Sladkostmi se vyjedla do větších rozměrů. Shazování po natáčení ale nebylo vzhledem k jejímu věku procházkou růžovým sadem a hvězda se pořádně natrápila, než se dostala znovu do formy. Stále tvrdě dře nejen v posilovně, ale chodí také na jógu a hraje tenis.

Foto: Profimedia.cz

Ve filmu „Tully“ měla Charlize Theron vypadat jako ztrhaná matka (vpravo)Foto: Profimedia.cz

Ryan Gosling (37)

Špeky nabral dobrovolně i Ryan Gosling. V jeho případě šlo dokonce o 27 kilo, což dokázal pojídáním oblíbené zmrzliny. Jenže bohužel zbytečně. Režisér filmu „Pevné pouto“ (2009) nebyl spokojený s Goslingovým vzhledem a roli přeobsadil. Ryan tak zůstal nejen tlustý, ale i nezaměstnaný. Dnes už má kila opět dole.

Foto: Profimedia.cz

U Ryana Goslinga bylo přibírání (vpravo) nakonec zbytečnéFoto: Profimedia.cz

50 Cent (43)

Dramatickou proměnou prošel i raper 50 Cent. V roce 2011 ztvárnil ve snímku „Nezvratná diagnóza“ hráče amerického fotbalu, který onemocněl rakovinou. Zhubl téměř 25 kilogramů, a to za pouhých devět týdnů. Je zřejmé, že zdravou cestou to nebylo: tři hodiny denně běhal a přešel na tekutou stravu, při níž měl povolené jen šťávy, čaje a vývary.

Foto: Profimedia.cz

Kvůli roli (vpravo) si 50 Cent dokonce nechal odstranit tetováníFoto: Profimedia.cz

Kdo je podle vás po proměně k nepoznání?

Reklama