Hlavní obsah

Nový trend v barvách na vlasy: Frčí šediny a stříbřitá hříva!

Foto: Archiv

Jednou z těch, které trendu šedivých vlasů podlehly, je i blogerka Maria SkokljevFoto: Archiv

Reklama

Máte šediny? Tak je přestaňte maskovat! Zapomeňte na barvy či přelivy, teď je totiž v módě právě stříbřitá hříva. Je to obrovský trend, kterému podléhají mladé dívky a houfně si barví vlasy na šedivo.

Článek

Říká se tomu „granny hair trend“ (vlasový trend podle babiček) a je to vážně velký hit. Po stříbřité hřívě nyní touží nejen modelky z přehlídkových mol, ale i obyčejné mladé dívky. A svými fotkami zaplavují internet. Pro „mladé babičky“ to sice stále znamená investici do barev na vlasy, pro starší dámy je to ale osvobozující záležitost. Za šediny již není třeba se stydět!

Kde to začalo?

Pro někoho je to módní výstřelek, ale objevují se i názory, že jde o vzepření se dalším vůči ženám nefér tradicím. U mužů bývají totiž šediny označovány za sexy, za důkaz přitažlivého zrání, kdežto u žen bývají spojovány čistě jen se stárnutím v negativním smyslu slova.

Nicméně vše odstartovala nejspíš přehlídka Jeana Paula Gaultiera na pařížském týdnu módy, když se na mole objevily modelky se stříbrnými vlasy. Padla vyjádření ve stylu, že je potřeba podporovat přirozenost a pustit do módního světa i starší krásky. A módní fanoušci tomuto nápadu tleskali.

Každopádně to nebylo poprvé, co módní svět takto experimentoval. Podobně byly šediny na přehlídkových molech vidět už v roce 2011. A i řada světových celebrit to se stříbrným přelivem vyzkoušela, za všechny jmenujme hvězdy jako Lady Gaga, Rihanna a Kelly Osbourne.

Ať už v tomto trendu spatřujete cokoli, je fér říct, že mnoha mladým dívkám stříbrná hříva vážně sluší. Koneckonců posuďte sami.

Foto: Profimedia

Ani Lady Gaga si nemohla pomoct a vsadila na stříbrnou hřívuFoto: Profimedia

Foto: Profimedia

Zkusila to i Kelly Osbourne. Co myslíte, sluší jí to?Foto: Profimedia

Foto: Archiv

Svou fotku se šedivými vlasy na internet poslala i uživatelka s přezdívkou AngexlaFoto: Archiv

Foto: Archiv

I téhle krásce, co poslala svou fotografii na webovou stránku Bored Panda, to moc slušíFoto: Archiv

Foto: Boredpanda

Šediny v culíku? proč neFoto: Boredpanda

Foto: Boredpanda

S dokonalým líčením nelze šediny pokládat za módní prohřešek, spíš naopakFoto: Boredpanda

Foto: Bored Panda

Tuhle fotku poslala na stránky Bored Panda dívka jménem Jennica Gomez, kterou nadchlo, jak se šedivými vlasy vypadá bloggerka Samantha RavndahlFoto: Bored Panda

Foto: Boredpanda

K šedivým vlasům skvěle jdou výrazné rtěnky, jak dokazuje uživatelka Suzy Q Kelly, která poslala další snímek bloggerky Samanthy RavndahlFoto: Boredpanda

Foto: Archiv firem

Krásné vlasy potřebují dokonalou úpravu. Tihle pomocníci si s vaší hřívou hravě poradí!Foto: Archiv firem

Tak co, líbí se vám to?

Reklama

Související témata:

Načítám