Hlavní obsah

Numeroložka Monika Ben Thabetová: Čísla mají magickou moc

Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Monika Ben Thabetová vám spočítá, kdo jste a jaký je váš životní úkolFoto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Reklama

Věříte v horoskopy a předem daný osud, nebo jste spíš zastáncem toho, že jaké si to uděláte, takové to budete mít? Numeroložka Monika Ben Thabetová věří na čísla a jejich magickou moc, která má zásadní vliv na celý náš život.

Článek

Monika Ben Thabetová je celosvětově uznávaná spisovatelka a numeroložka. V číslech prý vidí vaše předpoklady i momentální náladu. V jejím podání není numerologie rozhodně jen matematika, ale vstupenka do světa, kde všechno vibruje a navzájem na sebe působí. Narodila se v Brně, ale už dlouhá léta žije v Itálii, odkud přijela na podzimní návštěvu Prahy, kterou miluje. Našla si čas i na náš rozhovor.

Pamatujete si na svou první numerologickou tabulku?

Ukázala mi ji maminka, která ji našla v nějakém časopise i se základním výkladem významu čísel. Pamatuji si, že mi k tomu řekla: čísla ti odpoví na jakoukoli otázku.

A proč vám ji vlastně nabídla?

No vidíte, to jsem se nikdy nezeptala! Možná proto, že jsem to měla v té době těžké. Ve škole mě šikanovali, protože tatínek byl ze Súdánu a podědila jsem tmavší kůži, kvůli které se mi posmívali spolužáci i učitelé.

Šikanovali vás i učitelé?!

Dokonce i ředitel školy. Bylo to šílené. Dodnes mám jizvy na kolenou, protože mi z nich chtěl jeden učitel moji tmavší barvu dostat kartáčem – podle něj jsem se neumyla. Naučila jsem se moc si takové situace nepouštět do hlavy, protože by to dopadlo špatně. Představovala jsem si, že jsem princezna ve vysoké věži, která z té výšky pozoruje, co se kolem ní děje a jen ona rozhoduje, co z toho nechá přijít až k ní nahoru.

Nikdo se vás nezastal? Co na to maminka?

Nevěděla všechno, ale když se něco z toho doslechla, šla do školy. Byli jsme bráni jako problémová rodina. Otčím byl nemocný, na vlastního tátu jsem si nepamatovala. Ale nevzpomínám na to se záští. Beru to jako zkušenost, která mi dala sílu do života. I jako malá jsem byla bojovník a nikdy jsem se nevzdávala. Všichni mě podceňovali, ale já věděla, že jednou budu přednášet, mluvit ke spoustě lidem – sice jsem nevěděla co, ale už jsem to trénovala u okna pokojíčku. Venku byl les, řeka, občas proběhla kočka a já si představovala své publikum. Jednou jsem to řekla i ve škole a smáli se mi. Co prý bych zrovna já mohla říkat, kdo by mě chtěl poslouchat?

A stalo se. Myslíte, že si spolužáci, když byli starší, uvědomili, jak se k vám chovali?

Pár se mi i omluvilo – dva za mnou přijeli dokonce do Itálie, jedna spolužačka vyhledala nejdřív moji maminku, pak i mě a omluvila se také.

Vraťme se k tomu, proč bychom si měli nechat udělat numerologický rozbor.

V číslech data narození lze najít, proč jste se narodili, i všechny dary a předpoklady, které jste dostali. Je vodítkem, jak ty dary používat. Nepředvídá budoucnost, ale ukazuje, co umíte a co můžete dokázat, když budete chtít.

Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Přednáší o tom, jaký vliv mají čísla na náš život Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Datum narození je tedy zásadní. Pokazí něco třeba předem naplánovaný porod císařským řezem nebo vyvolaný porod?

Zásadní je, s jakým záměrem k takové situaci došlo. Pokud je to motivované zdravím maminky nebo miminka, starostí o ně, tak je to v pořádku. Jestliže by v tom bylo jen ego matky, aby se mohla chlubit, že se její dítě narodilo například 11. 11., tak to v pořádku není.

Stačí vám na rozbor datum narození, nebo musíte člověka i vidět?

Nemusím ho vidět, umím se na něj napojit jen přes to datum. Za léta praxe se umím synchronizovat s vibrací jeho data narození a mnohé se mi ukáže, člověka si načtu i s jeho současnými pocity.

Je zásadní rozdíl mezi lidmi narozenými ve století začínajícím na jedničku a těmi, kteří mají na prvním místě dvojku?

Absolutně! Za tuhle otázku a téma děkuji. Jednička, to je ego, to je já a rady tipu: nebav se s ním, ten ti může ublížit, hlavně ať se máš dobře, hleď si svého... Dvojka znamená my – sociální sítě a kontakt. Jsou citlivější – když nedostanou dost citu od rodičů, začnou ho hledat velmi brzy jinde a mohou se nám zdát promiskuitní. Nebo se to může projevit jako agresivita.

Bavíme se o lidech narozených po roce 2000, je to tak?

Ano, lidé tohoto věku jsou družní a neumí být bez spojení s ostatními, třeba na mobilu nebo přes internet. Jsou jiní, chtěli by všechny a všechno obejmout a ochránit – proto i nárůst zájmu o planetu, ekologii či ochranu zvířat. Stává se, že „jedničkoví“ rodiče nerozumí svým „dvojkovým“ dětem.

Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Monika Ben Thabetová navrhla vlastní kolekci šperků, které také využívají řeč čísel. Je ale nutné, aby vám s výběrem toho vhodného poradilaFoto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Numerologii si mnoho lidí přestavuje jen jako výpočet, vzoreček, z něhož vypadne číslo, které člověka charakterizuje. Vy ale mluvíte o vibraci čísel.

Ano, nejde o čísla, na jaká jsme zvyklí z matematiky – z té jsem mimochodem měla trojku. Já vnímám a učím vnímat vibraci čísel, a nejen jejich. Vždyť nikdo z nás není pevná jednotka, celý svět jsou maličké součástky, které vibrují, jsou v pohybu a šíří kolem sebe vlny, kterými ovlivňují své okolí.

Jak moc můžete podle data narození odhalit povahu člověka?

Pozná se egoismus, odhodlání nebo třeba sexualita – to je jedna z nejdůležitějších věcí, i když je pořád velké tabu. V tabulce je vidět, jak moc je pro nás sexualita důležitá, jak ji prožíváte a potřebujete.

Čísla ukáží i manuální talent, řečnický talent, rozhodnost, citlivost, inteligenci, zdraví, predispozice k závislosti, vztah k materiálním věcem... Vidím tam všechno. Až tolik, že se lidí ptám, jestli to chtějí opravdu vědět. Odhalí to jejich podstatu bez jakékoli masky. Vnímám je zevnitř, jejich trápení i to, na co si hrají. Lidé tuhle schopnost podvědomě odhalí a buď se mi snaží vyhnout, nebo jdou za mnou a už se mnou zůstanou. Ale i to je moje poslání, beru to tak.

Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Od malička věděla, že bude stát před lidmi a řečnitFoto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Mají na nás vliv i další čísla – domu, telefonu, auta?

Velmi. Vibrují s námi všechna čísla, i když tomu lidé často nevěří, protože to není vidět. Pak se jich ale ptám, jestli mají mobil a v něm internet – a jestli věří, že je spojí se světem, i když není vidět, jak se ty informace přenášejí.

Když přijdou partneři, řeknete jim, jestli se k sobě hodí, nebo jim poradíte, jak spolu vyjít, i když to spojení není ideální?

Obojí. Partnerům nejprve vysvětlím, jací podle čísel jsou – vysvětlím pozitivní i negativní vliv jejich čísel. V partnerství vidím již zmíněné odlišné potřeby sexu. Když jsou v potřebách sexu partneři zásadně rozdílní, zeptám se, zda jsou si jisti, že spolu chtějí zůstat a vymyslet, jak to zvládnout. Je to důležité, protože třeba u žen může potlačovaná a nenaplněná sexualita způsobit rakovinu nebo ženské potíže. Je na nich, zda spolu zůstanou.

Už jste někomu řekla, že by spolu být neměli?

Nikdy v životě neřeknu, že to nejde. Všechno jde, když se chce. Numerolog, který vás vystraší, rozděluje, vyvolává beznaděj, to je šarlatán. Numerologie je sjednocování, upřímnost, láska, naděje, otevřenost, pozitivní vibrace. Byla nám dána, abychom se měli rádi a domluvili se, rozuměli si. Když je ten rozdíl partnerů evidentní, upozorním na to, ale mohou spolu žít, jen musí chtít.

Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Pokud chcete nahlédnout do tajemství čísel, ale i do osudu této zajímavé ženy, máte možnost tak učinit prostřednictvím její poslední knihy Foto: Archiv Moniky Ben Thabetové

Může numerologie pomoci urovnat neshody mezi rodičem a dítětem?

Ano. Často se stává, že se rodičům narodí dítě, kterému vůbec nerozumí. Je to proto, že je má evolučně posunout dál. Myslím si, že jsem i já takhle přišla do své rodiny. Posláním rodiče by nemělo být zakazovat nebo tlačit, ale dávat prostor a svobodu, maximálně lehce směřovat. Může kritizovat, ale není dobré dětem brát jejich názory, byť je třeba nechápe.

Souvisí čísla a písmena – tedy lze „spočítat“ jméno?

Ano, je spousta šikovných a úspěšných numerologů, kteří to umí a pracují s tím, ale já to neumím a nepoužívám. Vím ale, že hlavně umělci si mění jméno tak, aby správně vibrovalo.

Trpíte nemocí z povolání? Počítáte si, který den je vhodný na schůzku, dlouhou cestu a podobně?

Ani ne. Ale třeba vhodný den pro kurz nebo vydání knihy si spočítám. Nebo se podívám na narození nového spolupracovníka. Počítám každý den minimálně jednu tabulku – pro klienty i kamarády. A pro ty, kteří se ke mně nedostanou a potřebovali by pomoc numerologie, je tu moje kniha Tajná moc čísel, která leccos vysvětluje.

Reklama

Související témata:

Načítám